На море в Гърция 2020 - II

• 59 415
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
На мен пък ми се струват по-евтини спрямо последните 1-2 години, но не гледам Северна Гърция.
Огнищата по всяка вероятност са пряко свързани с байряма и събирането на големи групи хора за празнуването му, включително идващи от Турция - както в България (Доспат и Сърница), така и в Гърция (Ксанти) са предимно мюсюлмански общности.

# 481
  • София
Тодоричка, и ние така. Застраховките още са под въпрос. Та не се найстройвам, излезе ли път и тръгваме. Гледах тия дни и нощувките. Завишени ми се струват.

Днес се чух с моята агентка за застраховките, имали изрично писмо, че медицинските застраховки за чужбина ПОКРИВАТ и Ковид. Аз като тръгнем ги правя по пътя, тя ми ги праща на мейл, каско асистънса ми е три дни предварително, че нашата стара колица не смея да я търкалям вече без асистънс за чужбина.
За нощувките зависи къде, не съм задълбавала още, но май има нещо вярно

# 482
Параход, и аз не гледам севера.
За огнищата, и аз така мисля.
Тодоричка, може ли да кажеш коя е застрахователната компания? До сега правим в Алианц.  Онзи ден гледах и изрично пишеше, че не покриват ковид.

# 483
  • София
Параход, и аз не гледам севера.
За огнищата, и аз така мисля.
Тодоричка, може ли да кажеш коя е застрахователната компания? До сега правим в Алианц.  Онзи ден гледах и изрично пишеше, че не покриват ковид.

ING Brokers, те са като SDI. Ще попитам утре изрично за кои компании е сигурна, че покриват Ковид и ще пиша. Но днес беше категорична, че няма проблем. Възможно е да не са всички застрахователи, ще разбера повече утре.

# 484
Много благодаря!

# 485
  • София
Здравейте отново! Ако някой от вас е прекарвал време на Евия и Тинос, може ли да сподели мнение за островите, както и интересни места, които е добре да се посетят.
Минавали сме транзитно от източната страна на Евия и тя изглежда приятно място. Все пак, четох мнения в интернет, но доста стари, че островът не е много туристически,че като цяло е индустриално насочен и това малко ме разколеба.
Има ли красиви и интересни места около Халкида?
Тинос съм го гледала в един гръцки филм. Не ми се стори нещо особено, но ми липсват Цикладите и нямам против да видя нещо по-непознато.
И ние все още се лутаме, къде, какво и кога да посетим и дали ще можем да го посетим.

# 486
  • София
Слушам Ананиев.Последно  остава или не спогодбата от 15.06 между България и Гърция? Съобщи изключения за Черна гора,Босна и Сърбия.На 15.06 предстои съвместна видеоконферентна връзка на общоевропейско ниво...Ще полудея

# 487
  • София
Преди малко Бойко Борисов каза , че с удължаването на ИП нищо не се променя и  отварянето на границите с Гърция си остава за 15-ти юни.

П.П.:  Току-що  и Ананиев каза , че  ще отворят границата с Гърция, освен ако не се влоши много обстановката.

# 488
  • ВАРНА
Официално здравният министър Ананиев потвърди на брифинга 10 юни 2020 г. 11.15 часа пред Нова тв. и Би Ти Ви
-  отваряме свободно ГКПП с Гърция от 15 юни 2020 г.  без карантина - тестове и каквито и да било изисквания  за туристи!

Ограниченията остават до 30 юни само за трети страни:  Турция - С.Македония - Босна!!!

# 489
И аз слушам извънредното включване.
Планираме почивка в края на юни на Халкидики. Харесали сме си вила в хотелски комплекс, не смея да предплатя...
Ще е полезно, като има информация (относно застраховки, декларации, карантини) да се обобщи, за да се вижда бързо...

# 490
  • София
Ще е полезно, като има информация (относно застраховки, декларации, карантини) да се обобщи, за да се вижда бързо...

Чудесна идея! Направете го и го публикувайте в темата. Ако посочите и източниците - ще е повече от прекрасно. Simple Smile

# 491
Има ли красиви и интересни места около Халкида?
Около Халкида според мен е отвратително. Има приятни места по острова, обаче са в различни части. Вие източната или западната част сте минавали транзитно? Защото на изток брегът е планински и почти няма крайбрежни пътища.
На Тинос не съм била, но от разкази на очевидци знам, че има чаровни селца във вътрешността и прекрасна кухня. Градът, известен с култовата църква на Богородица, и плажовете не са нещо особено. В близост можеш да видиш и Андрос - страхотен остров, но за съжаление много вятър и студена вода (то и на Тинос духаше с подобен интензитет, като бяхме на Андрос).

# 492
  • София
Сега остава да се надяваме да няма влошаване на обстановката...

# 493
  • ВАРНА
Няма да има масово влошаване.  Само в отделни райони ще е вече и за Гърция и за България!

Не се поддавайте на поддържането на психозата и в другите държави.
Явно така им е спуснато от СЗО - периодично да се плаши населението през седмица и да им се напомня че ще го има вируса още 3-5 години.

Напоследък взеха да потъват новините за заразата по назад и ги доядя и пак почнаха да изпъкват на преден план  черните новини - сакън да не се успокоим малко!

# 494
Поздрави от Гърция. Тук е лято. Плажавете са полу празни, а водата вече става за къпане. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт