Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 305
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 115
Здравейте,
мога ли да питам за следното:
На 29 май т.г. сложихме на дъщеря ми (1г.2м. в момента) ваксината за шарки - приорикс. Въпросът ми е, може ли да й сложим началото на август месец, БЦЖ тъй като тогава ще си бъдем в България.
Благодаря ви предварително!  bouquet

Д-р Бърди, моля ви да ми отговорите, ако е възможно! Praynig Може да не сте видял въпроса ми, въпреки че виджам, че четете обстойно всеки зададен въпрос. Предварително ви благодаря!

# 2 116

Във ВСИЧКИ СТРАНИ ОТ ЕС ваксините от задължителният детски имунизационен календар са безплатни, с право на избор на фирма, а не от НЗОК "сток"-а ->> (0% участие на застрахования). Изключение правят само една, две с участие на застрахования от 25% (който % може да е различен за различните страни).

Бърди, искам да те поправя - в повечето европейски страни (тези, дето демокрацията им не е от вчера) няма такова нещо като "задължителен" имунизационен календар. Има определен пакет ваксини, които се поемат от държавата и са безплатни за хората, наричат ги "силно препоръчителни". След това има други "препоръчителни" ваксини - част от цената им се поема от държавата, останалото се плаща от осигуреното лице. И трети пакет ваксини, които се заплащат изцяло от желаещия да ги ползва. Няма нищо задължително - ако искаш ползваш безплатните ваксини, ако не искаш не ги ползваш. Това е.

# 2 117
Здравейте,
мога ли да питам за следното:
На 29 май т.г. сложихме на дъщеря ми (1г.2м. в момента) ваксината за шарки - приорикс. Въпросът ми е, може ли да й сложим началото на август месец, БЦЖ тъй като тогава ще си бъдем в България.
Благодаря ви предварително!  bouquet

Д-р Бърди, моля ви да ми отговорите, ако е възможно! Praynig Може да не сте видял въпроса ми, въпреки че виджам, че четете обстойно всеки зададен въпрос. Предварително ви благодаря!
Да, може. Защо мислите че не може? Simple Smile

# 2 118
Да, може. Защо мислите че не може? Simple Smile

Защото се притеснявам от малкия срок между ваксините и да не се натовари организма на детенце. Rolling Eyes
Благодаря за отговора ви, д-р Бърди! Flowers Bouquet

# 2 119
Може. Разстоянието е голямо.

# 2 120
Здравейте Д-р Birdie,

искам да Ви попитам т.к. много уважавам вашето мнение. Мога ли да сложа ваксината Пневмо 23 на дъщеря ми, която току що навърши 7 години. тя прави чести ангини и всяка зима сме в болница. Реакцията след Тетраксим беше уплътнение, зачервяване на крачето в продължение на 7 дни.

Много благодаря.

# 2 121
Здравейте Д-р Birdie,

искам да Ви попитам т.к. много уважавам вашето мнение. Мога ли да сложа ваксината Пневмо 23 на дъщеря ми, която току що навърши 7 години. тя прави чести ангини и всяка зима сме в болница. Реакцията след Тетраксим беше уплътнение, зачервяване на крачето в продължение на 7 дни.

Много благодаря.
Да.

# 2 122
Здравейте Д-р Birdie,

Много благодаря.
Да.

Здравейте Д-р Birdie,
извинявам се, но аз пак искам да Ви попитам. Прочетох много тежки странични реакции от пневмо 23, мога ли на моето дете да поставя Превенар или друга подобна ваксина. Много ме е страх от реакцията. Много Ви благодаря за съвета.

# 2 123
Здравейте Д-р Birdie,

Много благодаря.
Да.

Здравейте Д-р Birdie,
извинявам се, но аз пак искам да Ви попитам. Прочетох много тежки странични реакции от пневмо 23, мога ли на моето дете да поставя Превенар или друга подобна ваксина. Много ме е страх от реакцията. Много Ви благодаря за съвета.
Няма друга подобна. А Превенар няма показания над 5(6) годишна възраст.

# 2 124
Здравейте Д-р Birdie,

на дъщеря ми трябва да и сложат 3тия Пентаксим(първите 2 пъти ги понесе сравнително добре, с лека тем. и нервност), но този път е по-различно, тя преди 3 месеца получи гърч беше от вирус с  висока температура. В листовката на ваксината пише, че може като страничен ефект да получи гърч със или без температура, споделих го с доктора, но той каза, че не било страшно, ще я следиме да не вдигне температура и това е.  Честно казано ужасът от преживяното покрай гърча не ми се изживява пак, та искам да попитам
 вие как мислите, дали не трябва да се изчака с ваксината и въобще да се слага ли
?

Благодаря предварително

# 2 125
Здравейте Д-р Birdie,

на дъщеря ми трябва да и сложат 3тия Пентаксим(първите 2 пъти ги понесе сравнително добре, с лека тем. и нервност), но този път е по-различно, тя преди 3 месеца получи гърч беше от вирус с  висока температура. В листовката на ваксината пише, че може като страничен ефект да получи гърч със или без температура, споделих го с доктора, но той каза, че не било страшно, ще я следиме да не вдигне температура и това е.  Честно казано ужасът от преживяното покрай гърча не ми се изживява пак, та искам да попитам
 вие как мислите, дали не трябва да се изчака с ваксината и въобще да се слага ли
?

Благодаря предварително

Може да дадете Нурофен два часа след ваксинацията.

# 2 126
  • София
Здравейте!

Коя от ваксините Превенар или Синфлорикс бихте препоръчали за дете, което в момента е на 1г и 3 месеца ?

Благодаря предварително   bouquet

# 2 127
Здравейте!

Коя от ваксините Превенар или Синфлорикс бихте препоръчали за дете, което в момента е на 1г и 3 месеца ?

Благодаря предварително   bouquet

Превенар

# 2 128
Д-р Бърди, моята дъщеря на 4.5 г е по стария календар.Сега с въвеждането на новите ваксини мога ли да й  го поставя или е късно.Благодаря ви.

# 2 129
Д-р Бърди, моята дъщеря на 4.5 г е по стария календар.Сега с въвеждането на новите ваксини мога ли да й  го поставя или е късно.Благодаря ви.
Може.

Общи условия

Активация на акаунт