Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 565
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 310
  • На плажа
Здравейте,бихте ли ме просветлили малко по въпроса за ваксината Тетраксин?Писах и в гугъл но нищо не ми излезе.За какво е ,слага ли се у нас,цена и т.н.Благодаря предварително.

# 2 311
Здравейте,бихте ли ме просветлили малко по въпроса за ваксината Тетраксин?Писах и в гугъл но нищо не ми излезе.За какво е ,слага ли се у нас,цена и т.н.Благодаря предварително.
DTaP +Polio e.
Tetraxim

http://wwwapp1.fda.moph.go.th/drug/zone_search/files/TETRAXIM_2C%2030_47_N.pdf

# 2 312
  • На плажа
Много благодаря за статията,не разбирам англииски,но с гугъл-преводача се справих. HugВсъщност,първия път сложихме дтк и полиомелитната от ЗК,но много тежко я понесе,затова ми се ще да избегна двете боцкания.Правилно ли съм се насочила към тетраксима?

# 2 313
Много благодаря за статията,не разбирам англииски,но с гугъл-преводача се справих. HugВсъщност,първия път сложихме дтк и полиомелитната от ЗК,но много тежко я понесе,затова ми се ще да избегна двете боцкания.Правилно ли съм се насочила към тетраксима?
Да. Но ще е нужно и Акт-Хиб отделно да поставите.

# 2 314
  • На плажа
За какво се поставя?

# 2 315
За какво се поставя?
Профилактика на инфекции причинявани от Хемофилус тип Б
http://www.acthib.com/

Световна ваксина от 1985 насам.

# 2 316
  • На гарата
Моля за съвет.Тази година в аптечната мрежа в БГ няма противогрипната ваксина Инфлексал.
Някой знае ли дали ще бъде пусната и ако не мога ли да я закупя от Гърция или Турция? Благодаря

# 2 317
Моля за съвет.Тази година в аптечната мрежа в БГ няма противогрипната ваксина Инфлексал.
Някой знае ли дали ще бъде пусната и ако не мога ли да я закупя от Гърция или Турция? Благодаря
Може да ползвате Ваксигрип.

# 2 318
Просто споделям...Няколко часа след поставяне на ваксина Превенар, дете на около 3 години (на колежка) получава бронхоспазъм (или ларинго? не съм сигурна!!!) - настанено е в Педатрията...Обръщам изрично внимание на факта, че това дете преди няколко месеца  пак лежа с Круп (ларингоспазъм) в Педиатрията и явон си има предразположение. Според мен обаче трябва при тези деца това да се прецизира - не отричам в никакъв случай приложението на ваксина при тези деца - просто родителите трябва да са приготвени - да не са планирали пътувания, да са близо до клиника и т.н. (а не в някое забутано село и през зимата да се чудят как да стигнат до болница)...Но то с всяка ваксина си е така...Аз лично все още не съм се отказала от поставянето на ваксината. Ползата е по-голяма от риска. Просто трябва да сме информирани и подготвени! Успех!!!

# 2 319
Здравейте,
включвам се в темата малко по-късно. Напълно съм съгласна с Bride по отношение на обсъжданата петиция. Да, всеки трябва да е информиран за ползите и рисковете при лечение или ваксинация, но помислете си каква е общата здравна култура на българина.О.К. бедни сме, така е, но това значи ли, че трябва да не носим никаква лична отговорност за здравето си, т. е  да не правим никаква профилактика, а после да очакваме здравната система да ни лекува. В Европа се вписва, че ваксинирането е доброволно, но когато детето влезе в училище му се изискват всички ваксини по календара. То и у нас е доброволно, никой не те връзва и вкарва в кабинета на лекаря, нали. Трябва ли вашето неваксинирано дете/ понеже Ви е страх от възможни странични реакции, които, обаче винаги са по-малко от ползите/да се разболее тежко, ако е можело да се ваксинира и да е здраво , за да приемете ползата. Защо българите искаме все по трудния път да вървим, когато останалия свят е създал решения на проблемите.
А сега за Превенар, понеже имах много въпроси, когато ваксинирах своето дете.
Мисля, че това наистина е една от най- смислените ваксини . Според Световната Здравна Организация една от първите причини за смърт при децата до 5г и особено до 1г. са инфекциите, а от тях водещи са т. нар. пневмококови и единствената сигурна защита е ваксинирането. Това с ваксинирането съм убедена важи за всички заболявания с голяма честота и тежки последици.
Медиците, пък и майките вероятно знаят, че 80% от децата до 3 год. имат поне един епозод на остро възпаление на ухото, а всяка преживяла го майка би искала да и се спести, особено ако се повтаря, да не говорим, че може да има последици за слуха на детето.
Превенар е ваксина с която се ваксинира в цяла Европа, създадена е в САЩ , с нея има безкрайно много опит и ако вредата би била по- голяма от ползата, нали глупавите американци, британци, италианци, испанци, гърци, че дори и турци не биха задължително я поставяли на децата си.
Четох във форума, че тя била за Америка, а Синфлорикс била за Европа. Едва ли е така. Америка просто има много финансови средства и за това просто първата такава ваксина /Превенар/ е произведена там. Вече милионо деца са ваксинирани и не боледуват тежко от пневмония или възпаление на ухото /и в Европа са ваксинирани с Превенар/. Днес вече има 13- серотипа Превенар, но регистрацията му в Европа вероятно ще е в края на 2009г. Рзабрах, че ако е поставен Превенар, после може да се добави 1 доза от тази с 13 щама и това ще е най- добрата ваксинация за малко дете срещу пневмококови инфекции. Аз за себе си избрах Превенар- добре позната и сигурна ваксина, тогава нямаше другата / Синфлорикс/, която май само в България така усилено се рекламира и никъде по света не е включена като задължителна. Дали в това няма пръст търговски интерес?!
Искаме да сме информирани за всичко/петицията/ пък се хвърляме  лесно към слбо познати, но много рекламирани неща.
Дори големият ми син/ 6г./ казва " Мамо, това нама даго купуваме, защото рекламите лъжат, нали.
А странични ефекти от Превенар нямаше никакви нито при моето дете, нито при други  познати 2 бебета, които поставиха по 2 дози. Ако имаше  такава ваксина, когато големия ми син бе малък, боже колко плач, тревоги и антибиотици щях да си спестя, той имаше чести отити , а сега има синузит и носителство на Стрепток. Превенар може да се слага и над 2г. и дозата е само една. Надявам се да съм полезна. мога да отговарям на въпроси, наистина много четох , защото когато правих Превенар и той не се поставяше често в България.

# 2 320
Правя Превенар от 5-6 години вече.
С програма 2,4,6 и трета доза -12-15м възраст. Никога не съм имал проблеми.

"Синфлорикс" е нова ваксина.
Както всички нови ваксини изчакваме.

# 2 321
Здравейте, искам да попитам колко време след изваждане на ваксината от хладилника трябва да се държи в ръката и с телесна Т ли трябва да се инжектира? Благодаря Бърди предварително!

# 2 322
Здравейте, искам да попитам колко време след изваждане на ваксината от хладилника трябва да се държи в ръката и с телесна Т ли трябва да се инжектира? Благодаря Бърди предварително!
5-10 минутки. Ако си затоплите предварително ръката на радиатор- по-малко.
Да, затоплена.

# 2 323
Цитат
Правя Превенар от 5-6 години вече.
С програма 2,4,6 и трета доза -12-15м възраст. Никога не съм имал проблеми.

"Синфлорикс" е нова ваксина.
Както всички нови ваксини изчакваме.
Какво всьщност се изчаква?Да покажат опитите вьрху децата дали е ефективна и какви странични реакции ли дава?

# 2 324
Christian,
изчаква се компанията производител да подкрепи безопасността и сигурността , както и ефективността на ваксината си с достатъчно големи и продължителни клинични проучвания. Някои медикаменти са спирани от продажба, сле като вече са били одобрени и са показали допълнителни странични ефекти. Има един стар принцип, може да не ти се стори удачен, но за мен е:
Когато нещо работи не се пипа, т.е. ако има добра практика и опит с Превенар защо  е нужно да се сменя ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт