Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 718
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 875
бих искала да попитам когато човек има алергия към антибиотик и куп други опасно ли е ваксинирането защото единия доктор не смее да ги сложи а другия настоява та и аз несмея да взема решение

# 1 876
Цитат
Те десетилетия не могат да разберат че морбили=measles=rubeola.
От това следва ли,че и десетилетия са поставяли грешни диагнози?
Не, просто това,което са кръщавали рубеола си е морбили.

А рубеллата как са я кръщавали през всичките тези години??
или варицела или алергия...  Sick
tonev,

Когато аз следвах, нямаше понятие "температурни екзантеми" в педиатрията. А те са доста... .
Сега нещата може би са различни за младите колеги-имат достъп до инфирмацията, списания, пътувания. Не знам.
В моите години всичко бе затворено, тъжно. Западните учебници си ги държаха в кабинетите Професорите.

Кажи ми какво може да струват знанията на Бобев, Михов, Вапцаров, Проф Ил. Томов (не знам дали е жив още) щом бяха такива хора... .
А бях се добрал до Анатомията на Проф. Станишев, Проф Киркович "Пропедевтиката", Божинов "Неврологията- в смисъл, имаше и други хора.
Не всичко бе черно, но бялото определено бе под 10%. А от сивото полза няма, както знаеш.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 21:15 от Birdie

# 1 877
бих искала да попитам когато човек има алергия към антибиотик и куп други опасно ли е ваксинирането защото единия доктор не смее да ги сложи а другия настоява та и аз несмея да взема решение
Не. По принцип като противопоказание се смята само алергична реакция към определената ваксина.

# 1 878
Благодаря за отговора!Но при положение че е алергична към доста неща как да съм сигурна че няма да реагира към ваксината а освен това в момента е с атопичен дерматит който лекуваме със кортикостероиди и доктора твърди че най-рано може да се въксинира есента а личния настоява сега защото щели да го глобят ако не е в най-скоро време и така се оказва че аз съм едва ли не лошата майка защото не се съгласям за момента а аз искам ако е възможно просто малко разбиране и разясняване на нещата което за съжаление при нашите доктори не се случва

# 1 879
АД не е противопоказание за ваксиниране.
Може да спрете КС за 5-6 дена и да ваксинирате.

# 1 880
Благодаря Ви много

# 1 881
  • Пловдив
Как АД да не е противопоказание за ваксиниране?!
Дъщеря ми е освободена от всички ваксини заради АД от лекарската комисия за освобождаване от ваксини.
Значи АД е противопоказание за ваксиниране... Wink

# 1 882
е сега вече съм тотално объркана

# 1 883
Бенджи 2710 извинявам се ако съм нахална но как се стигна до там кой и как Ви насочи би ли споделила

# 1 884
  • Пловдив
Алергологът, при който е детето, ми даде бележка, за отлагане на Манту, съответно БЦЖ и ДТК, за полиото каза, че по принцип може да се сложи, но когато обривите са завехнали, ...
Занесох я на ЛЛ, и тя ни прати на комисия, комисията директно я освободи, не отложи. За всички ваксини за следващите 5г,. след това пак ще се явяваме... Peace
Става въпрос за реваксинациите на 6-7г.
Това е.

# 1 885
Бенджи 2710 при нас също става въпрос за манту и ТД  но никой до сега не ми е споменавал че може да се освободи алерголога спомена само че по принцип на такива деца ваксините се слагат есен Благодаря за информацията

# 1 886
  • Пловдив
При нас беше есен, септември.... Peace

# 1 887
как работят тези доктори явно нашият алерголог не е в час след като му обясних че ЛЛ настоява за ваксините той просто спомена на есен и ме остави сама да се оправям с личния но при следващото ходене ще го попитам а някакъв документ нещо искаха ли ви

# 1 888
Д-р Бърди,

Ще пътуваме с малкия в Югоизточна Азия и по-специално Индия. Може би престоя ни ще е дълъг. Вие какви ваксини бихте препоръчали? Досега са сложени Пентаксим - 3 дози, Превенар - 2 дози, близките месеци ни предстои да се сложат съответно 4 и 3 дози. Имаме разбира се и Хеп. Б и БЦЖ.
Зависи и къде ще пребивавате.
Ще бъдем в голям град в Южна Индия...

Д-р Бърди, подсещам за питането си... важно ми е   bouquet

# 1 889
Как АД да не е противопоказание за ваксиниране?!
Дъщеря ми е освободена от всички ваксини заради АД от лекарската комисия за освобождаване от ваксини.
Значи АД е противопоказание за ваксиниране... Wink
Не е. Никъде не е.
АД по същество не е алергично заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт