Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 246
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 160
Цитат
Извинявай много, но айде да си запазим рекламата на ваксини за себе си. Липсата на нежелани реакции при вас гаранция ли е за всички останали? Що за агитации си позволявате? От позицията на каква според вас няма страшно???

Не ми пишете глупости в темата.
Още повече с такьв арогантен тон.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 16:01 от Birdie

# 2 161
  • Добрич
Аз съм ужасно притеснена.
Току що разбрах от една майка в нашата отчетна тема за града, че викат децата за извънредна имунизация против морбили. Предполагам заради бума от заболяване в областта. Аз съм по принцип много против такива извънредни имунизации.
И двете ми деца си имат редованата имунизация, направена на 13 или 14  месеца. По им. календар, реимунизация следва да се направи на 12 години, т.е. догодина за дъщеря ми, и след цели 7 години на сина ми.
Смятате ли, че такава извунредна имунизация е оправдана, не крие ли рискове? Кога се прави реимунизация против морбили в Германия например? Има ли едновалентна ваксина, или тази извънредна реимунизация пак ще е тривалентна?
Какво бихме ме посъветвали конкретно за моите деца: на 11 и 5 години?
И двете реагираха навремето с лека Т и лек обрив на 9-10 ден след имунизацията (по груби спомени).

Благодаря предварително!!!

Извинявам се, че се самоцитирам, но имам нужда от мнението Ви.
Все още не съм завела децата си за ваксинация, защото личната им лекарка е в отпуска.
Но в детската градина на сина ми (а предполагам и в училището на дъщеря ми) ще имам проблеми, ако не им поставя извънредните ваксинации преди началото на учебната година.
Междувременно знам, че ваксината е МПР, тривалентна.

# 2 162

Здравейте Dr. Birdie,
точно преди 1 седмица личната лекарка сложи Пневмо 23 на детенце (7 г). абсолютно никаква реакция, сестрата я постави толкова дълбоко (напрово помислих, че ще излезе от другата страна на крачето - тя е слабичка) за да няма уплътнение. Нито темпетратура, нито уплътнение, нито гърч. Аз умрях от притесняния, хвана ме грип, изби ми херпес. Дано този стрес да си заслужава и вече да не боледува по 1 месец. Това е от мен.

Мили майки, слагайте ваксината, няма страшно.

Д-р Birdie, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА

Извинявай много, но айде да си запазим рекламата на ваксини за себе си. Липсата на нежелани реакции при вас гаранция ли е за всички останали? Що за агитации си позволявате? От позицията на каква според вас няма страшно???

Мисля, че всички които посещаваме този форум вярваме в ползата от ваксините и търсим информация за себе си. Колкото повече хора споделят проблемите си тук, токова по-добре - това помага на всички.  Така, че за каква реклама става дума.

# 2 163

Здравейте Dr. Birdie,
точно преди 1 седмица личната лекарка сложи Пневмо 23 на детенце (7 г). абсолютно никаква реакция, сестрата я постави толкова дълбоко (напрово помислих, че ще излезе от другата страна на крачето - тя е слабичка) за да няма уплътнение. Нито темпетратура, нито уплътнение, нито гърч. Аз умрях от притесняния, хвана ме грип, изби ми херпес. Дано този стрес да си заслужава и вече да не боледува по 1 месец. Това е от мен.

Д-р Birdie, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА

Може й да сте права, но аз изчетох всички материали по света за тази ваксина, нежеланите събития на хората по света в рамките на 3 месеца. Свързах се с почти всички майки, който са поставяли тази ваксина на децата си в България. Първоначално планувах една дата, после отложиш с още един месец от страх. Аз изказвам моето мнение и не правя никаква агитация.

# 2 164
Мисля, че всички които посещаваме този форум вярваме в ползата от ваксините и търсим информация за себе си. Колкото повече хора споделят проблемите си тук, токова по-добре - това помага на всички.  Така, че за каква реклама става дума.

Извинете, но дали на някого би помогнала вашата пропаганда (ок, не е реклама)?
Рекламните кампании са достатъчни за да убедят голяма част от майките.
Всеки се информира, взима решение и НОСИ ОТГОВОРНОСТ въз основа на това, за СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ!

Аз бих помолила да коментирате ваксината след като детето прекара зимния период и ДЕЙСТВИТЕЛНО сте получили ТЪРСЕНИЯ ЕФЕКТ.
Да не говорим, че за отчитането на ефективност на която и да е ваксина (тази не е по здравна каса), и най-вече  - противопоказанията, е нужно доста повече време - няколко поколения!
В противен случай не би си струвало да се тровят децата с всички ингредиенти, съдържащи се във ваксината. Надявам се, че поне с тях сте се запознали, преди да пропагандирате...

ПП. Извинявайте Бърди, предполагаемото "разводняване на темата" може да се окаже много съществено по отношение на личния избор на много родители.
Вашата "гаранция" не би могла да бъде достатъчна.  

# 2 165
Мисля, че всички които посещаваме този форум вярваме в ползата от ваксините и търсим информация за себе си. Колкото повече хора споделят проблемите си тук, токова по-добре - това помага на всички.  Така, че за каква реклама става дума.

Извинете, но дали на някого би помогнала вашата пропаганда (ок, не е реклама)?
Рекламните кампании са достатъчни за да убедят голяма част от майките.
Всеки се информира, взима решение и НОСИ ОТГОВОРНОСТ въз основа на това, за СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ!

Аз бих помолила да коментирате ваксината след като детето прекара зимния период и ДЕЙСТВИТЕЛНО сте получили ТЪРСЕНИЯ ЕФЕКТ.
Да не говорим, че за отчитането на ефективност на която и да е ваксина (тази не е по здравна каса), и най-вече  - противопоказанията, е нужно доста повече време - няколко поколения!
В противен случай не би си струвало да се тровят децата с всички ингредиенти, съдържащи се във ваксината. Надявам се, че поне с тях сте се запознали, преди да пропагандирате...

ПП. Извинявайте Бърди, предполагаемото "разводняване на темата" може да се окаже много съществено по отношение на личния избор на много родители.
Вашата "гаранция" не би могла да бъде достатъчна.  

Ми, не, не са достатъчни! На реклама рядко вярвам, а на такава за ваксини и медикаменти - хич (и едва ли съм единствена). Нали все пак говорим за здраве?  newsm78
Не сме тъпи до отчаяние, за да се доверяваме на реклами! Има си специалисти, има официални документи, има СЗО, EMEA и прочее. Ако не владееш англ./ френски/ немски, има и Google Translator ...

За тровенето на децата и тем подобни дори няма да коментирам, защото чисто и просто не ми се влиза в някакви безсмислени спорове без изход!  Peace

Уважаваме вашето мнение, бъдете и вие малко по-толерантни - не майките, които ваксинират налагат законите в тази държава!  Peace

# 2 166
Ми, не, не са достатъчни! На реклама рядко вярвам, а на такава за ваксини и медикаменти - хич (и едва ли съм единствена). Нали все пак говорим за здраве?  newsm78
Не сме тъпи до отчаяние, за да се доверяваме на реклами! Има си специалисти, има официални документи, има СЗО, EMEA и прочее. Ако не владееш англ./ френски/ немски, има и Google Translator ...

За тровенето на децата и тем подобни дори няма да коментирам, защото чисто и просто не ми се влиза в някакви безсмислени спорове без изход!  Peace

Уважаваме вашето мнение, бъдете и вие малко по-толерантни - не майките, които ваксинират налагат законите в тази държава!  Peace

Tезата която поддържате е доста неясна - на кого всъщност вярвате - на мнения на майки, които току-що са поставили ваксина на детето си?

Не вярвате на рекламни кампании, но вярвате на СЗО, EMEA и т.н. Кой мислите ги финансира и в чий интерес? Защо след години се спират от производство доскоро рекламирани/препоръчвани ваксини като неефективни или дори вредни? Все едно - наистина спор е неуместен тук.

И аз уважавам мнението на всеки, който си е направил труда да се информира и да направи своя съзнателен избор. Без да го натрапва на другите.  Peace

Положителната оценка на базата на личен опит е добре да се дава след положителен резултат.  Wink

# 2 167
Мисля, че стана достатъчно ясно кое ме е подразнило в изказването на майката. А то е следното изречение:

Това е нещо различно от обикновеното споделяне на опит. Така че, нека не размахваме наново "толерантността", "уважението" и прочие, защото никой не е тръгнал да се меси тук в решенията на хората.

# 2 168
Мисля, че стана достатъчно ясно кое ме е подразнило в изказването на майката. А то е следното изречение:

Това е нещо различно от обикновеното споделяне на опит. Така че, нека не размахваме наново "толерантността", "уважението" и прочие, защото никой не е тръгнал да се меси тук в решенията на хората.
Извинявайте, но аз споделям своето собствено мнение и най-вече преживяваното. Нека уточня, написах, че ме беше страх от реакцията, затова чак след седмица пиша, че не е направила някакво усложнение. Не мога да разбера защо ме нападате. Надявам се да не се разболе от диабет след 100 години или нещо друго. Незнам какъв е вашия проблем, но във форума хората по-скоро споделят какво са преживяли, а не се заяждат като вас. Аз не агитирвам, не пропагандирвам, че защитавам някой производител. Аз мисля как да спестя антибиотиците на детето си, температурите и прочие.

