Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 39 550
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
А за злобата кво викаш човече? Как разбра, че съм чел само заглавието? И що трябва всичко да се приеме анблок?
Не знам какви дупки са останали за продаване след 2009г., но 2011г. мои приятели си купиха перфектен апартамент в  Яворов.
Ти чувала ли си брокер да каже да не се купува, защото цените падат.
При тях падането на цените винаги е в минало време!!!

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:42 от partizan407

# 151
А за злобата кво викаш човече? Как разбра, че съм чел само заглавието? И що трябва всичко да се приеме анблок?
Не знам какви дупки са останали за продаване след 2009г., но 2011г. мои приятели си купиха перфектен апартамент в  Яворов.

Спомням си 2009 като предупреждавах за предстоящата криза има хора които реагираха адекватно и са ми благодарни до живот. А и тогава си имаше хора които живееха в някакво самозаблуждение и реагираха подобно. Даже имаше един брокер в форума на имоти.нет който отричаше че има спад поне до 2011. Тука през няколко страници се появява мнение от типа “аз не мисля че цените ще паднат” без никакви аргументи и получава 6 вота полезно. А някой като каже че цените на качествените имоти няма да паднат направо форума изпада в екстаз. Това ми подсказва че много хора не са готови психологически за спад. Аз специално за варна не виждам нищо изтеглено от пазара. Виждам доста нови предложения  на добри места които типично не стигат до брокери които се появиха от няколко различни брокера.

# 152
Здравейте, искам да питам за "Гардън Резидънс" във Връбница 2. Някой да е наясно. Не намирам нищо за тях. Все нещо не ми харесва каквото и да гледах, и се спрях на това двустаен, южно, 7 етаж, една тераса, 11 кв.м.общи части Sad, 63 кв.вътре, на замазка и тапи, само с външна врата, теца тръбата вътре, няма поставени  радиатори, топломери, водомери, врати .  Цената при 80 или 100 % предварителен договор идва на обявената. Вече е на 4-та плоча. https://www.gardenresidence.bg/etap-2

# 153
Neymar, никой в този форум не задължава никого да му се слушат съветите. Който желае да купува, който желае да продава, свободна държава сме.

Аз самата съм от страната на купувачите, търся определен имот с определени параметри без да съм принудена от обстоятелствата, имам къде да живея. Ако изскочи в момента имот, който отговаря на моите изисквания и нужди, мислиш ли, че ще слушам, който и да е брокер или какво някой е написал тук. Въпросът е, че това което искам, не го виждам да му се намалява цената, нито да има оферти за такива имоти.

# 154

Малко си чел темата.
Всички апокалиптици тук от няколко години твърдят, че брокерите им казват да не купуват, точно защото идва срив - следващия месец, след три месеца. После пак същото - "имам един приятел брокер и той ми каза под секрет, че след две седмици Федералния резерв еди какво си"...

# 155
  • София
Спомням си 2009 като предупреждавах за предстоящата криза има хора които реагираха адекватно и са ми благодарни до живот. А и тогава си имаше хора които живееха в някакво самозаблуждение и реагираха подобно. Даже имаше един брокер в форума на имоти.нет който отричаше че има спад поне до 2011. Тука през няколко страници се появява мнение от типа “аз не мисля че цените ще паднат” без никакви аргументи и получава 6 вота полезно. А някой като каже че цените на качествените имоти няма да паднат направо форума изпада в екстаз. Това ми подсказва че много хора не са готови психологически за спад. Аз специално за варна не виждам нищо изтеглено от пазара. Виждам доста нови предложения  на добри места които типично не стигат до брокери които се появиха от няколко различни брокера.
Хмм, не е точно така. Повечето хора казват "не знам какво точно ще стане с цените, но не ми се вярва да спаднат много, нито ще е особено скоро".
Също така, се привеждат и не малко аргументи.
Имаше апокалиптични картини, че видиш ли всички купили със заем на 1500евро са или ще останат без работа и банките панически ще разпродават. Е, с това как да се съглася. Колко аргументи се изляха и в тази посока.

Освен това, има идентична тема за Варна. Тук повечето хора пишат за София. Аз не смея да твърдя как ще се движат цените във Варна, защото нямам никакъв поглед. Моето мнение е само за цените в София.

Освен това, както се каза, всеки има право на лично мнение. Не сме те лишили от твоето.

Аз също, както съм казвал, каквото съм купил, няма да продам и е ирелевантно.
Но имам намерение да купувам още. Така че, и аз съм купувач.

# 156
Злобата е само в главата ти, нещо много си се спекъл, отпусни се Simple Smile  
Разбрах, защото коментираш само него, защото ти отговаря на тезата, а не коментираш другите неща, които не ти пасват на тезата. Казва се confirmation bias, феномен, добре познат на социолозите.
Защото ако за нещо са излъгали, това означава, че не може да им се вярва и всичко, казано от тях, трябва да се приема със съмнение, вкл. и това, което ти пасва на тезата. Критично мислене му викат.

И други са си купили добри апартаменти по време на кризата, но това са единични случаи, говоря ти за тенденция  и обобщени данни, и последващи от тях вероятности.  Когато предлагането е свито, това не означава, че няма нито един хубав имот на пазара,  а че са много по-малко от ситуация на голямо предлагане и съответно шансът ти да го видиш точно ти и да го купиш ти намалява. Не е невъзможно, но е много по-малко вероятно.

Чувала съм.

Малко си чел темата.
Всички апокалиптици тук от няколко години твърдят, че брокерите им казват да не купуват, точно защото идва срив - следващия месец, след три месеца. После пак същото - "имам един приятел брокер и той ми каза под секрет, че след две седмици Федералния резерв еди какво си"...

Точно Hands Plus1

# 157
Е не съм се спекъл изобщо, по-скоро ти си се спекла или си ...?!
Пускам някакъв линк към статия, която касае НИ, без НИКАКЪВ КОМЕНТАР!!! И скачаш веднага: ти чете ли цялата статия или само заглавието, или четеш само това, което ти изнася и т.н. и т.н
А ти от къде знаеш, че съм още купувач, може вече и да съм  продавач (по-специално в София), и какво  движение на цените за мен е изгодно?!
И понеже сте много умни, хайде ми дайте линк към статия или предаване,  където някой брокер(меринджей агенция) НИ казва:"За бога братя не купувайте, цените ще паднатт!!! Купувайте след 2 години примерно!"

# 158
Пускам някакъв линк към статия, която касае НИ, без НИКАКЪВ КОМЕНТАР!!! И скачаш веднага: ти чете ли цялата статия или само заглавието, или четеш само това, което ти изнася и т.н. и т.н
А ти от къде знаеш, че съм още купувач, може вече и да съм  продавач (по-специално в София), и какво  движение на цените за мен е изгодно?!
И понеже сте много умни, хайде ми дайте линк към статия или предаване,  където някой брокер(меринджей агенция) НИ казва:"За бога братя не купувайте, цените ще паднатт!!! Купувайте след 2 години примерно!"

Понякога от хорска срама да не изглеждат неадекватни и да не си загубят клиентите казват, че може да ина лееек спад и то след х време, но не пропускат да уточнят, че ако на човек му трябва имот сега, то нямасмисъл да бави.

# 159
Че то и тук казваме същото - ако ти трябва апартамент сега, за живеене, не чакай 5-10 години да паднат (евентуално) цените. Че тогава може човекът до теб да размисли и да си намери друга по-решителна половинка или да стане по-трудно правенето на деца и всякакви такива житейски съображения. Естествено, можеш да чакаш и до пред пенсия да наследиш родителското жилище, за да живееш в него или да го продадеш. Ама като си млад и обикновено не ти се чака.

Не знам в реалността, а не по статиите, как е положението с т.нар. стоп-капаро, капаро за сериозност на намеренията, депозиране (каквото и да означава това). Все неща, с които брокерите притискаха купувачите при пазар с много купувачи и малко продавачи. Дали се е променила ситуацията, според вас?

# 160
  • София
Нали ти твърдеше, че цените ще паднат. Защо ние да ти търсим такива статии? Не мога да я хвана логиката.
Като имаш някакво вярване, правиш от него теза, и го защитаваш с аргументи. Не караш другите да го правят.

Статия от брокери "За Бога, братя, купувайте!" също не съм виждал напоследък.
Какво си се захванал с тия брокери. Тук няма брокери. Това малко на борба с вятърни мелници ми прилича.
Брокерите са ти криви, и искаш да си излееш душата.

# 161
На мен никой не ми е крив! Брокерите и те са хора и те хляб ядат.
А ти нищо не си разбрал от спора, нещо логиката ти куца. По-добре прочети мненията от моето постване нататък, белким вденеш нещо.

# 162
Мисля, че ясно се вижда кой е нервният Simple Smile, но не мисля да коментирам ад хоминем. 

Мандариинка, според мен в момента никой няма ясна картина на случващото се, но нали трябва нещо да се пише, все пак. И затова си пишат.

Танграта, правиш теза и я защитаваш, ако можеш.  Ако не, постваш статии "БЕЗ НИКАКЪВ КОМЕНТАР" (ц.) и  с много удивителни, и чакаш другите да строят тези и да ги защитават Simple Smile

# 163
И кво викаш, нямам право да поствам статии, а имам право да разтягам локуми. Я кажи нещо за самолетните двигатели, че ми стана интересно, защото и за тях имаш мнение.
Не е лошо да се чете повече, от колкото да се пише. Аз за себе си съм си изградил теза и не смятам за нужно да я защитавам пред някой(изключвам жена ми).

Няма нито една удивителна, да не се дразниш.

# 164
partizan407, удивителните само показват душевното състояние на пишещия, нищо повече Simple Smile  Всеки има право да пише всичко (доколкото спазва правилата на форума), и ти, и аз по повод твоите писания. Този въпрос е изяснен отдавна. Чета само нещата, които смятам за полезни и интересни за мен, твоите писания не са сред тях. С което мисля да приключа дискусията.

За шума от самолетите имам лични впечатления и ги казвам, над ХД са вече по-снишени за кацане  от над Президенството и повече се чуват, лично изпитано не един път. Макар че и над Президенството се чуват доста, но над ХД направо трещят.  Различните двигатели имат различни параметри за шума, който издават, затова зависи от това, но и от други неща.  Пък който не вярва, негова си работа, да си купи там и да се убеди сам Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 15:42 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт