Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 39 439
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Силвър дрийм, отказвайте го този апартамент. Без А15 и живеещи хора нещата са много зле. И аз си мисля, че А16 няма да има.
Читавите строители не пускат хора преди А16, защото се почват преустройства и А16 отива в небитието. Дори да се организират собствениците и да съберат пари за А16 (което е много малко вероятно), пак заради преустройствата, които изискват отразяване на промените в строителната документация, ако са допустими тези промени. Това трудно ще стане, защото строителната документация е в инвеститора/строителя, а очевидно те не са коректни.

# 556
  • sofia
Здравейте, нахълтвам с темата с цел да намеря отговор на няколко въпроса. Днес бяхме на оглед на жилище на 5ти етаж - последен. При огледа разбрахме, че сградата очаква акт 15 в момента. Жилището, което гледахме се продава от частно лице, което го е купило и сега го продава. По няколко от външните стени има влага, която се изразява в шупнала мазилка и боя, мухъл няма. При това положение кой би следвало извърши ремонта, собственикът или строителят? Брокерът каза, че асансьора ще го пуснат след акт 16, защото ако се повреди инвеститора ще трябва да оправя повредите, с влагата която е в апартамента не е ли същото? Тя е на места които граничат с терасата и скосени стени, които са част от покрива.
Другото, което забелязах е, че много семейства вече живееха в блока, (предполагам незаконно) и тук се чудя как е възможно това, нали уж тока се води промишлен, който е по-скъп, за водата също не ми е съвсем ясно. Извинявам се ако поста ми е хаотичен, но не са ми съвсем ясни нещата. Брокера ще го питаме още в понеделник, но ще се радвам да чуя какво мислите вие. За сега със собственика не мога да се свържа.
Купуваш на 300 евро и другите пари стартираш ремонта на новата придобивка.То и задели още парици за след една 2 години като се появят пукнатините/щото сградата слягала/.За теча от покрива не се притеснявай ,ако имаш читави съседи всички се включват.

# 557
За теча от покрива не се притеснявай ,ако имаш читави съседи всички се включват.
Почти непосилна задача.Обикновено живеещия на последния етаж я решава сам. Поне ние така направихме с нашата част.Понеже блока е на сектори и ние си направихме нашите 80 квадрата.Никой не ни даде нищо.

# 558
  • WonderLand
Много благодаря за отговорите, накарахте ме да се замисля за неща, за които не бих се сетила и наистина го отписахме този апартамент. Жилището само по себе си е хубаво, но с тея един куп неуредици - не благодаря. То сега се сещам, че на входа фирмата строитвл/инвеститор беше лепнала списък кой апартамент колко им дължи за ток и вода, което никак не говори добре за тях. Ще търсим друго в бюджета ни, но в района който искаме почти никакви жилища няма.

# 559
  • гр. Варна
При огледа разбрахме, че сградата очаква акт 15 в момента.
Кой е строителя?

# 560
  • WonderLand
Нямам представа, никъде не видях подобна информация, не се сетих да питам брокера.

# 561
  • София
Нямам представа, никъде не видях подобна информация, не се сетих да питам брокера.
В никой случай не се хващайте в този капан, щом и хора живеят там без Акт15 и 16, значи проблема е дългосрочен и са били отчаяни та са се нанесли. Отделно 5ти етаж без асансьор е ужас. Няма смисъл. Да си оправят документите и да се обадят. А и да пуснат асансьора, ни ремонт, ни обзавеждане е възможно на 5ти етаж без асансьор.

# 562
  • София
Днес бяхме на оглед на жилище на 5ти етаж - последен.
 но ще се радвам да чуя какво мислите вие. За сега със собственика не мога да се свържа.

Бих продължила с търсенето на нормален имот.

# 563
  • София
Извинявай, ако прозвучи неуважително, но най-точното, което ми идва да кажа е;

къде сте тръгнали да купувате СТРОЕЖ, като не знаете кой е строителя!?

А и да пуснат асансьора, ни ремонт, ни обзавеждане е възможно на 5ти етаж без асансьор.
Прави се. Аз съм го правил. Големите и тежки пренасяния са с хамали.
Но в моя случай беше минал акт 16 и беше въпрос на 2-3 месеца да пуснат тока и асансьора. И го правех, за да спестя време.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 08:57 от Танграта

# 564
Не си спомням дали тук в имотните теми съм го чела или някой познат е споделял, ама някои строители съзнателно не пускали асансьора няколко месеца след А16, за да не се пренасят строителни материали в него и да се прецака лъскавото съоръжение. Просто изчаквали да минат довършителните работи в повечето апартаменти.
Пак да подчертая - не е личен опит, а чуто/казано, не гарантирам за достоверност.

# 565
Това последното при нас е от личен опит.

# 566
Моля, питайте кой е строителя и споделете, че да предпазите и други хора от евентуална набутвация Simple Smile

# 567
Определено така е неудобно, но пък като имаме предвид майсторите как пазят - ще претоварят асансьора с всички плочки накуп, с много торби цимент, ще омърлят и одраскат отвсякъде, може би е по-добре да е така.
Ремонт на нов асансьор ще излезе доста скъпо, ако одерат вътрешните покрития пък става още по-гадно.

Освен името на строителя, може да пуснете и поне приблизителното местоположение на кооперацията. Пак може да е от полза на други купувачи.

# 568
Така си е, в нашия асансьор си има одраскано. Не, че и по цялото стълбище няма. Строителят е обещал безплатно да оправи и боядиса след време, да видим.

# 569
  • WonderLand
Извинявай, ако прозвучи неуважително, но най-точното, което ми идва да кажа е;

къде сте тръгнали да купувате СТРОЕЖ, като не знаете кой е строителя!?

А и да пуснат асансьора, ни ремонт, ни обзавеждане е възможно на 5ти етаж без асансьор.
Прави се. Аз съм го правил. Големите и тежки пренасяния са с хамали.
Но в моя случай беше минал акт 16 и беше въпрос на 2-3 месеца да пуснат тока и асансьора. И го правех, за да спестя време.

Ние отидохме да гледаме апартамент завършен "до ключ", който се продава от частно лице, не от строител/инвеститор. Сградата изобщо не прилича на строеж, от година живеем в района и сме минавали покрай нея доста пъти, та не е будила подозрение на външен вид. Разбрахме, че реално е строеж и няма акт 16 чак като влязохме във входа и се оказа, че асансьора не е пуснат поради тази причина. Иначе се намира в Овча купел, на "кръстовището" на ул. Букет и ул. Народен герой. Всичко това изглеждаше много съмнително, затова и реших да си сверя часовника тук преди да отпиша имота окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт