На море в Гърция 2020 - II

• 59 415
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Честито! Не ви ли карантинираха? Simple Smile

# 496
  • София
Поздрави от Гърция. Тук е лято. Плажавете са полу празни, а водата вече става за къпане. Simple Smile
Ти усмихна деня ми.Сърдечно благодаря ❤️

# 497
Аз се притеснявам гърците да не искат карантина при пристигане май в момента е 7 дни. Преди седмица даваха границата с Гърция с огромни опашки и връщане на хора.

# 498
Честито! Не ви ли карантинираха? Simple Smile
Ние сме тук още от 1ви. Не ни карантинираха, но искаха документи. Не се минава свободно.
На границата беше пълно с коли. Огромно задръстване. Може и да са върнали някой.

# 499
  • София
Какви документи са искали на границата?

# 500
milenitta, споделете когато имате време за необходимото за минаване на границата.
Хубава почивка!

# 501
  • София
Предполагам документи за имот или бизнес, такива пускат между 1 и 15-ти юни.

# 502
Нотариален акт или някакъв документ за пътуване по работа. Това обаче са правила, които би трябвало да важат само до 15ти. После само с лична карта. 🙂
Ние не сме обикаляли много, но хотелите и къщите около нас са затворени.

# 503
  • София
Има ли красиви и интересни места около Халкида?
Вие източната или западната част сте минавали транзитно?
Минавахме я транзитно с корабче-източната част. На едно място в близост до острова, в по-откритото море имаше и стадо делфини.

# 504
Здравейте. Последно, дали от 15ти ще се искат декларации, тъй като моята резервация почва именно тогава и почти не остана време? Ако да, оттук ли се попълват или на границата ги раздават и се попълват на място?  Тестовете и произволния принцип, разбрах, но никъде не намирам актуална информация относно тия декларации. Да не се окаже, че на границата не раздават бланки и трябва предварително да си носим?

# 505
  • Варна
последно което УЖ се разбра - от понеделник границата с Гърция ще е отворена без ограничения АКО НЯМАШ НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 506
последно което УЖ се разбра - от понеделник границата с Гърция ще е отворена без ограничения АКО НЯМАШ НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Като не могат да ни спират с вирус, се мъчат да ни вземат парите за почивка. Е, аз не знам да имам такива, а и невръчени постановления, не би трябвало да излизат. С оглед на последните новини, очаквам до неделя да сме пак в "обстановка", "ситуация" или друг малоумен термин, който да удължи граничните забрани. Всъщност, влизането в Гърция си зависи от тяхното правителство, вече връщането може да е зор Simple Smile

# 507
Има ли красиви и интересни места около Халкида?

Не знам какво се има предвид в питането, но селото Дросия, което е на континента, има чудесен по-голям плаж. Абсолютно подходящ за междинен стоп по пътя към Атина или обратно. Отделно наоколо има и няколко по-малки. От краткото ми пребиваване в района смятам, че там преди е и било туристическа зона за гърците. Има приемливи и подържани по-стари хотелчета. В заливчето, на което се намира хотел Алмира маре, има няколко доста добри таверни. В селото едната пекарна (по-забутаната) е истинско откритие с ръчно приготвените спанакопита и с фета. Не с готови кори, а с ръчно точени.

# 508
....а и невръчени постановления, не би трябвало да излизат....

Излизат, излизат и най-неочаквано ви изненадват. На нас след Нова година  при рутинна проверка на пътя, 2 ни връчиха, след снимки с камера на Хемус.

# 509
  • София
Е добре де,какъв е начина да проверим дали имаме неподозирани задълженията ?

Общи условия

Активация на акаунт