Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 874
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 800
Бърди, много благодаря!

# 1 801
  • Добрич
У нас в училищата ваксинират момиченца на 10г., като изпращат на родителите декларации с изопачена информация и липса на други данни, за подпис. Имунизациите се извършват от училищния лекар.

Е, това ме притесни ужасно много. Имаш ли информация, че това вече е факт? Shocked

По новия имунизационен календар на 11 години се прави Манту, и след отрицателен резултат- БЦЖ.
Аз съм много против БЦЖ ваксината, а ми предстои това за дъщеря ми през юни.
Не знам какво да правя. Sad Това Манту изобщо дава ли някаква информация? Знам, че не е показател за туберкулоза, но нещо друго би ли показало?
Категорично ще откажа БЦЖ-то, да откажа ли и Манту-то?

# 1 802
У нас в училищата ваксинират момиченца на 10г., като изпращат на родителите декларации с изопачена информация и липса на други данни, за подпис. Имунизациите се извършват от училищния лекар.

Е, това ме притесни ужасно много. Имаш ли информация, че това вече е факт? Shocked

Да, каза го една майка от София още миналата година - дъщеря и (на 11г. ) донесла вкъщи декларация, която родителите трябвало да подпишат. А колко родители не знаят нищо за тази ваксина, освен глупостите от ракламите, че предпазва от рак. Веднага предупредих моето дете да не позволява никакви медицински манипулации, без аз да знам. Че както е тръгнало в тази държава, като нищо ще слагат и без да питат. ooooh!

Цитат
По новия имунизационен календар на 11 години се прави Манту, и след отрицателен резултат- БЦЖ.
Не знам какво да правя. Sad Това Манту изобщо дава ли някаква информация? Знам, че не е показател за туберкулоза, но нещо друго би ли показало?
Аз отказах това преди първи клас още.
Бърди много е писал назад, че е безмислено и не дава никаква информация. Нито от реваксинация има нужда.

# 1 803
  • Добрич

Да, каза го една майка от София още миналата година - дъщеря и (на 11г. ) донесла вкъщи декларация, която родителите трябвало да подпишат. А колко родители не знаят нищо за тази ваксина, освен глупостите от ракламите, че предпазва от рак. Веднага предупредих моето дете да не позволява никакви медицински манипулации, без аз да знам. Че както е тръгнало в тази държава, като нищо ще слагат и без да питат. ooooh!

Цитат
Аз отказах това преди първи клас още.
Бърди много е писал назад, че е безмислено и не дава никаква информация. Нито от реваксинация има нужда.
Да знам, че е писал. Но понеже наближава момента, питам пак. Embarassed
Яд ме е, че в първи клас не отказах. Сега подготвям почвата при педиатърката. Wink

# 1 804
Birdie,
имам нужда от помощ  ... как аргументирано да убедя педиатърката си, че искам да поставя 2 дози MENINGITEC и Акта Хиб след като на опътванията и на двете ваксини пише, че за деца навършили 12 м. е препоръчителна само една доза.

# 1 805
АктХИБ извинявам се сега видях правописната грешка.

# 1 806
Birdie,
имам нужда от помощ  ... как аргументирано да убедя педиатърката си, че искам да поставя 2 дози MENINGITEC и Акта Хиб след като на опътванията и на двете ваксини пише, че за деца навършили 12 м. е препоръчителна само една доза.

Малко по-надолу в упътването пише "...последвана от още една реваксинационна доза".

# 1 807
  • София
...
Менинго А+С не е ваксина за деца под 2-3-4 годишна възраст! ...

Защо? Аз днес ще я слагам на детето (2 г. и 4 м.).
...
Защото е полизахаридна. А те изобщо не работят до около 3-4 годишна възраст.

Странно, нашият доктор твърди, че всъщност когато се слага на този контингент, действа в рамките на 3-4 години... Тоест, не може да се разчита на по-дълъг период...

Коментирай по-подробно, ако ти се занимава.  Wink (очаквам коментар само от този конкретен потребител! Благодаря на тези, които ще се въздържат да споделят свои вярвания!  Peace )

# 1 808
...
Менинго А+С не е ваксина за деца под 2-3-4 годишна възраст! ...

Защо? Аз днес ще я слагам на детето (2 г. и 4 м.).
...
Защото е полизахаридна. А те изобщо не работят до около 3-4 годишна възраст.

Странно, нашият доктор твърди, че всъщност когато се слага на този контингент, действа в рамките на 3-4 години... Тоест, не може да се разчита на по-дълъг период...

Коментирай по-подробно, ако ти се занимава.  Wink (очаквам коментар само от този конкретен потребител! Благодаря на тези, които ще се въздържат да споделят свои вярвания!  Peace )
Полизахаридните ваксини изобщо не работят до около и над 2-3-4 годишна възраст. Няма съгласие за тази възраст-някои пишат 2, други 3, трети 4годинки. Затова Ви давам и диапазон.

Именно затова се и прави Превенар-тя покрива до и над 5г възраст.
Полизахаридните ваксини не работят до тази възраст, защото децата не могат да отговарят добре до тази възраст към капсулните антигени, съдържащи се в тези ваксини.

