На море в Гърция 2020 - II

• 59 427
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
  • ВАРНА
Въвеждаш номер на шофьорска книжка и ЕГН и долу четирицифрения код против бот-ове и ти излиза...
същият сайт ползват на таблета и пътните полицаи на пътя като те спрат и те проверяват....

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Засега проверките са само на КПП Калотина и Кулата.  
От 15-17 юни и на Капитан Андреево - Лесово - Маказа и Дунав мост Видин и Русе и КПП Дуранкулак-Силистра.

Ако имаш невръчени - ти ги връчват....ако имаш връчена и неплатена глоба те приканваш да я платиш чрез банкова карта на терминал на големите ГКПП-та....ако откажеш а я платиш на границата веднага ти отнемат шоф.книжка и талона на колата веднага!

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 11:49 от Варненец

# 511
  • София
Както обещах давам информация за  застраховките помощ при пътуване в чужбина.
Евроинс и Армеец покриват и медицински разходи за Ковид 19.
Булстрад НЕ покриват такива разходи.

Това имам като информация до момента.

# 512
  • София
Въвеждаш номер на шофьорска книжка и ЕГН и долу четирицифрения код против бот-ове и ти излиза...
същият сайт ползват на таблета и пътните полицаи на пътя като те спрат и те проверяват....

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Засега проверките са само на КПП Калотина и Кулата.  
От 15-17 юни и на Капитан Андреево - Лесово - Маказа и Дунав мост Видин и Русе и КПП Дуранкулак-Силистра.

Ако имаш невръчени - ти ги връчват....ако имаш връчена и неплатена глоба те приканваш да я платиш чрез банкова карта на терминал на големите ГКПП-та....ако откажеш а я платиш на границата веднага ти отнемат шоф.книжка и талона на колата веднага!
Излизат само тези, които са ти връчени, но не си ги платил. В тази система нямахме задължения. Мъжът ми следи редовно. Преди няколко дни ни спряха за рутинна проверка. Връчиха 3 фиша за 300 лв. От 2018 година. Системата вече е такава, че само при проверка ти връчват глобите. Извинявам се за отклонението в темата

# 513

Здравейте, моят застрахователен агент ми каза, че при здравните застраховки никоя компания не покрива Ковид, водят го пандемия, така че четете внимателно общите условия.  Аз питах и за застраховка отмяна на пътуването, защото си направихме резервация за Парга, която е с безплатно анулиране до 14,06., а датата наближава и се чудя какво да правя-там също не покриват каквото и да е било, свързано с Ковид, Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.

# 514
Без да съм съвсем сигурна - в системата за сигурно електронно връчване от миналата седмица може би излизат и невръчените. Достъпът е с КЕП или ПИК. https://edelivery.egov.bg/ 
Не мога да се ориентирам по новината за вече връчени ли е или и за невръчени, на мен нищо не ми излезе, но и колата е на името на ММ.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/veche-mozhem-da-proverim-o … bi-na-kat-2228513

# 515
Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.
Подобна информация съм виждала да циркулира из електронните медии, но за Кипър, не за Гърция.

# 516
  • Пловдив
Това с глобите е просто супер, особен защото никога не можеш да бъдеш сигурен дали имаш. Януари ни спряха преди Калотина за проверка за глоби - нищо. Това беше в събота. В понеделник дойде глоба отпреди няколко месеца. Така че шанс за изненада има голям.

# 517
  • София

Здравейте, моят застрахователен агент ми каза, че при здравните застраховки никоя компания не покрива Ковид, водят го пандемия, така че четете внимателно общите условия.  Аз питах и за застраховка отмяна на пътуването, защото си направихме резервация за Парга, която е с безплатно анулиране до 14,06., а датата наближава и се чудя какво да правя-там също не покриват каквото и да е било, свързано с Ковид, Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.

Със сигурност ще чета внимателно, но дамата ми препрати официално отговор на запитване от нейна страна по мейл към Булстрад и Армеец, както и бланкова полица на Евроинс, в която с жълтичко е ограден текстът, че покрива риск Ковид.

# 518
Някъде обаче четох, че самите гърци ще поемат разноските на туристите, ако не дай боже се случи. Може и в темата тук да е било.
Подобна информация съм виждала да циркулира из електронните медии, но за Кипър, не за Гърция.
Европейската здравна карта не покрива ли лечение на Covid - 19?

# 519
  • ...
Аз за глобите се чудя, пише за фишове, а актове ако има. Тях съвсем няма как да ги провериш май. Или те намират на адрес или не...

# 520
  • София
Без да съм съвсем сигурна - в системата за сигурно електронно връчване от миналата седмица може би излизат и невръчените. Достъпът е с КЕП или ПИК. https://edelivery.egov.bg/ 
Не мога да се ориентирам по новината за вече връчени ли е или и за невръчени, на мен нищо не ми излезе, но и колата е на името на ММ.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/veche-mozhem-da-proverim-o … bi-na-kat-2228513
На мен ми се струва, че ССЕВ ползва портала за проверка на КАТ, така че невръчените пак са в мистерия. Но, доколкото разбирам от статията - невръчените ти ги връчват 😆 и си продължаваш, сложно става ако имаш връчени, неплатени и отказваш/нямаш пари да ги платиш на място. https://m.dnevnik.bg/skorost/2020/06/10/4077396_napuskane_na_str … ni_globi_veche_e/

# 521
  • Пловдив
За глобите със сигурност се разбира в КАТ на гише електронни фишове и няма сигурен начин онлайн да се провери,това ми казаха в КАТ,защото ми се налага да следя за нарушения на клиенти(имаме семеен бизнес с даване под наем на бусове)."Проблемът" обаче е,че при проверката на гишето,ми връчват фиша със съответната глоба,подписвам се,че съм известена и имам 14дневен срок да платя сумата,ако не платя в този срок се оскъпява-например глоба на стойност 35лв след 14дни вече става 50лв.

# 522
Представям си какво чакане ще е по границите с тези нови проверки...

# 523
  • София
Представям си какво чакане ще е по границите с тези нови проверки...

Ако се съберат обичайните опашки силно се съмнявам всички коли да бъдат проверявани за глоби.
И това чудо ще е за 3 дни.

# 524
то въобще да се види дали ще може да се пътува....

Общи условия

Активация на акаунт