Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 775
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 725
# 1 726
Превенар е за бактериален менингит, а тази ваксина против вирусен ли е?

# 1 727
Не, за бактериален но от друг тип и вид.

# 1 728
Не, за бактериален но от друг тип и вид.

Не би ли било прекрасно, ако някой измисли една ваксина за всички вирусни и бактериални болести, която се слага при раждането и после всички живеем здрави 100 години или докато ни падне саксия на главата Simple Smile))

Това в кръга на шегата.

Мисля си, дали няма да е много полезно да направите една табличка, подобна на имунизационния календар с всички ваксини, които смятате за полезни, срещу тях да пише задължителни или препоръчителни и кога се слагат, и да я сложим в началото на темата? Но сигурно е огромен труд.

Видях, че в първата тема сте писали за американската и немската системи, но тук ваксините се наричат по съвсем друг начин, и са други и е трудно да се ориентираме в онези календари.

# 1 729
# 1 730
Не можах да открия календар там. Само овулационен Simple Smile))

Днес сложихме приорикс, надявам се да го понесем леко.

Освен пентаксим на 18 месеца, превенар на 24 м. и хепатит А през третата година, какви други ваксини препоръчвате до 7 г., когато продължаваме с реимунизациите.

# 1 731
Не е за календар линка.
Може да попитате там.
Тук съм ограничил участието си до минимум.

# 1 732
Добре, Бърди Simple Smile) Благодаря.

# 1 733
ДОКТОР БЪРДИ, СИНЪТ МИ Е НЕДОНОСЕН.ЗАПОЧНАХ ВАКСИНАТА ПЕНТАКСИМ НА ОСЕМ МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ.КОГА ДА МУ СЕ БИЕ ВАКСИНАТА, КОЯТО СЕ ПОСТАВЯ НА 13 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ TRIMOVAX.ТРЯБВА ЛИ ДА СПАЗЯ НЯКАКЪВ ИНТЕРВАЛ МЕЖДУ ТРЕТИЯ ПЕНТАКСИМ И ТАЗИ ВАКСИНА.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 1 734
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-21&article=267736 добри новини, макар статията да е профански написана...

# 1 735
Планирам да поставим на сина ми ваксина против менингит С (ще си я купим от Гърция, моята педиатърка ми каза, че в България ваксина против менингит не може да се намери ... защо???#Crazy newsm78)
Има ли подходящ сезон за поставянето на такава ваксина? Каква е препоръчителната възраст?

Искам да поставя и против пневмокок - кога и каква мога да поставя? Мога ли да я намеря в България?

Вярно ли е, че вече в имунизационния календар на децата родени след 2007 г. се включва ваксина против Хемофилус инфлуенце (Haemophillus influenzae)? Ние до сега не сме правили такава ваксина, та за това питам, ако се включва на каква възраст се поставя?

# 1 736
Планирам да поставим на сина ми ваксина против менингит С (ще си я купим от Гърция, моята педиатърка ми каза, че в България ваксина против менингит не може да се намери ... защо???#Crazy newsm78)

Кое те тревожи и ти дава надежда, че с ваксина ще спестиш на дтетето болестта?  Rolling Eyes

# 1 737
Тревожи ме, че в България няма такава ваксина, а само преди няколко месеца от менингит почина дете.  Да СИЛНО се надявам да спася живота на детето си или поне да съм направила всикчо възможно, за да огранича леталните възможности.

# 1 738
Ами чети статистики - за успокение. Simple Smile
Също и колко от ваксинираните имат шанс да заболеят.. :Wink

# 1 739
Има ли подходящ сезон за поставянето на такава ваксина? Каква е препоръчителната възраст?

Искам да поставя и против пневмокок - кога и каква мога да поставя? Мога ли да я намеря в България?

Вярно ли е, че вече в имунизационния календар на децата родени след 2007 г. се включва ваксина против Хемофилус инфлуенце (Haemophillus influenzae)? Ние до сега не сме правили такава ваксина, та за това питам, ако се включва на каква възраст се поставя?
не се внася защото в нормалните страни се изписва безплатно, а тук е платена - от там следва че малко хора ще я закупят т.е. не си струват дори 25 000 лв за изпитване и още толкова за регистрация...

от 2009или 2010 не е ясно още.

Общи условия

Активация на акаунт