За бройката мъже/ жени в живота ви

• 37 532
  • 1 412
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
За да искат внуци на 40 е трябвало да родят на 20. При положение, че са родили на 30, все още пишат домашни с четвъртокласници и още не са помирисвали пуберските им номера, когато са на 40-годишни родители на 10-годишни. Аз вече мога да мисля за внуци, защото имам достатъчно големи деца.  И пак, защо някак лъха, че имането на внуци е скапване? Какво му е лошото на това човек да гледа внуци? Ще трябва да признае, че му казват "бабо" или "дядо", а той се чувства на 20? По-скоро смятам, че имането на внуци е като имането на деца - най-хубавото нещо, което може човек да има в живота си. Останалото е вятър и мъгла.

Какъв пример да дам - личен или с други хора?

# 1 351
Твоята представа, която е различна от хедонизма.
(щото в моята - хедонизма не пречи, само украсява от време на време)

# 1 352
А кое му пречи на хедониста да се радва и на внуци? Жените срещу Андариел, хахах, верно си е забавно.

# 1 353
  • Варна
Темата беше за бройки.😁
Може да завие към любовните легенди на happy grandmother.

# 1 354
  • София
Защото от всички постове лъха на криво разбран морал, затова.

Тук дамите са наясно на колко са, живеят си живота и му се радват в целият му спектър, ама Андариел държи да им се присмива, че били неизживяни и 50 не е новото 30.

Хич не вдява кой за какво говори.

# 1 355
Българска работа- говори се за секс, те за внуци...

# 1 356
  • София
Анди, за мен има огромна разлика между някой, който си е изпълнил житейския план и сега се радва на живота (така, както го разбира) и някой, който по никое време се сеща да наваксва някакви нереализирани копнежи, на които им е отминал моментът.

Ти искаш да си пример. Това, разбира се, е хубаво. Но както разбиранията на хората за живота са различни, така и представата им за добър пример. За теб може да е жена, която прекарва времето си в плетене на пуловери и посреща внуците с баница и сърми. За друга, жена с успешна кариера зад гърба, която вдъхновява децата с постижения и признание. За трета, жена, която успешно е преодоляла развода и е намерила щастие в новооткритата си свобода. Когато чуждото щастие ни дразни, логически идва въпросът... какво не ни е наред на нас?

# 1 357
  • София
Тези с хедонизма внуци не гледат, защото им е в разрез с житейската философия. В най-добрия случай гледат внуци за малко, за да си поиграят с тях, стига да не им нарушат графика на удоволствията.

Когато жени на 50 тръгнат да се правят на 20-годишните си дъщери е трагично. То не е за присмиване, а за съчувствие.

лъвица, на теб сега ти изглежда така, защото си млада, а идеята за внуци е в една далечна, далечна галактика. Но като цяло който не си е гледал децата, той не си гледа и внуците. Дори когато иска да наваксва, пак не го умее, защото никога не го е научавал, когато му е било времето да го научи със собствените деца.
Виж сега, блъфирането с дразненето от чуждото нещастие при мен не върви. А ако толкова държиш, давай да започваме от дефиницията за щастие, чие е това щастие, как изглежда, кого дразни, как го дразни и прочие.

Тъй де, за бройки е темата! Какво са бройките - чертичката, която драскаш на стената до другите чертички. Не любовни истории, не щастие, не нещо друго. Бройки. За тази цел трябва да си готов да търпиш бройките поне до момента, в който се навият да станат бройки.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 11:33 от Andariel

# 1 358
  • София
Ами не е блъф. Когато някой приема нещата, както теб в момента, обикновено е лично по някакъв начин. Може би и затова не можеш да диференцираш някой, който панически се е вкопчил в нещо, което вече не е, и някой който се наслаждава на живота си такъв, какъвто е. Всички, които не се вписват в твоето виждане, автоматично биват хвърлени в първата категория.

# 1 359
Мне, Анди.
Отгледала съм си детето сама, и грам нямам напъни да гледам изцяло неговите деца. Да, ще помагам както и с каквото мога, но да им посветя живота си?
И ако нещо не се получи занапред с другарчето, няма да драматизирам, ами ще се върна към продължаване на бройките, докато пак си намеря partner in crime...)

# 1 360
  • София
Чертичките за повечето хора са емоция и чувства, радостни моменти, споделеност, не само цифра.

И да, хедонизмът може да се имплицира с гледането на внуци за тези, които имат потребност да го правят.

# 1 361
Мъжкото внимание е досадно за тез, които го имат и нещо като ловен трофей за тез, които го търсят и очакват Wink
И приятен фон на живота, за тези, които са му свикнали.
Анди, излишно е да провокираш Лъвица да развие тезата за твоя случай. Някои от нас сме достъчно дълго в този форум и отлично сме запознати с детайлите именно по този случай и си даваме сметка, че ще бъде безкрайно некоректно да рзвиваме теза точно по него. Именно заради спецификите на твоя случай, аз, на твое място, бих се спряла.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 12:49 от Анонимен

# 1 362
  • София
Анди, какъв ти е случаят най-добре ти сама да си отговориш, ако имаш достатъчно желание.

А за бройките и емоцията, пак е много индивидуално. Все пак, със 100 бройки ми се струва трудно емоцията с всяка да е била особено отличителна. Винаги силата е по-голяма, когато е концентрирана на по-малко места.

# 1 363
Ми аз не ща да свиквам, а да ми е приятно с въпросното мъжко внимание, Уиш. Трудно им се получва на бройките да ангажират и моето.
Теб не те знам какво имаш предвид, един - единствен, дет те гледал като неповторима или нещо повече в количествен смисъл.

# 1 364
Е, Дренкова, то остава да свикваш с нещо неприятно. Чак такива мазохистки не сме.

Общи условия

Активация на акаунт