# 2 169
nat76,не обрьщай внимание на някои дами  Crazy.Те едно си знаят,едно си баят вече -найсет години.Нахьсано тьрсят попьлнения за темата срещу ваксините в алтернативния,щото вече си омрьзнаха да пишат десетина човека все едни сьщи измишльотини там.
Най-хубавото е,че Birdie ги отминава с презрение и вьпреки тях продьлжава да дава информация.

# 2 170
nat76,не обрьщай внимание на някои дами  Crazy.
Grinning
Идеята е, че всеки си има глава на раменете, а информация вече има достатъчно.
За който има нужда от нея. А не се уповава на "така правят другите" Wink

Аз не агитирвам, не пропагандирвам, че защитавам някой производител. Аз мисля как да спестя антибиотиците на детето си, температурите и прочие.
Напротив, точно така изглежда написаното от теб.

Мисли, търси, и дано намериш начина...

# 2 171
Нека уточня, написах, че ме беше страх от реакцията, затова чак след седмица пиша, че не е направила някакво усложнение.

Добре де, мислиш ли, че една седмица е достатъчна да се разбере дали има реакция към ваксината. Нашата педи например ни каза, че ако имаме реакция към ваксина МПР, ще бъде около месец след поставянето й.

П.П. Не съм от майките от темата против ваксините, ама и на мен нещо много рекламно ми звучи изказването ти.

# 2 172
Извинявайте, но аз споделям своето собствено мнение и най-вече преживяваното. Нека уточня, написах, че ме беше страх от реакцията, затова чак след седмица пиша, че не е направила някакво усложнение. Не мога да разбера защо ме нападате. Надявам се да не се разболе от диабет след 100 години или нещо друго. Незнам какъв е вашия проблем, но във форума хората по-скоро споделят какво са преживяли, а не се заяждат като вас. Аз не агитирвам, не пропагандирвам, че защитавам някой производител. Аз мисля как да спестя антибиотиците на детето си, температурите и прочие.

Добре, успокой се. Всичко е наред с детето ти и не се притеснявай повече. Просто бъди по-премерена в препоръките си за ваксини, защото не при всеки може да мине така добре, това не си го помислила сигурно?

Аз съм ужасно притеснена.
Току що разбрах от една майка в нашата отчетна тема за града, че викат децата за извънредна имунизация против морбили. Предполагам заради бума от заболяване в областта. Аз съм по принцип много против такива извънредни имунизации.
И двете ми деца си имат редованата имунизация, направена на 13 или 14  месеца. По им. календар, реимунизация следва да се направи на 12 години, т.е. догодина за дъщеря ми, и след цели 7 години на сина ми.
Смятате ли, че такава извунредна имунизация е оправдана, не крие ли рискове? Кога се прави реимунизация против морбили в Германия например? Има ли едновалентна ваксина, или тази извънредна реимунизация пак ще е тривалентна?
Какво бихме ме посъветвали конкретно за моите деца: на 11 и 5 години?
И двете реагираха навремето с лека Т и лек обрив на 9-10 ден след имунизацията (по груби спомени).

Благодаря предварително!!!

Извинявам се, че се самоцитирам, но имам нужда от мнението Ви.
Все още не съм завела децата си за ваксинация, защото личната им лекарка е в отпуска.
Но в детската градина на сина ми (а предполагам и в училището на дъщеря ми) ще имам проблеми, ако не им поставя извънредните ваксинации преди началото на учебната година.
Междувременно знам, че ваксината е МПР, тривалентна.

Никой не може да те задължи да направиш каквато и да е ваксинация, особено пък такава, която е извън задължителния имунизационен календар. Няма такъв закон или наредба, която да изисква задължителни имунизации при прием в ДГ или училище (искат само имунизационен статус, което е нещо съвсем различно). Ако не искаш да слагаш тези ваксини си потърси правата.

# 2 173
  • Добрич
Никой не може да те задължи да направиш каквато и да е ваксинация, особено пък такава, която е извън задължителния имунизационен календар. Няма такъв закон или наредба, която да изисква задължителни имунизации при прием в ДГ или училище (искат само имунизационен статус, което е нещо съвсем различно). Ако не искаш да слагаш тези ваксини си потърси правата.
Надявам се, че си права. НО на входа на ДГ на сина ми пише, че всички деца трябва да представят бележка от личния лекар, че им е направена извънредна имунизация, преди да постъпят в градината за новата учебна година. Звучи задължаващо. Sad
Утре ще говоря с лекарката.

# 2 174
Интересува ме след имунизация против тетанус колко време не може да се приема алкохол?И ако се приеме примерно 9-10 часа след имунизацията какви странични ефекти може да предизвика?

Общи условия

Активация на акаунт