На море в Гърция 2020 - II

• 59 454
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте, моля ви да препоръчате хотел/апартамент/къща за гости, за която имате добри впечатления в района на Халкидики(няма значение къде). За първи път обмисляме да ходим в Гърция и търсим синьо море, хубав пясък и хубав ресторант за хапване (да се надяваме да не ни излезе много по-скъпо всичко това).

Никой ли не смее да даде препоръка? Спешно е Grinning
Ако търсите много оживен курорт -Никити или Калитея, но на мен са ми тип Слънчака.
Торони е хубаво, но с по-едър пясък, иначе е много приятно селце. Наблизо е Каламици, също ми хареса особено плажа.
 Ние ще ходим в Неа Потидеа, за трета година вече. Плажът не е 100% пясък, има съвсем малко камъчета на плиткото, но е супер спокойно село с хубави таверни, тип семеен курорт. Ходим във Vergina rooms, категорично не са луксозни, но къщата е буквално на плажа, не се пресича улица (пешеходна зона е) и много ни устройва.
На 19 юни сме там ако не променят нещо с карантините. Нямам търпение вече, а детето съвсем Simple Smile

# 421
ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА е твърде ниска. За къде сте се разбързали.

# 422
  • Пловдив
И аз не вярвам, че се интересуват от тиризъм, от Северните погранични райони идват на пазар .
Те идват не само на пазар, ами коли ремонтират в сервиз и какво ли не. Но има доста туристи за планините предимно. Както собственичката на хотела в Мецово каза - тук вече не идват гърци, а българи и румънци. Гърците ходят в Банско. Виж, на море не вярвам някой грък да се прежали.

# 423
ОК, може да не е Халкидики. Избрах тази дестинация, защото съм млад шофьор и се опасявах, че ще е по-трудно надалеч. Дори ми е минавало наум за Lefkada, в началото се бях стъписал, защото е остров(да не остана в него покрай този вирус), но прочетох първото мнение по темата и се оказа, че има мост. Където и да е в Гърция, стига да има хубав плаж, тюркоазено синьо море и място за хубава храна в ресторант, или понякога супермаркет.

# 424
И аз не вярвам, че се интересуват от тиризъм, от Северните погранични райони идват на пазар .
Те идват не само на пазар, ами коли ремонтират в сервиз и какво ли не. Но има доста туристи за планините предимно. Както собственичката на хотела в Мецово каза - тук вече не идват гърци, а българи и румънци. Гърците ходят в Банско. Виж, на море не вярвам някой грък да се прежали.
Да и на стоматолог идват тук, защото цените са много изгодни. Та в общи линии не са приритали за нашите морски курорти.

# 425
Доста голям брой от гърците, които срещам по островите, са идвали в Банско на ски, или поне техни близки и познати. Не става дума за пограничните райони.

# 426
[quote author=daun link=topic=1214715.msg40844623#msg40844623 date=1591215587
 Ние ще ходим в Неа Потидеа, за трета година вече. Плажът не е 100% пясък, има съвсем малко камъчета на плиткото, но е супер спокойно село с хубави таверни, тип семеен курорт. Ходим във Vergina rooms, категорично не са луксозни, но къщата е буквално на плажа, не се пресича улица (пешеходна зона е) и много ни устройва.
Като стана дума за Неа Потидеа, гледах снимки в мапса, плаж огромен, но много чадър, много нещо, хем на гъсто ми се стори. Та исках да питам наистина ли е спокойно. Щото моят мъж нещо мрънка за Пелион, че било много път, пък той има проблеми с кръста и не иска да кара толкова, ами пак да сме ходели на Халкидики, че е близо.

# 427
  • София
Има доста бийч барове, и свободна зона също. Събота и неделя е по-пълно с местни и човекът от бийч бара ги ухажва с по-хубавите шезлонги, но винаги сме си намирали място, ходим в един и същ бар, другите не сме ги и пробвали.
Там няма големи хотели с много туристи, всичко е къщи и студиа, така че чак навалица едва ли се получава, поне аз не съм виждала. Това да няма място в таверна например, не ни се е случвало дори около 6 септември.

# 428
  • Варна
Въобще не е вярно, идват в Банско, Пампорово и района около Мелник много гърци.

Говорим за летен морски/плажен туризъм  , няма гърци там.
Тук за темата е важно , че ББ каза сутринта на последния брифинг , че от 15 юни отпадат всякакви карантини и други ограничения.

# 429
За питащите за Халкидики, ние харесваме района на Сикия. Доста надолу е на средния ръкав Ситония. Там оживен курорт е Сарти, но ние ходим на една къща до плажа на Сикия. Комарите са ужасни, но в района са едни от най-хубавите плажове, например Климатаря. Но не знам тази година как ще е с местата и чадърите, защото е доста посещаван, та сигурно ще има Борба. Разбира се, има и други плажове наоколо. До този плаж се стига по доста тесен път със завои, та за начинаещи шофьори не знам дали е удачен.Най-големият плаж е паралия Сикя, той е неорганизиран, но бързо става дълбоко и понякога има вълни. Но като всички плажове в района си има своята хубост. В района има хубава сладкарница, има таверни, магазинът за хранителни стоки не е нищо особено, но се намира всичко необходимо, освен ако не се проявяват претенции. За повече разнообразие ходим в Сарти.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 23:05 от Lora30

# 430
  • София...........
Момичета,
мога ли да направя превод през мобилното приложение на Булбанк към Гръцка национална банка?

# 431
  • София
През Трансфервайс не е ли по- евтино?

# 432
Момичета,
мога ли да направя превод през мобилното приложение на Булбанк към Гръцка национална банка?
Може. Преводите в евро към сметки в ЕС са вече на цени на вътрешни преводи в страната.

# 433
  • София
За питащите за Халкидики, ние харесваме района на Сикия. Доста надолу е на средния ръкав Ситония. Там оживен курорт е Сарти, но ние ходим на една къща до плажа на Сикия. Комарите са ужасни, но в района са едни от най-хубавите плажове, например Климатаря. Но не знам тази година как ще е с местата и чадърите, защото е доста посещаван, та сигурно ще има Борба. Разбира се, има и други плажове наоколо. До този плаж се стига по доста тесен път със завои, та за начинаещи шофьори не знам дали е удачен.Най-големият плаж е паралия Сикя, той е неорганизиран, но бързо става дълбоко и понякога има вълни. Но като всички плажове в района си има своята хубост. В района има хубава сладкарница, има таверни, магазинът за хранителни стоки не е нищо особено, но се намира всичко необходимо, освен ако не се проявяват претенции. За повече разнообразие ходим в Сарти.
И на нас  Сикя ни е любимото място на Ситония . Централният плаж е дълбок само по средата , в двата  края си е доста плитък. Обикновено ходим  от страната на  Пигадики ( от  към 5 Steps in the Sand).  Ето и малко снимки от там
Скрит текст:

Но Сикя не е за всеки. На мои близки хич , не им допадна. Забутано било,  нямало нищо.... Те харесаха Сарти Smiley
В този район има много хубави плажове.

Ние тази година избрахме Лефкада.  От постовете  които намерих в темата   реших да разделя почивката на две места - Цукаладес и Василики за по 5 дни  в края на Юли началото на Август.  Дано всичко е наред и изкараме приятна почивка всички Wink

# 434
Ние сега трябваше да сме в Лефкада, но....
Не успях да убедя ММ да отидем все пак през юли - не иска. Нямало да бъде същото, много скъпо било и т.н.
Продължавам да следя темата.
Надявам се догодина да отидем. Пожелавам приятна почивка на всички, които ще отидат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт