Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 44

• 39 550
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А те сега, всички се рекламират, кой както може. Даже Тобо са могли да сложат на билборда и една дума за Коронавируса и колко са съпричастни с борбата срещу него или подобни дивотии, защото са модерни тези неща. Stuck Out Tongue Winking Eye  Но ако говорим за продажба на строеж и то някъде във Витоша, и ако само за криви имоти важи. Че то тези пари са им много на такива жилища. Хората се рекламират. Като отидеш да преговаряш, сигурно друго ще излезе. Всеки още се ослушва, срив за дни няма как да има. Това не са виртуални валути. При имотите ще са бавни тези процеси, ще видим есента и зимата, или даже догодина.

# 346
Репродуктивното число на вируса е паднало под 1, така че няма основание да държат кръчмите и плажовете затворени.
Сега, доколко в момента има сметка един ресторантьор да работи, трябва да каже колегата от темата, който е с информацията от първа ръка.
Но все пак има действащи обекти, работни места и някакво движение, което е добре. Повече хора ще могат да си посрещнат сметките, наемите, ипотеките.

# 347
Числото е под 1 именно поради всички мерки включително и затворените кръчми. След отварянето им дано не се вдигне. Иначе ако някой има ненужен кеш и се чуди как да го спаси аз мога да му помогна. Как звучи "братя и сестри да спасяваме кеша"...

# 348
790 е много, на други места в София вече откриха сезона на 600.В Младост и Студентски град обикаля един джип с надпис 600 Е продава.

# 349
Купувачите с кеш може да останат изненадани от броя на собственици като Румката, които нямат причина да свалят цените, защото след това самите те ще се окажат в положението да се чудят как да го спасят този кеш.
Определено ще има недоволни купувачи, които са оценявали своите пари по-високо, а имотите на собствениците - по-ниско.

Румката не е реален участник на пазара. И много от тези хора които мислят че може да устискат ще се усетят че след 3-4 години мебелите, кухни, бани и прочие ще са морално остарели и по- разумните купувачи ще им ги оценят на 30% от това което са вложили и така сте се състезават с ново строителство на БДС. И проблема не ca индивидуалните продавачи ами стрителите които ще трябва да продадат стотици апартаменти. Хората са казали кеш ис кинг така че аз трябва съм пълен олигофрен да платя пазарна цена в момента а и при криза не мисля че е разумно да се вложат парите в ниско ликвиден актив какъвто е имот в Бг.

# 350
Числото падна под 1 повече от три седмици след отварянето на кръчмите. Така че явно изчисленията за развитието и постепенното разхлабване са ОК.
Между другото веднага след отварянето на заведенията имаше интересни постове за новите цени - това във връзка кеша.

Да кажеш, че потребителят, който най-често купува недвижими имоти в темата "не е реален участник  на пазара"... не знам, не знам... Не говори добре това омаловажаване.

# 351
Числото падна под 1 повече от три седмици след отварянето на кръчмите. Така че явно изчисленията за развитието и постепенното разхлабване са ОК.
Между другото веднага след отварянето на заведенията имаше интересни постове за новите цени - това във връзка кеша.

Да кажеш, че потребителят, който най-често купува недвижими имоти в темата "не е реален участник  на пазара"... не знам, не знам... Не говори добре това омаловажаване.

Може би не се изразих добре и не съм имал намерение да омаловажа никой.  Просто тип продавачи които са си наумили някаква цена и стоят с години не са реални продавачи. Ако нещо не се продаде в нормален срок значи пазара подсказва че цената не е реална. Ако не намалиш значе не си реален продавач.

# 352
  • София
790 е много, на други места в София вече откриха сезона на 600.В Младост и Студентски град обикаля един джип с надпис 600 Е продава.
Да не е на Ню Билднинг? Тоя джип от 6-7 години не му е сменян надписа. Просто това са цените от 2014та. Това не означава, че продават на такива цени.
Ако намерите на 600, обаждайте се. Мисля да взема 20 бройки.

# 353
За мен човек\семейство, който купува всяка година, е съвсем реален участник на пазара, има добър поглед върху пазара и бих имала по-голямо доверие на него, отколкото на хора, които 10 години пишат от детската си стая как цените се сриват от утре (нямам предвид теб).

# 354
Купувачите с кеш може да останат изненадани от броя на собственици като Румката, които нямат причина да свалят цените, защото след това самите те ще се окажат в положението да се чудят как да го спасят този кеш.
Определено ще има недоволни купувачи, които са оценявали своите пари по-високо, а имотите на собствениците - по-ниско.

Абсолютно, купувачите намаляват, защото четат за криза и за сривове и съвсем естествено си правят сметката да направят удар. Нормално е да не купуват, като си представят цени с по 10, 20 и 30 процента надолу след малко. Да де, ама в много случаи това е сметка без кръчмар. И аз продадох наскоро едно имотче, като направих нормалната отстъпка и докарах до цената, която смятам за нормална. Продължиха да ме натискат за сваляне с разни аргументи за срив и криза, но аз казах, че мога да изчакам кризата, а нови такива имоти няма да се появят, и когато офертата беше свалена (понеже и изтече ВИП срокът) веднага звъннаха уплашени, че е продадено на друг. И сключихме сделка. Та така е то, някои ще свалят, но не за качество. Както се вижда от писаното по-горе, цените се сриват за изостанали имоти с предполагаеми големи минуси  Simple Smile Което си е нормално, ако строителят иска да предаде обекта навреме. Ще отстъпват и закъсалите, ама не мисля, че те са толкова много, че да сринат пазара. Като се разхождам из квартала си виждам маса строежи в напреднала фаза и с относително луксозно и качествено изпълнение (не като на Цв. Цв. ама с камък, хубави дограми, еталбонд, варовик...). И на никой нямаше окачени транспаранти с отчаяни реклами за срив на цени.

Ако нещо не се продаде в нормален срок значи пазара подсказва че цената не е реална. Ако не намалиш значе не си реален продавач.
Това важи за стандартните имоти. Но ако продаваш нещо по-нестандартно чакаш да се появи точният продавач, за когото това е ценно. Например два съседни имота на един етаж. За много хора това са си просто два апартамента, но за този, който иска хем да живее в ново, хем да си пробере родителите да ги наглежда ( а и те да му наглеждат децата) това е голям плюс. Просто трябва да се намери този купувач.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 10:20 от Черна станция

# 355
Хора, след 2 -3 седмици ще сме забравили за вируса. Вижте какво се обсъжда, и как се пазят, и спазват собствените си заповеди.
И още нещо - не зная дали му е тук мястото, но при нас има раздвижване в персонала. Двете по-неподходящи колежки напуснаха по свое лично желание, с вече намерена друга работа. А ние на тяхно място назначихме 2 нови момичета. И даже с по-високи заплати.
Ние сме съвсем малка фирма в Прованса. И мисля, че положението изобщо не е така отчайващо. А сега ще вземем и 10000 лв помощи, което още повече вдига настроението за харчене, и самочувствието.

Ето връзката:
https://www.marica.bg/balgariq/borisov-optimistichno-moje-da-pad … te-zabrani-snimki

А за селската ми къща - не искам да я давам за половин цена. За половината цена са съборетини и кирпич. Нашата е тухлена, и в добро състояние, със слънчев и уединен двор. За без пари, не желая да се разделя с нея 😃

# 356
  • Най-красивата страна
Да,цените може и да падат.
Но продавачите,които не бързат и нямат финансови затруднения ,просто ще се откажат да продават.
Въобще не очаквам някой да продаде хубав имот на символична цена.

# 357
Хора, след 2 -3 седмици ще сме забравили за вируса. Вижте какво се обсъжда, и как се пазят, и спазват собствените си заповеди.
И още нещо - не зная дали му е тук мястото, но при нас има раздвижване в персонала. Двете по-неподходящи колежки напуснаха по свое лично желание, с вече намерена друга работа. А ние на тяхно място назначихме 2 нови момичета. И даже с по-високи заплати.
Ние сме съвсем малка фирма в Прованса. И мисля, че положението изобщо не е така отчайващо. А сега ще вземем и 10000 лв помощи, което още повече вдига настроението за харчене, и самочувствието.

Ето връзката:
https://www.marica.bg/balgariq/borisov-optimistichno-moje-da-pad … te-zabrani-snimki

А за селската ми къща - не искам да я давам за половин цена. За половината цена са съборетини и кирпич. Нашата е тухлена, и в добро състояние, със слънчев и уединен двор. За без пари, не желая да се разделя с нея 😃
Чудна фирма, мечтая да работя в такава.
Заминават си обучени хора и на тяхно място се назначават нови за повече пари, защото на предните не се е давало достатъчно, за да седят.
Невероятно, но факт, има доста такива работодатели.

# 358
Сега, за тези Тобо не знам, но навремето гледах Нове за 790 евра. Ами това бяха цените само за първи етаж, при най-гадната схема на плащане (ако не се лъжа 90% в началото) и също май и без ДДС. Тъй че като видя такива цени хич не им се връзвам.

# 359
Интересно, как ли ще забравят хората за вируса, като са без работа, точно заради вируса.

Общи условия

Активация на акаунт