Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 698
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 920
Здравейте аз съм майка на 2-ву месечно бебе и ни предстои да ни ваксинират ДТК+полиомелит и искам да ви попитам какъв е % моето дете да даде реакции като ваксината която отпуска РИОКОЗ е жива в момента.Благодаря предварително за отговора
Не мога да кажа. Изберете добра ваксина и шанса да имате проблем ще е минимален.

# 1 921
От разговора ми по телефона с педиатърката разбрах, че за менингит тип Б няма ваксина. Поправете ме, ако греша. Тя ще бие на Алекс Менинго А+C. И Преванар също. Но през месец, два.
Менинго А+С е полизахаридна ваксина-няма никакъв ефект под 2-3г възраст. Изобщо не е рутинна детска ваксина.
Да, за менингокок тип Б ваксина все още няма. Но в пълен ход са клинични изпитания, доколкото знам.

# 1 922
То zатова е в кавички.Аz го раzбрах какво иска да каже.
Ти си умно момче. Майтапа настрана Simple Smile
Поздрави на студена Австрия Simple Smile

Никой в МУ в Бг не ми е говорил за Рубела-сам се образовах навън после. Изобщо в курса по инфекциозните болести повече за редки болести ни говореха, отколкото за честа патология. Дано днес е различно... .
Инфекциозните болести са винаги около 1000-1200 стр учебник. Wink

# 1 923
А какво значи добра ваксина?
Birdie, исках да помоля за списък на добрите ваксини (предполагам, че става въпрос за марки), които ние можем да купим, а педиатъра да сложи по план. Честно казано изобщо не знам какви ваксини отпуска ЗК, предпочитам да сложа най-добрите, но не е лесно да се ориентирам истински.
Освен това исках да помоля и за препоръчителните според вас допълнителни ваксини, които не са в още в бг имунизационния план, но е хубаво да се сложат. Благодаря предварително!

# 1 924
А детето в крайна сметка от кой тип менингит умря? И тези ваксини всички видове менингит ли покриват?
От А, или Б, не съм сигурна, но мисля втория тип беше. А какво е МПР ? 
Аз не разбрах ваксините, които сте сложили премахват ли напълно риска от заразяване с всички видове менингит Embarassed
д-р Birdie , моля, кажете каква ваксина трябва да сложим според вас при положение, че досега сме слагали изцяло по линия на ЗК за да предотвратим максимално риска от заразяване с различните типове менингит ?
*Превенар
*Хиб ваксината
*Противоменингококова тип С.

Не правете полизахаридни ваксини ("Пневмо23", "Менинго А+С") на деца под 2-3 годишна възраст. Изобщо не работят.
А и изобщо не са рутинни детски ваксини!

# 1 925
А какво значи добра ваксина?
Birdie, исках да помоля за списък на добрите ваксини (предполагам, че става въпрос за марки), които ние можем да купим, а педиатъра да сложи по план. Честно казано изобщо не знам какви ваксини отпуска ЗК, предпочитам да сложа най-добрите, но не е лесно да се ориентирам истински.
Освен това исках да помоля и за препоръчителните според вас допълнителни ваксини, които не са в още в бг имунизационния план, но е хубаво да се сложат. Благодаря предварително!

Добри ваксини:

*Основна схема-ДТаК и/или Полио И/ИЛИ Хиб ваксината
     *"Тетраксим" (Тетравак), "Инфанрикс", "Имовакс Полио", "Инфанрикс-Пента", "Пентаксим".
*Хиб ваксината сама:
     *Акт-Хиб, Хиберикс
*Противоменингококова тип С
     *NeisVac-C, Meningitec, Meninvact, Menjugate.
*Hep A
     *Havrix 720 UI, Epaxal, VAQTA
*Морбили+Паротит+Рубела
      *"Priorix". MMR II  е също добра, но с ужасно тъпи игли. Ако в Бг я търгуват с добри игли-става също.
*Hep B
      *HBVax Pro, Engerix.

"Prevenar" е една на пазара. За сега-скоро им изтичат лицензните права, доколкото знам.

# 1 926
Аз нямам възможност да си позволя от хубавите  ваксини теост да си купя сама за това искам да знам горе-долу как ще протече цялата работа с реакциите за да съм подготвена какво да очаквам

# 1 927
Ааа,не е студено вече.Вьпреки това ти zавиждам на местоположението Grinning

# 1 928
Ааа,не е студено вече.Вьпреки това ти zавиждам на местоположението Grinning
Да, тук е топло. Това обаче предразполага към мързел, броеница и лафче. Плюс-кафе. И то в огромни количества. За дух.
Тоест, традиционната Гръцка патология. Wink

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 19:05 от Birdie

# 1 929
И там ли броеници??? Shocked
Сори zа оффа.Ще се иzтрия...

# 1 930
Марина, ние досега изцяло по линия на ЗК сме слагали и да чукна на дърво не сме имали странични ефекти, но ти питай подробно лекарката да ти даде информация за рисковете и какво трябва да спазваш за да предотвратиш страничните нежелани ефекти.  bouquet Чувала съм, че тези по ЗК с нищо не са по-лоши от другите, от лекари, та затова досега не съм купувала, все пак всички си плащаме здравните осигуровки, да има някакъв смисъл от тях.
д-р Birdie , благодаря за отговора ! Изброените ваксини предполагам са взаимнозаменяеми ? Коя от тях е най-добрата според вас ? И един последен въпрос. Знаете ли средство, което може да намали заразяването от менингит тип Б максимално, има ли някакви специфични имуностимулатори, които можем да даваме на децата си щом започнат да посещават детска градина за да предотвратим евентуалното заразяване с болестта ? Каква е разликата между полизахаридните ваксини и изброените от Вас ? Твърде много въпроси станаха, ще съм благодарна ако отговорите дори на един Embarassed , но предполагам информацията ще е полезна на много от пишещите тук майки.  bouquet

# 1 931
Здравейте. Имам въпрос. Ще разкажа малко предистория и ще го задам. До този момент синът ми е ваксинирам по Имунизационния календар. На 6г. е. На 1г. и нещо при него се появиха първите срички, след което в период от няколко месеца настъпи регрес, сричките изчезнаха, очния контакт драстично намаля. Проговори на 4 г. с всички съпътстващи проблеми. Навакса доста, но има още какво да се изчиства. Не мога да твърдя , че проблема се дължи на ваксините, въпреки, че се замислям.В момента предстои реваксинация ДТК и полио. За момента ги отложих. Има ли смисъл от тези реваксинации? По същия начин се чудя и за Манту и реваксинациията БЦЖ след година.? От една страна се притеснявам да не настъпят някакви реакции и отново регрес, от друга естествено се притеснявам от болестите. Има ли ваксини от типа ДТК и ММР без тимеросал?Какво ще ме посъветвате? Извинявам се ,въпросите станаха повече от един.Предварително благодаря.

# 1 932
quote author=Birdie link=topic=121515.msg11029473#msg11029473 date=1240819112]
Не е ясно.
АД не се третира като алергично заболяване. Даването на антихистамини при АД (Зиртек, Аериус) се допуска само за кратко, за успокояване на тежък сърбеж. Но локалните КС са по-ефективни.
Даването на тези препарати с месеци за лечение на АД е недопустимо-нямат никакъв ефект върху заболяването.
[/quote]
Защо тогава при нас твърдят, че АД се дължина някаква алергия? В продължение на 3 месеца пием Xyzal и доктора настоява да продъжаваме да го пием, докато не се излекуваме, а в същото време това не се лекува. Защо се предписват КС в продължение на месеци ( защото в момента, който се спрат и обривите се появяват отново ) след като не трябва да се прилагат продължително време? Как може да се излезе от този омагьосан кръг?

# 1 933
Марина, ние досега изцяло по линия на ЗК сме слагали и да чукна на дърво не сме имали странични ефекти, но ти питай подробно лекарката да ти даде информация за рисковете и какво трябва да спазваш за да предотвратиш страничните нежелани ефекти.  bouquet Чувала съм, че тези по ЗК с нищо не са по-лоши от другите, от лекари, та затова досега не съм купувала, все пак всички си плащаме здравните осигуровки, да има някакъв смисъл от тях.
д-р Birdie , благодаря за отговора ! Изброените ваксини предполагам са взаимнозаменяеми ? Коя от тях е най-добрата според вас ? И един последен въпрос. Знаете ли средство, което може да намали заразяването от менингит тип Б максимално, има ли някакви специфични имуностимулатори, които можем да даваме на децата си щом започнат да посещават детска градина за да предотвратим евентуалното заразяване с болестта ? Каква е разликата между полизахаридните ваксини и изброените от Вас ? Твърде много въпроси станаха, ще съм благодарна ако отговорите дори на един Embarassed , но предполагам информацията ще е полезна на много от пишещите тук майки.  bouquet

Менингококов менингит тип Б са спорадични случаи.
Освен добра хигиена и спазване общо приетите мерки за обществена хигиена, друго не е възможно. Стига да няма епидемии, разбира се.
Няма "имуностимулатори".
В детските градини трябва да приемат само имунизирани деца-но с тактиката да се лъже в Бг, е трудно да знаеш кой е имунизиран, и кой-не.

Деца до 2-3 годишна възраст не могат да отговарят на полизахаридни ваксини. Затова и такива изобщо не се използват рутинно до предпубертетна възраст. Трябва да знаете също, че отговорът към полизахаридните ваксини е много индивидуален-дете на 3 може да има добър отговор, а дете на 5-никакъв. Именно тази хазартна същност ги прави неподходящи за рутинно приложение до определена възраст.

Само определени тесни групи имат показания за тях.
Всички останали изброени по-горе ваксини са нови, конюгирани и децата отговарят много добре към тях.

В заключение- на дете на 3-4г възраст избираме Превенар и Менингококва тип С. А не Пневмо 23 или Менинго А+С.

# 1 934
Здравейте. Имам въпрос. Ще разкажа малко предистория и ще го задам. До този момент синът ми е ваксинирам по Имунизационния календар. На 6г. е. На 1г. и нещо при него се появиха първите срички, след което в период от няколко месеца настъпи регрес, сричките изчезнаха, очния контакт драстично намаля. Проговори на 4 г. с всички съпътстващи проблеми. Навакса доста, но има още какво да се изчиства. Не мога да твърдя , че проблема се дължи на ваксините, въпреки, че се замислям.В момента предстои реваксинация ДТК и полио. За момента ги отложих. Има ли смисъл от тези реваксинации? По същия начин се чудя и за Манту и реваксинациията БЦЖ след година.? От една страна се притеснявам да не настъпят някакви реакции и отново регрес, от друга естествено се притеснявам от болестите. Има ли ваксини от типа ДТК и ММР без тимеросал?Какво ще ме посъветвате? Извинявам се ,въпросите станаха повече от един.Предварително благодаря.
4-6 е рутинна възраст за реимунизация ДТаК+МПР. Изберете Тетраксим+Приорикс. Няма да имате проблеми.

За БЦЖ бях писал-само една направена и документирана доза е достатъчна.
Не е практика никъде да се прави повече от една доза БЦЖ.

Общи условия

Активация на акаунт