# 1 809
  • София
Темата за вредата от ваксините не е ли друга? Пак ли аз съм в грешка къде да пиша?

Не е нужно да си "на всяко гърне мерудия".
Отговорът не е на твой постинг и изобщо не ти влиза в работата да се бъркаш в диалог между двама души.
Най-малкото не е културно, освен ако не си адвокат на Бърди.  Crossing Arms

Извинявам се за оф-а.  bouquet

Няма нищо.
Интересното е, че казаното от теб не важи за "вашата" тема... А и защо подценявате четящите тук и разигравате (уж непреднамерени) диалози помежду си?!... 

# 1 810
  • София
Бърди, в Гърция има ли вече нова менингококова ваксина и как се казва? Тоест, по-доброто от  "А+С" какво включва? Май вече имало нещо от типа на Превенар....  Thinking (не съм много в час по въпроса, а една приятелка ми закова въпроса защо не си купя от Гърция...)

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 21:30 от ivonska

# 1 811
Интересното е, че казаното от теб не важи за "вашата" тема... А и защо подценявате четящите тук и разигравате (уж непреднамерени) диалози помежду си?!... 
Предпочитам да избягваш обобщенията от сорта "наша" и "ваша" - всеки е личност и изразява собствена позиция, независимо къде пише. Или поне аз.  Naughty

По повод посочваната от теб тема - пиша там, да. Имам си мнение, но уважавам избора на всеки, по отношение на ваксините, не зависимо дали съвпада с моето. Споделям неща, които съм издирила и прочела, или научила от контактите си с уважавани от мен лекари и хора с алтернативно мислене, само ако бъда попитана. Нищо на никого не натрапвам.

Пиша в темата на Бърди по въпроси, които се коментират тук, и които смятам, че той, като практикуващ в демократична Европейска държава, споделя (не съм натрапвала провокативен тип лична позиция). Дереджето у нас е направо плачевно - това е очеизбодно за по-информираните. Моля, ако имаш още въпроси, незасягащи пишещите в тази тема, изпрати ми ЛС за да не оспамваме и тази тема. С удоволствие ще ти отговоря.  Peace

ПП. Бърди, извинявайте много за личните отношения и за оф-а, знам че разводняваме темата ви, което ми е крайно неприятно.   bouquet
От моя страна няма да има повече. Embarassed

# 1 812
Бърди, в Гърция има ли вече нова менингококова ваксина и как се казва? Тоест, по-доброто от  "А+С" какво включва? Май вече имало нещо от типа на Превенар....  Thinking (не съм много в час по въпроса, а една приятелка ми закова въпроса защо не си купя от Гърция...)
Ползва се тип С ваксината. Друга за широка употреба не се ползва.
Имаше полизахаридни противоменингитни ваксини ( и има), но не се ползват масово.

# 1 813
  • в моя свят
Първо съжелявам,че нахълтвам така в темата,никога не съм писала тук,понякога чета и един път зададох няколко въпроса на Birdie на лични относно тежката реакция на детето ми от ваксина.
Не искам да спамя и разводнявам темата.Просто не приемам изказванията,които се пишат тук за "Кристиян и компания"Аз пиша в темата против ваксините от скоро и не съм много активна,но съм против ваксините от много години.Не мисля,че Кристиян или някой друг от активно пишещите в темата промиват мозъци или агитират за вредата на ваксините.Мисля,че всеки влезнал в темата носи глава на раменете си,може да отсява информация и не взима такива важни решения за здравето на детето си само от думите в един форум.Има много информация не само в интернет и всеки здравомислещ родител ще се интересува и от двете страни на монетата и от първоизточници.
За ivonska бих искала да кажа,че уважавам това,че отстоява на позицията си,но нека не и се вдига прекалено самочувствието,че тя единствена е излязла от темата против ваксините с не "промит мозък".От думите и разбирам,че си мисли,че тя е най-умния и здравомислещ човек,а на всички други усъмнили се във ваксините ние сме повлияли за крайното им решение.Както казах по горе всеки носи глава на раменете си и който се доверява само на думи от анонимни хора по форуми си е за негова сметка.Един достатъчно интелигентен човек би потърсил и много друга информация.
Извинявам се за дългия пост,но имам и един въпрос към Birdie .Виждам,че понякога подминавате въпроси и коментари на хора против ваксините,което разбирам,но все пак се надявам да отговорите.
В форумите,не само в темата против,но и на други места се пише за много лекари,не само педиатри,а и други,които не ваксинират собствените си деца.Аз няма да коментирам дали вярвам на това,защото все пак се разбрахме,че това е форум,всички са анонимни и не всяка информация е достоверна и всеки сам решава на кое да вярва и да го провери от първоизточник.
Въпроса ми е:Вие знаете ли за такива случаи от ваши колеги примерно?За лекари,които не ваксинират децата си?

# 1 814
  • Кори Селести
Отворете си тема за Ивонска, ако е толкова важно да се обясните с нея публично.
Моля не ми отговаряйте, защото продължителното разводняване на тази тема не е никак полезно.

Общи условия

Активация на акаунт