На море в Гърция 2020 - II

• 59 447
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • Пазарджик
Здравейте момичета. Някой има ли мнение за Лептокария. Искаме да сме малко по отдалечени от типичните места за почивка та гледахме това селце.

# 436
  • София
Здравейте момичета. Някой има ли мнение за Лептокария. Искаме да сме малко по отдалечени от типичните места за почивка та гледахме това селце.
Какво значи типично? Лептокария е свръхтипично  - обикновено градче, пълно със сърби и македонци. Плюса му е, че има Лидл. 😆 За спокойна почивка си избери нещо или на север от Лептокария, но преди Катерини, или на юг, участъка до Платамонас. По-надолу прескачаш Неа Пори(същата лудница) и има две-три спокойни селца.

# 437
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Имам нужда от съвет.
Ще пътуваме от северна България до Скиатос и резултатите за фериботи от Волос до острова са два - един в 7.45 сутринта, а другия в 10.00 сутринта.
Как да разделим пътя с една нощувка, къде е най-удачно?
Или ако имате друга информация за фериботни линии - също ще ми е много полезно.
Благодаря в аванс.

# 438
  • София
Зависи кога ще пътувате. В неделя има фери и в 11:00ч. Разгледайте ferryhopper за повече инфо.

# 439
Dunno,
зависи откъде в северна България (явно вашият път ще е по-дълъг), но от София до Волос се пътува без проблем наведнъж. Ако фериботът е преди обяд, а още повече - рано сутринта, винаги спим на място или в околността, най-много на 1 ч. път. Ако не искате в самия град (малко е куцо с паркирането, иначе е удачно за вечеря и разходка по пристанището), има прелестни селца в планината на 10-12 км над Волос - Портаря, Макриница.
Ако сте с по-късния сутрешен ферибот, възможно е да спите и на Олимпийската Ривиера, в южната й част най-добре - около Пантелеймонас, Платамонас. Оттам до Волос с е час-час и половина.

# 440
  • Сф
Ауу, реших днес да вида как са цените в хотела, за който от януари имам резервация. Ами те паднали дори под януарските за ранни записвания!! Направо да си изядеш ушите... За първи път още от януари букнах море, повече няма да го правя- до псоледно тръпна дали да резервирам или не, а сега се оказа, че няма смисъл да резервирам толкова рано..

# 441
  • Stuck in a moment
Dechy, в събота трябва да сме на ферито и съответно на острова. От друга страна можем да помолим за един ден преместване на резервацията - това е също идея.
Параход, благодаря. Обмисляхме варианта да изминем пътя без нощувка, но ще ни дойде много, особено на шофьора. Точно мъжът ми разглеждаше варианти в Лептокария и виждам, че местата, които предлагаш са в този район. Значи там някъде ще е почивката.
Мерси, момичета!:sunflower:

# 442
Здравейте,
Не съм изчела всички теми и се извинявам, ако е коментирано, но може ли да ми препоръчате място, подобно на Неа Каликратия.
Търсим местенце, близо до хубав плаж (да не се налага да ходим с кола) и приятно центърче с главна за разходки и добър избор на таверни. Иска ми се да не повтаряме и да отидем на ново място, но не мога да се ориентирам къде плажа е хубав.
Гледах Аспровалта, но там прочетох, че е каменисто, хубавите плажове на Никити пък май са отдалечени, в Неа Парамос намирам само отдалечени хотели.
Отворена съм за всякакви предложения за места, подобни на Неа Каликратия.
Благодаря Hug

# 443
  • Сф
Ние 2 години ходихме в Аспровалта, бюджетно хотелче, мили домакини и отсреща е точно плажът. Камъни има във водата и малко на пясъка, но на нас не пречеше.

# 444
  • София
Най-източната част на Крит, до която ние няма да успеем да стигнем този път. Много красиво заснета:
https://www.youtube.com/watch?v=Ic_WLuoGxLs

Neli Blagoeva, погледнете Олипиада и Сарти. И двете имат приличен пясъчен плитък плаж в самото градче, не са далече. Има много възможности за настаняване, добри таверни във всяко.
Ако все пак се наканите да пътувате с кола - на юг от Олимпиада в заливите има няколко разкошни плажа - с бийч барове и свободна част.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:04 от Vivi

# 445
Мисля, че и Ставрос ще допадне на потребителката. Миналата година бяхме за един уикенд в това Неа Каликратея, и сякаш си приличат.

# 446
Сарти и Ставрос са ОК за изискванията, Олимпиаки акти също става.
Олимпиада е мъничко и не мисля, че ще покрие светската част, а и плажът вътре в селото не е кой знае какво.

# 447
Плажът на Олимпиада наистина не е нищо особено-тесен и с камъни във водата в северната си част. Откъм таверни и магазини е добре. Според мен обаче, Керамоти покрива всички изисквания, с уговорката, че е пренаселено, все едно си в Приморско през август.

# 448
Здравейте, нова съм точно в тази тема, но искам да се застоя повече при вас Joy
Никога досега не сме почивали в Гърция и честно казано нямам много информация, но страшно ми се иска тази година да поемем натам. Проблемът е, че май ще сме без кола, и се чудех дали е удачно пътуване със самолет, и докъде точно! Гледах оферти за Крит, но сякаш не смея да резервирам без предварително да събера мнения. Ние сме с две деца, на пет и на осем години. Не сме от най-претенциозните, нямаме предпочитания за ол инклузив или други такива екстри....просто искаме типичен гръцки пейзаж, с чисто море и спокойствие! Друг е въпросът, че в сегашната действителност рискът си е голям!

# 449
Florin4eto,
зависи каква почивка искате, а и какво си представяте под "типичен гръцки пейзаж". За повечето хора това е цикладска архитектура - кубични бели къщички със сини черчевета на пясъчнокафяв фон.
Такова нещо в Крит няма (само едно малко селце на Либийско море - Лутро, изглежда по подобен начин), а няма и в по-голямата част от Гърция.
Крит е огромен остров със собствена история - по-стара от гръцката всъщност, различна култура, архитектура, храна и нрави. Северното крайбрежие, където са повечето предлагани от туроператорите хотели, е типично курортно - гъсто застроено, с големи комплекси, има хубави плажове, има и не толкова хубави. Разкошни градове с венецианско и османско наследство - Ханя, Ретимно.
Но във всеки случай тези безкрайни редици хотели не са нещото, което аз (а и други хора тук в темата) търсим. Повече спокойствие има на юг и изток, донякъде и на запад. Крит е огромно нещо и дори да наеме кола, човек може да види само малка част на една почивка.
Иначе имаше директни полети на Райън до Ханя м.г., но тази ги отмениха заради коронавируса, не знам дали за цялото лято или само за част от него.

Общи условия

Активация на акаунт