Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 698
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 935
quote author=Birdie link=topic=121515.msg11029473#msg11029473 date=1240819112]
Не е ясно.
АД не се третира като алергично заболяване. Даването на антихистамини при АД (Зиртек, Аериус) се допуска само за кратко, за успокояване на тежък сърбеж. Но локалните КС са по-ефективни.
Даването на тези препарати с месеци за лечение на АД е недопустимо-нямат никакъв ефект върху заболяването.
Защо тогава при нас твърдят, че АД се дължина някаква алергия? В продължение на 3 месеца пием Xyzal и доктора настоява да продължаваме да го пием, докато не се излекуваме, а в същото време това не се лекува. Защо се предписват КС в продължение на месеци ( защото в момента, който се спрат и обривите се появяват отново ) след като не трябва да се прилагат продължително време? Как може да се излезе от този омагьосан кръг?
[/quote]

Не знам с какво да помогна.
Може би във форум "Зачатие" да дадете снимки-ще погледна.

# 1 936
Егвийн ал-Вийр, ваксинирали ли сте детето с МПР и кога? По календар се прави на годинка и един месец...

# 1 937
За в момента не разполагаме със снимка, но можем да ви обрисуваме ситуацията: Обривът се състои от почти незабелижими пъпчици, които с времето се издуват пълнейки се с течност наподобяваща вода след като се пукнат, течността започва да лепни, а мястото се зачервява и започва много да сърби. Пъпките се обединяват в ранички, а покрай тях започват да се появяват нови и нови пъпки. С КС крема сърбежа намалява малко, а пъпките намаляват обема си като се изменят в кафеникави петна, които се люспят, а в същото време се появяват нови пъпчици. Разположението на този проблем е върху ръцете (не дланите а отгоре). Започват да се предвижват нагоре към лактите. Имаше период в който лицето също беше се подуло и сърбеше, но нямаше обриви за сметка на това започна да се люспи, но то се възстанови благодарение на термалната вода Avene, за разлика от ръцете.

# 1 938
Здравейте. Имам въпрос. Ще разкажа малко предистория и ще го задам. До този момент синът ми е ваксинирам по Имунизационния календар. ...
4-6 е рутинна възраст за реимунизация ДТаК+МПР. Изберете Тетраксим+Приорикс. Няма да имате проблеми.

За БЦЖ бях писал-само една направена и документирана доза е достатъчна.
Не е практика никъде да се прави повече от една доза БЦЖ.
Преписвам дословно от картона на детето.
ДТК
1 инжекция 16.06.2003
2 инжекция 22.07.2003
3 инжекция 29.08.2003
I реимунизация 18.03.2005
Какво означа рутинна възраст за реимунизация, при положение, че вече има направена  такава? Има ли нужда от втора реваксинация?

stelt77, пак от картона Trimovax 17.05.2004. Бил е точно на година и месец.
Може ли все пак някой да отговори съществуват ли ваксините , за които попитах по-горе, но без тимеросал?

# 1 939
За в момента не разполагаме със снимка, но можем да ви обрисуваме ситуацията: Обривът се състои от почти незабелижими пъпчици, които с времето се издуват пълнейки се с течност наподобяваща вода след като се пукнат, течността започва да лепни, а мястото се зачервява и започва много да сърби. Пъпките се обединяват в ранички, а покрай тях започват да се появяват нови и нови пъпки. С КС крема сърбежа намалява малко, а пъпките намаляват обема си като се изменят в кафеникави петна, които се люспят, а в същото време се появяват нови пъпчици. Разположението на този проблем е върху ръцете (не дланите а отгоре). Започват да се предвижват нагоре към лактите. Имаше период в който лицето също беше се подуло и сърбеше, но нямаше обриви за сметка на това започна да се люспи, но то се възстанови благодарение на термалната вода Avene, за разлика от ръцете.
При ре-вакиснация очаквайте влошаване.
След КС само ще се влоши.., може да се стигне и до астма...

# 1 940
Моля пак да не ми пишете глупости в темата... .

# 1 941
Здравейте. Имам въпрос. Ще разкажа малко предистория и ще го задам. До този момент синът ми е ваксинирам по Имунизационния календар. ...
4-6 е рутинна възраст за реимунизация ДТаК+МПР. Изберете Тетраксим+Приорикс. Няма да имате проблеми.

За БЦЖ бях писал-само една направена и документирана доза е достатъчна.
Не е практика никъде да се прави повече от една доза БЦЖ.
Преписвам дословно от картона на детето.
ДТК
1 инжекция 16.06.2003
2 инжекция 22.07.2003
3 инжекция 29.08.2003
I реимунизация 18.03.2005
Какво означа рутинна възраст за реимунизация, при положение, че вече има направена  такава? Има ли нужда от втора реваксинация?

Може ли все пак някой да отговори съществуват ли ваксините , за които попитах по-горе, но без тимеросал?
Къде са Полио, Акт-Хиб ваксинациите? Превенар?
Няма тимеросал в днешните ваксини-тук е забранено да се продават такива с.

# 1 942
Моля пак да не ми пишете глупости в темата... .

Дайте идея как се лекува тогава...
Твърдението ми се базира на наблюдения и изчетена литература.

# 1 943

изчетена литература.
по конкретно?

# 1 944

Искате доказателства дали ваксините обострят АД или доколко се лекува от КС?  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 22:51 от multimodal

# 1 945
Въхххх... казахме че може да обостри.
Но се лекува лесно изострянето.

# 1 946
Въхххх... казахме че може да обостри.
Но се лекува лесно изострянето.

С какво се лекува?  Shocked

# 1 947

Забелязала ли си някаква връзка между тази ваксина и странното поведение на детенцето ти??

Няма тимеросал в днешните ваксини-тук е забранено да се продават такива с.

В Euvax B, Diftetkok и Tetadif, които се използват в България по ЗК се съдържа тиомерсал... Не знам първата и третата да имат заместители, които да се продават в аптеките...

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 22:56 от stelt77

# 1 948
Birdie, днес изрично питах личната лекарка на детето, има ли тимеросал в тази ваксина, която искам да отложа. Отговора беше "Има". Отделно от това имам списък със задължителните и препоръчителните ваксини, които се слагат в България и съм 100% сигурна, че в ДТК и ММР има тимеросал в съдържанието. На служебния компютър ми е и не мога сега да цитирам.
 Цитирах само поставените приеми на ДТК, защото това ме интересува. Освен тях има 4 приема на полио, БЦЖ-то и противохепатитната от родилното и Тримовакс.

Има ли начин да се снабдя с такива ваксини без тимеросал?
В крайна сметка, не разбрах. Излишна ли е втора реваксинация ДТК?

stelt77, нещата започнах да ги навързвам в последните 2 години. Нямам реални спомени.Факт е, че детето се роди без проблеми, не е боледувал по-сериозно,освен една пневмония и никой до ден днешен не може да ми каже защо се получи така. Факт е и, че го имаме сниман с камера как казва ма-ма, та-та и после всичко изчезна. Интелекта е над средния според специалисти, просто ... и аз не знам има нещо, което не е наред, център ли, връзка ли, не знам...В крайна сметка може ли да няма причина?

# 1 949
В крайна сметка може ли да няма причина?

За мен причината е във ваксините... Естествено, сега ще ме нахокат и натирят в другата тема, но това е личното ми мнение, не ангажирам никого с него... 

Общи условия

Активация на акаунт