Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 39 470
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
те туристическите агенции и моловете на 100% спряха работа и какво стана?    след време пак ще продължат...

Без спор някаква част от туристическите бюра ще се завърнат. Някои може да имат различни служители или нови собственици но туристически бюра ще има поне докато навлязат по-стабилно онлайн платформите. Между другото морето във варна в момента има доста лечебни  съставки така че препоръчвам почивка там
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/bedstvie-vav-varnenskiya-zaliv-mo … bata-martva-video

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 20:25 от Neymar09

# 136
Туристическите агенции и без това си бяха на отмиране. В разцвета си уреждаха евтин транспорт с  чартъри и намираха удачни места за клиентите си. Сега евтините нискотарифни полети обезсмислиха чартърите, а през интернет може да се намери всичко. Малко агенции имат потенциал да оцелеят, ако се приспособят и си намерят ниша.

# 137
  • Най-красивата страна
Аз също мисля,че много хора ще се откажат да продават ,ако цените падат.

# 138

Това е ОК... 2009 хората мислеха по същия начин.

# 139
# 140

Не само мислеха, ами  даже се и случи Wink Предлагането намаля сериозно, броят сделки - също, а на пазара останаха само притиснатите, които продаваха на всяка цена, затова и цените паднаха, но при много по-свити обеми.
Браво на брокерите, но не виждам повод за оптимизъм за купувачите, ако се вярва на тази статия:
"... но към края на април и началото на май ситуацията се промени, купувачите се активизираха много и те отново са повече от продавачите на пазара“, каза Тенекеджиева.
В същото време продавачите са възприели позиция на изчакване, за да видят какво ще се случи след отминаването на извънредното положение. „На пазара останаха само продавачи, които трябва да решат жилищния си проблем – да излязат от инвестиция или им се налага да се преместят, да се свият или разширят“, посочи Тенекеджиева."

Засилено търсене при свито предлагане не е добра ситуация за купуващия. Или ти само заглавието прочете, а вътре няма значение какво пише Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:50 от Анонимен

# 141

Все си мисля, че сега е различно и няма толкова глупави и късопаметни хора (затънали в непосилни дългове). Поне някои трябва да са си взели поука. Освен това какво се случи 2009? Цените паднаха, ок. Ама какво остана на пазара? Боклуци останаха, ама евтини. Трябваха няколко години докато се задоволи търсенето на качествени имоти и не съм сигурна даже дали изобщо се стигна до там.

# 142
Чета всичко, включително 10%-те процента средна отстъпка в цената!!!

https://m.imot.bg/details/1c153743405892367
Ето един имот с намалена с 30К евро цена, която по спомен е близка до цената на зелено.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 16:50 от AnMary

# 143
Чета всичко, включително 10%-те процента средна отстъпка в цената!!!
Май все пак  избирателно четеш - тази отстъпка е била само за периода на ИП, който свърши, обаче Simple Smile А сега пише, че купувачите пак са повече от продавачите - ти как смяташ, каква отстъпка ще има, ако е така? Wink Ако е вярва на тази статия, купувачите вече не са в добра позиция, имало е един кратък период, който го хванал, хванал, вече е друго. Ама ти за едно й вярваш, а за друго - не, според както ти се иска да е Simple Smile
Статията говори за средни цени и тенденции, това какво общо има с една единична оферта?

# 144
От тази статия пък купувачите изчакват, явно всички чакат Grinning
https://money.bg/property/s-kolko-poevtinyaha-imotite-v-razlichn … li-na-sofiya.html

# 145
Да разбирам до 13 май 10% надолу, а след това яко нагоре. Мен ме интересуват конкретни оферти, но следя  пазара като цяло.
И не разбирам що скачаш веднага от една постната статия, която дори не съм коментирал?! Злобничко ми се струва!

# 146
То и апартаментът във въпросния Диамант Laughing си има кусури - неудобно разпределение в холокухнята, немски преход към спалните, втората баня във входното антре е неудобна за ползване от детската спалня, да речем, холът граничи с трите асансьора (колкото и безшумни и шумоизолирани да са). На шпакловка и замазка. Дори по чертеж си има кусури, на живо може да са и повече. Та нищо чудно, че са свалили цената.

# 147
Всъщност бях силно разочарована от този апартамент. Виждала съм много по-добри неща от Артекс. Сигурно затова никой не го иска и му свалят цената.

# 148
Партизанин, тук като споменеш за спад на цените на НИ и те погват като партизанин Simple Smile За 2009 не мога да коментирам . Мога смело да заявя, че 2012 се предлагаше всичко ново, старо строителство , току що завършени сгради. Чак такова свито предлагане не е било. Сега какво и как ще се случи не зная.

# 149
Да разбирам до 13 май 10% надолу, а след това яко нагоре. Мен ме интересуват конкретни оферти, но следя  пазара като цяло.
И не разбирам що скачаш веднага от една постната статия, която дори не съм коментирал?! Злобничко ми се струва!
Човече, статията, която си постнал, точно това казва Simple Smile Не го казвам аз, а тя. Не към мен възраженията. Но не може да приемаш само това, което ти харесва от даден материал, и да игнорираш това, което не ти харесва, това се опитвам да ти кажа Simple Smile Един материал или е издържан и достоверен, или не е, анблок. Ако за теб тази статия е достоверна и затова я постваш, трябва да приемеш, че тя казва точно това, че след спад от 10 % по време на ИП сега ще има скок, защото купувачите са повече от продавачите. Дали е така, аз не знам, но това пише в статията. Ако чакаш спад от тук нататък, тази статия е в противоречие на твоите очаквания, а ти я постваш като статия в унисон с очакванията ти. Не можеш да я разбереш или не искаш, това не знам.

Партизанин, тук като споменеш за спад на цените на НИ и те погват като партизанин Simple Smile За 2009 не мога да коментирам . Мога смело да заявя, че 2012 се предлагаше всичко ново, старо строителство , току що завършени сгради. Чак такова свито предлагане не е било. Сега какво и как ще се случи не зная.
И аз също толкова смело мога да завя, че всичко се предлагаше, но в едни с 30-40 % по-малки количества от времето на бума преди това. И с доста по-ниско качество, което и ЧС назад отбеляза.

Общи условия

Активация на акаунт