Мами от близо и далече Март ще гушнат своето човече

• 16 589
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив Белащица
Момичета черпя ви с желирани бонбони /четох, че ги препоръчвали на бременните, ама за гаденето ли беше или нещо друго незнам/

Поводът е, че шефовете ми се съгласиха да ме назначат на трудов договор върху цялата ми заплата и то със стара дата  Grinning Преди малко си написах договора /че работя ТРЗ/ и ще го пратя да ми го разпишат, така че живот и здраве към 9 февруари някъде трябва да излеза в болнични, ще имам пълни 6 м назад на цялата заплата. Толкова се вълнувам и се кефя, не е истина  Joy

# 226
Момичета, искам да ви попитам нещо - какво ще кажете за биологичния скрининг? - смятате ли да си правите - за или против него ли сте, че аз само лоши неща слушам за него - шашкат майките с това изследване.

Кога се прави това изследвание? Така се шашкам от изследвания

Момичета мен като ме усигуряват на 160 лева. Майчинство 144 лева ли ще взимам. Ако ми вдигнат заплатата колко месеца трябва да е такава че накрая да взема по голямо майчинство?

На мен ми казаха, че страгалите са против киселини

# 227
А защо цитата на Sade не излезе като цитат, а все едно аз съм го писала?

# 228
Имам предложение за нова тема

Март очаквам с нетърпение за да видя своето творение !!!!

# 229
mimi4 ,няма да взимаш 144лв.,а ще взимаш задължително минимална работна заплата,която в момента  е 160лв.,а догодина се очаквало да стане 170лв (може и повече).
Момичета,разяснете що е то биологичния скрининг!? Rolling Eyes
eva74 ,ако нямаш нищо напротив бих ти направила лека корекция,на иначе чудесното заглавие:
През Март очаквам с нетърпение да видя своето творение!

# 230
  • Пловдив
А защо цитата на Sade не излезе като цитат, а все едно аз съм го писала?
Защото в двата края трябва да има quote.

# 231
  • София
mimi4 ,няма да взимаш 144лв.,а ще взимаш задължително минимална работна заплата,която в момента  е 160лв.,а догодина се очаквало да стане 170лв (може и повече).
Момичета,разяснете що е то биологичния скрининг!? Rolling Eyes

Ако е био-химичен скрининг, той е за синдрома на даун, СПИН, изледват далииманякаква вероятност за уврежане на плода (има инфо в Библиотеките ан форума, но сега търсачката на работи търси и по БХС).
Общо взето ако излезе висок риск се препоръчва и амниоцентеза.
Мисля, че не езадължителен (до 35-36 г), но в някои ЖК го правят на всички, срещу заплащане... не се покрива от ЗК.
Цените са към 22-50лв., но съм чела че къдетои да ти вземат кръв в МД ги правят.

# 232
не знам дали е биологичен илинякакъв друг, но го наричат скрининг със сигурност.
Доколкото знам, взимат кръв на бременната и изследват две "неща" в нея /това се прави единствено в Майчин Дом, говоря за София/ и чрез незнам каква методика ти изчисляват дали има риск бебето да се роди с болестта на Даун. Скалата варира от 1:250 до 1:10000. Ако изчисления риск е около или под 1:250 се води висок риск и се преминава към други изследвания -амниоцинтеза. А при амниоцинтезата се пробива корема с "много фина игла"/това го бях чула ор доктори, ако питате мен каквато и да е иглата не е "фина"/ и се зима около плодна течност, която се изледва и със сигурност се казва дали има има Синдром на Даун.
По принцип това изследване /скрининга/ се прави на жени над 35 години,но тук в София и младите жени ги карат да се подлагат на скрининг и ето какво може да се случи:
Ако ти изчислят/аз смятам че това е чиста "стъкмистика" т.е натъкмяване и изчисляване като статистика/ риск койтое близък до 250 /например 300/ то ще те шашнат че трябв да си правите амниоцинтеза, но при нея има риск от спонтанен аборт, който при бременни под 30 години е по-висок от риска бебето да се роди с този синдром. И много приятелки се бяха шашнали какво да правят.
Искам да обърна внимание, че дали ще се подлежите на скрининги амниоцинтеза е решение на бременната но много "компетенти" лекари ти казват "А можете ли да гледате дете с Даун"!!!! ooooh!
Представятели си какво е да чуеш това от лекар, който не може по никакъв начин да ти гарантира, че бебето ще се роди с този синдром или че при амниоцинтеза няма да се предизвика аборт.
Направо съм отвратена #Crazy
А както можете да предположите амниоцинтезата и допълнителните изследвания се плащат!
Аз се порових в статиите на бг-мамма и там прочетох, че едва 10 % от жените с висок риск от заболяване с този синдром,действително раждат дете с проблеми.
Така че аз напълно се обърках, за какво ни карат да правим всички тези изследвания, само да нипритесняват, защото може би са ни малко другите страхове.
Мисля, че скрининга се прави около15 седмица, защото аборти по медицинска препоръка се правят до 20 г.с .
Една моя позната така я бяха изплашили с висок риск, че се чудеше на какви частни лекари да ходи за да я гледат на 3-измерен видеозон. Обикновенно при тези лекари е навалица и трябва да си запишеш час със седмици по-рано. А топък не всеки чекар може да те гледа а само някакви специалисти -въобще ходене по мъките... по време на прегледа не е била ни жива ни умряла и накрая доктора и казал,че нищо обезпокоително не вижда.
Та това е по-въпроса с този скрининг. Не знам какво да мисля  ooooh!

# 233
Манго, много се радвам за теб!  Hug
Аз си прекъснах майчинството и сега ме осигуряват върху много висока заплата.

Аз бях миналата седмица да гледаме за Даун и всичко си е наред. Ако се пропусне 13-та седмица, после не може да се види на ехограф за Даун.
Направих и Бета ЧХГ и всичко си е нормално. След две седмици ще ходя да гледаме органите на бебето.
Амниоцинтезата я разбирам само, ако се прилага при жени над 35 години. Моята позната си прави амниоцинтеза, но беше над 40 години. И се откри хромозомно заболяване, няма да продължавам нататък.

# 234
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/37/
Eто ви го в Бг-мама.
Аз с първата бременност не съм го правила, не съм искала, пък и лекарката въобще не ми спомена за това, а аз й имам доверие че прави всичко необходимо.
Сега се чудя, но най-напред ще й искам мнението и тогава ще решавам.
С моят мъж си говорехме и той ми каза, а какво ще стане ако объркат изследванията, ако апарата се счупи? Незнам дали има въобще такава вероятност, но ако ти кажат от амниоцентезата - бебето е болно и ти го абортираш, защото давала 99% вероятност, а накрая се окаже че са объркали изследванията, най-малкото разменили да кажем?
 Sad Много е объркващо, не знам....а в другия случай...така се застраховаш за да не се упрекваш цял живот след това.
Но мисля че добър доктор, може да го види дори на ехото че има нещо не наред, макар и в последните месеци.....не знам..

# 235
Фема, я кажи че ми стана интересно - как те гледат на ехото за даун и специален ехо ли е, какво е? Мен ме гледаха точно на 11 седмици но с обикновен ехо...
И какво е бета ЧХГ - биохимичен скрининг? Изследването на кръвта?

# 236
  • София
Манго, много се радвам за теб!  Hug
Аз си прекъснах майчинството и сега ме осигуряват върху много висока заплата.

Аз бях миналата седмица да гледаме за Даун и всичко си е наред. Ако се пропусне 13-та седмица, после не може да се види на ехограф за Даун.
Направих и Бета ЧХГ и всичко си е нормално. След две седмици ще ходя да гледаме органите на бебето.
Амниоцинтезата я разбирам само, ако се прилага при жени над 35 години. Моята позната си прави амниоцинтеза, но беше над 40 години. И се откри хромозомно заболяване, няма да продължавам нататък.

И на мен ми стана интересно това с ехото.и къде ти го правиха
А БХС на мен ми правиха в Шейново в 15-17 седмица

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 16:30 от Мама на слънце

# 237
Аз ходя точно при този лекар, който я е писал тази статия.

Ами гледа с нормален ехограф. Първо ме гледа с коремния, но пък точно до главата имаше някаква обвивка от хориона и ме погледна на вагиналния - там се видя много по-ясно.

Значи, гледа се костицата на носа май и гънката на вратлето.

Смята се, че 13-та седмица е идеалното време това да се види, защото после не може така да се определи - това не си спомням защо. Честно казано не съм имала притеснения, но това ми се включва в пакета консултация.

Бета ЧХГ е изследване /взимане на кръв/ на "човешки хорионгонадотропин" , май по-късно се правят алфафетопротеините. Миналия път не съм правила такива изследвания, но сега ги правя, защото са ми включени.

Относно амниоцинтезата, защото съм доста запозната с нея - водих кореспонденция с д-т Кременски заради тази моя позната. Тя прави два пъти, именно, защото имаше такава диагноза - със заболяване.
Тя може да открие единствено хромозомни и генетични болести и категорично хваща Даун. На моята позната й откриха един допълнителен X-mar хромозом и й дадоха направление за махане на плода. Това, което обясниха е, че в този случай вариантите за аномалии са много.

Аз изчетох всичко що е в интернет на английски относно тази допълнителна хромозома.
Но тя е на 47 години, вие къде сте тръгнали да ги мислите тези неща!

# 238
А ти къде живееш и ходиш на консултации? И това ЧХГ пак ли дава някаква вероятност?

Момичета, искате ли да си дадем предложенията какво ще бъде бебчето и после да си сравняваме на кой му работи 6то чувство и на кой хич го няма? Simple Smile

# 239
Аз съм от Пловдив и ходя в Торакс.

Ами то има толкова голяма разлика -

7-12   г.с 11 500 - 289 000
12-16 г.с. 18 300 - 137 000
16-29 г.с. 1400 - 53 000

Моят резултат е 121 156,68 - правено в 13 г.с. , но се взимат под внимание и ръстът и килограмите.

Когато бях на 16 години една млада врачка ми каза, че ще ми оперират десния яйчник, че няма да мога да имам деца няколко години, и после ще имам две момчета. Първото се случи, но засега имам едно момче.
Искам да ви кажа, че аз съм най-трезво-мислещият човек на земята и въобще не вярвам на такива неща  Laughing, бях като придружителка на една приятелка, пък и то тогава с хлапешките си акъли беше просто за сеир. Та, въпросната гледачка изведнъж полудя и ни изгони, даже пари не ни взе. Не вярвам нито на уроки, нито на баба Ванга, доста съм крайна в това отношение.

Не знам, ако и второто ми е момче, ще отида да я потърся пак.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт