Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 491
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 100
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравей vabeni !Вече  сте големи за Синфлорикс.Тя се слага до 23 месеца.Но мисля, че може да сложите Преванар.

# 2 101
Lyubomila мерси за отговора. Предполагах, че ще е така, но бях длъжна да попитам Grinning

Явно наистина ще се ориентираме към Превенар.

Благодаря още веднъж Hug

# 2 102
Здравей vabeni !Вече  сте големи за Синфлорикс.Тя се слага до 23 месеца.Но мисля, че може да сложите Преванар.
Превенар и сходните имат показания до 5 (6) годишна възраст.
Дадената информация не е коректна.

# 2 103
Здравейте,
мога ли да питам за следното:
На 29 май т.г. сложихме на дъщеря ми (1г.2м. в момента) ваксината за шарки - приорикс. Въпросът ми е, може ли да й сложим началото на август месец, БЦЖ тъй като тогава ще си бъдем в България.
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 2 104
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Моля, няма защо vabeni!Просто в листовката на ваксината Синфлорикс пише, че се слага до 23месечна възраст и затова така и съм писала.

# 2 105
Цитат
Превенар и сходните имат показания до 5 (6) годишна възраст.
Дадената информация не е коректна.
Цитат

Да разбирам ли, че може да я бием в такъв случай. Не, че няма да се консултирам и спедито по този въпрос, но и аз на доста места четох, че е до 23 месеца.

Благодаря

# 2 106
Днес прочетох, че влизат две нови ваксини в имунизационния календар : http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/06/26/744630_dve_novi_vaksin … kalendar/?ref=rss , досега и е сложена Пентаксим (3 приема) и се чудя за Пренавар. Въпроса ми е тези ваксини които са включени припокриват ли се с Пентаксима и Пренавар?

# 2 107
Много се надявам едната да е Преванар,защото е скъпичка.

# 2 108
Само на определени хора ли се отговаря тук?? newsm78

# 2 109
Според мен или ще са Пентаксим, или АктХиб, от една страна и от друга - Превенар или Синфлорикс. Simple Smile

В смисъл, това са възможностите според описанието в статията. Simple Smile

# 2 110
Шансове да влязат в имунизационния календар имат Пентаксим и Превенар. Синфлорикс няма шанс защото не отговаря на изискването да фигурира в имунизационните календари на страните в ЕС. Ваксините, които ще бъдат включени в имунизационния календар ще покрият само родените през следващата година и след това деца. За по-големите деца имунизацията с тези ваксини отново ще бъде грижа само на техните родители.

# 2 111
Здравейте, необходима ми е информация за пневмококова ваксина.

# 2 112
Синфлорикс няма шанс защото не отговаря на изискването да фигурира в имунизационните календари на страните в ЕС. Ваксините, които ще бъдат включени в имунизационния календар ще покрият само родените през следващата година и след това деца. За по-големите деца имунизацията с тези ваксини отново ще бъде грижа само на техните родители.
Нищо от това не отговаря на истината.
Синфлорикс е в задължителният Гръцки календар. Вече.
Ваксините в задължителните Имунизационни календари на страните от ЕС за БЕЗПЛАТНИ която и фирма-производителка да избере Педиатъра. Ако Бг до 2010 година не съобрази законодателството с тези изисквания на ЕС ще БЪДЕ принудена по съдебен път да ГО СЪОБРАЗИ. Със светлинна скорост, без далавери, уговорки, простотии.

Морковчето свърши- започва камшика. През пръстите.

За каква "отговорност на родителите" пишеш? Неосведомен ли си или имаш проблем със сутрешната си закуска?

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 17:18 от Birdie

# 2 113
Д-р Бърди, следя редовно форумите в които пишете, ценя и уважавам вашето мнение. Мисля, обаче, че съм прилично информирана за това което става в българските институции защото ставащото там пряко ни засяга. Изрично искам да добавя, че нямам медицинско образование, но активно си търся здравните права  и следя всичко в здравеопазването.
В България, според законите, държавата заплаща само лекараства (и ваксини) които са безплатни в няколко страни, членки на ЕС. Тези лекарства, които не отговарят на това изискване ние ги плащаме от джоба си.
Очаква се при влизането на новите пневмококови ваксини през 2010 или 2011 в началото да се покрият само родените през същата година деца, но не и децата на 1, 2, 3 годинки или по-големи. Това го знам от шефката не епидемиологията в нашия град. Това живо ме интерсува, защото и догодина очевидно аз ще купувам ваксините на децата ми.

# 2 114
Новите ваксини са реалност-след 06/2009 и това касае "Превенар" и "Акт-Хиб".
Всички ваксини, влизащи в задължителният Детски Имунизационен календар на страна от ЕС са по закон безплатни.
Ако в Бг не са, бързо ще станат. Бъдете сигурни. Това е фундаментален закон в ЕС.

Във ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ЕС ваксините от задължителният детски имунизационен календар са безплатни, с право на избор на фирма, а не от НЗОК "сток"-а ->> (0% участие на застрахования). Изключение правят само една, две с участие на застрахования от 25% (който % може да е различен за различните страни).

В момента тече разследване, и вероятно ще последва СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА срещу Бг, за факта на ЛИПСАТА на здравно покритие на лекарства и ваксини за деца в ИЗВЪНБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ- тоест, срамния факт че родителите плащат пълна стойност на детски ваксини и лекарства, които по принцип във всички страни от ЕС са с участие на застрахования максимум до 25%-30% от цената. Няма да бъде разрешено също децата да се дискриминират по отношение застрахователните им права (кой кога бил роден, "от сега, не от миналата година" и т.н. Български "патенти")
Във всички страни от ЕС, ваксините от задължителният Имунизационен календар за деца са безплатни- независимо дали ще ги изпише частник, или ще ги поставяте в държавно здравно заведение.

В УК например, независимо от стойността на рецептата болният плаща твърда сума (до около 5-10-20 лири, не знам точно).
В други страни се плаща само 25-30% от стойността от болния- тоест, АБ струващ 15 Е опаковка, родителя плаща 3.75Е (25%). Останалото-от касата.

Тази гавра в Бг, наречена НЗОК, скоро ще приключи. Това не е застраховка-това е пародия.
"Застраховка"  само за болнична "употреба" - няма. Никъде. Освен ако не е специална.
"Застраховка" значи покритие на болнична и извънболнична помощ. В определен регламентиран обем, разбира се. Но по отношение лекарствата-покритието е универсално и задължително навсякъде в ЕС. Няма страна в ЕС, където задължителните здравни застраховки да не покриват широка гама лекарства и ваксини за извънболнично лечение.

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 19:41 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт