На море в Гърция 2020 - II

• 59 348
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
Наши приятели закъсаха на Тасос по абсурден начин. Пратихме им майстори оттук, като им дадохме някакви пари. много по-евтино им излезе.

# 691
И в Турция, и в Гърция сме правили ремонти,  които се оказа, че у нас щяха да ни излязат по-скъпо.

# 692
Всъщност, от опита, който имаме с фериботите, стигнахме до извода, че акумулаторът е задължителен за проверка преди предстоящо пътуване с ферибот. На всеки курс, след случката ни, забелязахме, че доста акумулатори излизат извън строя, дори един служител, вежливо ни обясняваше, колко често срещан проблем е. Затова, наистина е важно да сме сигурни при плаване, че имаме читав такъв. Нещо, което признавам, преди никога не сме взимали под особено внимание.

# 693
Е, така се тръгва за Гърция Sunglasses

# 694
При нас проблемът беше...с верига, двигател или нещо от сорта, което и там, и тук е свързано с много пари и чакане. От “местния” сервиз на марката, който беше на над 200 км, по телефона ни обявиха сума над 3000 Е и чакане 14 дни. Другият проблем беше, че в Гърция не могат да влизат всички репатраци/пътни помощи и търсихме такива с разрешение, а да не говорим, че беше точно след едно от наводненията на Халкидики и няха бая ангажирани хората. Иначе докара друга кола, с която се прибрахме и взе мъртвеца. През времето без кола карахме колела, скутер, АТВ и даже кучето возихме, та имаше своето очарование.

# 695
SDI предлагат ли застраховка автоасистанс в чужбина за период от 15, 30 дни и т. н., по-кратък от година?

# 696
Аз правя всеки път в Алианц автоасистанс. Най-малкият период е 14 дена, който напълно ни устройва и струва около 40лв.

# 697
  • Там където
Ох,  тук в темата положението е станало "Който го е страх от мечки да не ходи в гората".
Според мен тази истерия с корона вируса обостри всички възможни страхове, които така или иначе ни дебнат и в ежедневието, не само когато отиваме на почивка.
Весело, безаварийно и без карантинно лято на всички Simple Smile

# 698
Аз правя всеки път в Алианц автоасистанс. Най-малкият период е 14 дена, който напълно ни устройва и струва около 40лв.
Мерси. И аз там го правя по принцип. Чудех се дали не мога да сменя генерално застрохователя, в случай че SDI действително покриват Ковид.

# 699
  • София
SDI предлагат ли застраховка автоасистанс в чужбина за период от 15, 30 дни и т. н., по-кратък от година?
На Дженерали правим ние - две седмици, около 30 лв. SDI не са само брокер?

# 700
  • София
Ох,  тук в темата положението е станало "Който го е страх от мечки да не ходи в гората".
Според мен тази истерия с корона вируса обостри всички възможни страхове, които така или иначе ни дебнат и в ежедневието, не само когато отиваме на почивка.
Весело, безаварийно и без карантинно лято на всички Simple Smile
Скрит текст:
О, да , един колега се разболя и изпаднахме в паника. Кашлица, температура, болки в мускулите и "сякаш отслабнало обоняние" -  е това ни трябваше... Дори и да не ни пипне, щяхме да си откараме 14 дни под карантина и да дезинфекцират целия институт. Седяхме си всички вкъщи 2 дни, докато излезе теста - отрицателен. Ей, как ми олекна, но при всяка настинка ли ще трябва да се панираме така? Аз се вързах заради липсата на обоняние.

# 701
  • София
На Дженерали правим ние - две седмици, около 30 лв. SDI не са само брокер?

Ние също правим такава в Дженерали, само да обърна внимание, че при тях се иска сключване на застраховката поне три дни предварително, защото влиза в сила 3 дни след сключването. Имайте го предвид.

# 702
  • София
За да не мислим за болести, малко забавление: Христо Мутафчиев в сутрешния блок на Нова. 🤣
https://m.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2020/06/16/4079442_pred … a_da_im_stupi_na/

# 703
  • софия
Този не можах да го издържа. И без това, по принцип, ми е рядко неприятен. Слушах до "... византийците, които ни мразят и в червата си..." или нещо подобно и превключих.

# 704
И без корона може единственият шофьор да излезе извън строя. Не е приятно и е по-добре да има резервен вариант, но дали си е счупил крака или му е положителен ПСР-а, резултатът е все този. Останалите или печелят 2 седмици море, или търсят варианти - да дойде някой да ги вземе, да се качат на обществен транспорт ако са отрицателни и тн.

Ама защо си мислите, че този, който има положителен ПСР - ще му забранят да шофира и някой друг ще може да го извози до България? Най-логичното според мен е и на него и на всички негови придружители да им се забрани придвижването изобщо за 14 дни - остават си там, където са. Иначе ако е разрешено придвижването - какво му пречи човек сам да се прибере\нищо, че му е положителен теста\- за да е тръгнал натам или няма симптоми и не се чувства зле или е грешен резултата и човека си е здрав  и при двата случая не му пречи да шофира. Нас лично този вариант ни устройва - стига да разрешават да се приберем, пък дори и ако междувременно някой се е почувствал зле, обаче дали разрешават.......................?

Общи условия

Активация на акаунт