Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 800
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 065
О'Дикси, можеш да зададеш въпросите си тук, повечето от хората, които пишем там, не сме ваксинирали, или сме спряли да ваксинираме децата си на някакъв етап.

Maria.St , благодаря ти   bouquet

# 1 066
В събота вечерта (след следобед с необичайно много плач и спане), около 11 часа забелязахме ,че лявата ръка на 4 месечното ни бебе виси неестествено.
Не я движеше, нямаше хватателен инстинкт и беше абсолютно отпусната, докато с другата ръка извършваше обичайните движения.
Нямаше никаква болка (нито плач), включително при опипване на ставите, ставните връзки и цялата ръка. Но и никаква функционалност на ръката.
След около 9 часа от момента в който забелязахме проблема започна да си мърда леко пръстите на засегнатата ръка и  за още 2-3 часа състоянието и напълно се нормализира (да чукнем на дърво).
Предполагаме, че нито ние нито тя си е травмирала ръката (все още се обръща много рядко).

През ноща не успяхме да се свържем с педиатъра й, затова изчетохме в Интернет каквото можахме и основната ни надежда бе това да е ефект от полиомиелитната й ваксина.
На 09.10.07 и е поставена за втори път инжекционно ИМОВАКС ПОЛИО.
Проблемът възникна на 10.11, т.е. 31 дни след поставянето.

Утре сме на консултация и ще уведомим педиатъра, но предварително се консултирах в ХЕИ (Плевен) с лекарите, които се занимават с ваксините и  те казаха, че такива ефекти е имало с живата ваксина и то изключително рядко.

Утре би трябвало да ни поставят ИМОВАКС ПОЛИО за трети път.
От обща култура ми се струва, че дори и да има малък шанс временната парализа на ръката на бебето ни да е причинена от ваксината, не бива да се поставя - или най-малкото трябва да се отложи, но не знам колко.

ВЪПРОСИ:
1) Има ли описани такива случаи с тази или подобни ваксини с инактивирани полиомиелитни щамове?
2) Какви са препоръчаните в публикациите мерки - опасен ли е следващ прием, ако не - колко време да се изчака?

# 1 067
задължително уточнете преди ваксинацията. не е проблем че ще закъснеете малко с ваксината. попитаи  и тук :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19866.0 ако желаеш.

# 1 068
MegiBi, силно стискам палци да се оправи проблема на детето ви!
И силно се надявам, че след като прочетете още информация, вие и майчинския ви инстинкт ще вземете решение изобщо да не слагате друга ваксина!!!
В ХЕИ ще ви кажат това, което очаквате да чуете и да се успокоите, но няма да ви кажат, че това се случва 1 на 1000 или на 10 000! Защото когато собственото ти дете е този 1 процент за теб са 1000 или 10 000! В съседната тема има достатъчно инфо! Регистирайте се и ще можете да получавате и ЛС.
Успех!

# 1 069
само че този симптом може да се дължи на друго...

# 1 070
само че този симптом може да се дължи на друго...
И за да разбере Бирдие в Нет-а ли трябва да се пита???

# 1 071
за друг педиатър на линия сещаш ли се? макар че аз бих препратил и към невролог... ама и за такъв не се сещам...

# 1 072
за друг педиатър на линия сещаш ли се? макар че аз бих препратил и към невролог... ама и за такъв не се сещам...
Е, все пак вчера беше понеделник, но стига спам! Исках да кажа, че адекватни отговори на въпросите си майчето няма да получи никъде!

# 1 073
Благодаря на всички, които отговориха.
И особено за насочването към нишката на д-р Birdie в www.zachatie.bg.
Ще информирам за развитието на нещата.

# 1 074
  • София
Здравейте,
днес сутринта майка ми я ухапало куче,
слава богу веднага е отишла на лекар, сложили са й ваксина против тетанус,
но тя толкова се е шашнала, че е забравила препоръките на доктора  ooooh!
Та затова искам да питам какво не трябва да яде?
Тя се сеща за шоколад само.

# 1 075
няма такова изискване. да уточнят дали кучето е ваксинирано срещу бяс!

# 1 076
  • Абсурдистан
И аз искам да попитам за тетануса.
Преди около седмица си нараних сериозно крака, след обработка на ранта, изваждане на нокъта и други процедури ми поставиха имунизация против тетанус. Въпросът ми е мога ли да получа някакви сериозни странични ефекти /още ме боли мястото на поставяне на ваксината/. След около 4 дни от поставяне на ваксината в къщи всички се разболяха от грип. Мога ли ако настина да ми се отрази имунизацията зле.

# 1 077
Преди около седмица си нараних сериозно крака, след обработка на ранта, изваждане на нокъта и други процедури ми поставиха имунизация против тетанус. Въпросът ми е мога ли да получа някакви сериозни странични ефекти /още ме боли мястото на поставяне на ваксината/. След около 4 дни от поставяне на ваксината в къщи всички се разболяха от грип. Мога ли ако настина да ми се отрази имунизацията зле.

вече не.

# 1 078
Гери,
Цитат
Преди около седмица си нараних сериозно крака, след обработка на ранта, изваждане на нокъта и други процедури ми поставиха имунизация против тетанус. Въпросът ми е мога ли да получа някакви сериозни странични ефекти /още ме боли мястото на поставяне на ваксината/. След около 4 дни от поставяне на ваксината в къщи всички се разболяха от грип. Мога ли ако настина да ми се отрази имунизацията зле
Я виж ти...и при теб почука...

# 1 079
имунизация против тетанус

Това не е ваксина. Вероятно става въпрос за вкарване на готови антитела.

Общи условия

Активация на акаунт