На море в Гърция 2020 - II

• 59 879
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
...Колкото до парите, добре де, сериозно ли някои отива на почивка в Гърция за поне 1000 евро примерно и още някаква подобна сума му е проблем? Ама сериозно? ...
Аз пък сериозно се чудя дали се прави разлика да дадеш 1000 евро отгоре за почивка или за карантиниране?

# 676
Спор няма, че е добре човек да е подготвен с резерв - който колкото му позволяват възможностите.
Но е тъпо да се изцепиш, че във всяка кола има двама-трима шофьори. Включително има и много родители, които пътуват на почивка сами с едно или повече деца.

Да не говорим, че 1000 евро за карантина е едно, а лечението на тежки случаи на Ковид, както се видя в САЩ, може да достигне 1 милион. Да питам тогава потребителката откъде ще ги извади?

# 677
Не казвам, че 1000 евро са джобни пари, но ако нямаш поне подобен резерв скътан някъде из дебитните си карти, едва ли ще отидеш в чужбина, защото всичко се случва. Ако колата се повреди и нямаш никакви резерви, какво правиш? Че то дори в България като пътуваш не тръгваш без никакъв резерв, да има за всеки случай, всичко се случва.

разбира се, че са много пари, но и аз мисля, че трябва да има поне толкова в резерв, пък било и в кредитна карта. то затова е за спешен случай, за да се оправиш в екстремна ситуация. ето миналата година ни се наложи да ремонтираме колата във виена. да, ММ сам я оправи и само купи части, но не всеки може. а си представям колко струват подобни услуги. също така, винаги правим мед. застраховка и т.н. и т.н. аз обичам да съм подсигурена, доколкото мога.

# 678
  • Варна
Ма аз в нета знаеш ли какъв го вадя !!!
Никой не е дошъл да провери    Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Прекрасното е , че двамата си поделяме шофирането Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 11:41 от peterky2002

# 679
Ако имам едни излишни хиляда евро, ей така, за всеки случай, надали ще ми е проблем да мисля доста сценарии.
Винаги, когато пътуваме извън граница, си слагаме някаква сума за извънредни случаи, но 1000 евро, ми се струват немалко, имайки предвид и другите разходи покрай пътуването. 
Относно шофирането, голяма част от пътуващите разчитат на един шофьор, не трябва да слагаме под общ знаменател всички, независимо от гледната ни точка.
Ще се възползвам, че коментирам в темата, имам запитване за остров Парос, дано не досаждам Wink.
Фериботът прочетох, че е около 4 часа, може да се "хване" от Пиреас или от Рафина. Кой маршрут е по-удобен според вас, ако има пътували с автомобил, да споделите впечатления. Тепърва събирам информация, много би ми било полезно мнение от първо лице Simple Smile

# 680
От Рафина е по-евтино и по-кратко по принцип, но все пак зависи часовете на фериботите как ви пасват. Тоест ако ви трябва следобед, а от Рафина има само сутрешен - естествено, че ще ида на Пирея.

# 681
Аз предлагам малко по-оптимистично да се подготвим за пътуването и да тръгнем на почивка Simple Smile
Относно застраховката - гледайте изрично в условията да не е изключено лечение за Ковид или да няма текстове, че застраховката не важи при пандемия.

# 682
На нас ни се е случвало да ни изостави колата на Корфу. Цялото приключение ни излезе над 1500 евро. Имахме ги, но определено не ни беше приятно да се разделим с тях - в резерв си бяха по-добре. Всеки си прави сметката колко пари, отпуска, шофьори и воля има и е абсурдно да обясняваш на останалите с какво те разполагат - имат си глави. При мен отпуската не би била проблем, защото мога вообще да не ползвам, а да спокойно мога да работя от стаята, но пък и 700 Е определено не биха ни стигнали за 2 седмици.

На 04 юли пътуваме, с резервите, със застраховка, с ЕЗОК и се надявам да не ползваме нито едно от трите.

# 683
А ако получиш приятно обаждане, можеш ли да си тръгнеш за България вместо да се карантинираш? Ние ще сме в къмпинг, където възможност за карантиниране няма и така или иначе ще трябва да се местим. Някак странно ми се вижда да търся хотел за целта, а още по-странно ще ми е да намеря някой хотел да приюти 4-членно семейство за карантина.

Иначе шофьорът винаги може да излезе извън строй. Не че като си счупих крака не се самозакарах до Пирогов, но това е защото беше левия крак, с кола автоматик. Та е хубаво човек да си има резервни варианти и без Ковид. Между другото застраховката на автомобила за чужбина включва и осигуряване на шофьор, явно за такива случаи.

# 684
има ли някой застраховател, който прави такива застраховки /с включен ковид или хайде...не изключен/?

# 685
има ли някой застраховател, който прави такива застраховки /с включен ковид или хайде...не изключен/?
Има го 1-2 стр. назад в темата обсъден този въпрос.

# 686
Бе то как нищо ще е една 14 дневна карантина? Да оставим финансите, но хем ще си в Гърция, хем ще гледаш морето, забележителностите и таверните от прозореца, а отпуската ще свърши. Хич не ми е опция.

# 687
О, задължително е да има план Б, особено в тези времена, дето настанаха. И нас ни е предавала колата и то точно на слизане от ферибот, но се разминахме "само" със 170 евро за акумулатор. Затова, винаги се пътува с някакъв резерв + помощ от приятел за екстремни случаи (не е задължително да е финансова, от опит споделям). Естествено, че и сумата за резерв зависи и от дестинацията.

# 688
Има го 1-2 стр. назад в темата обсъден този въпрос.

да, на 36 стр. е, ако някой се интересува. интересно дали оскъпява много този риски какво точно покрива, ще отида да питам в SDI.

# 689
И ние сме сменяли акумулатор на остров Серифос, а седмица преди това беше минала диагностика в оторизирания сервиз и уж всичко беше наред...

да, на 36 стр. е, ако някой се интересува. интересно дали оскъпява много този риск и какво точно покрива, ще отида да питам в SDI.
Сподели, като научиш, подобна информация ще бъде много полезна. И аз в SDI правя най-често.

Общи условия

Активация на акаунт