Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 228
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 175
Интересува ме след имунизация против тетанус колко време не може да се приема алкохол?И ако се приеме примерно 9-10 часа след имунизацията какви странични ефекти може да предизвика?
Темата тук е за детски имунизации.

# 2 176
  • софия
Привет. Дъщеря ми изкара дребна шарка без да е ваксинирана. Има ли нужда да и слагам ваксината за нея или мога да сложа само за другите шарки /ако има такава разбира се/?

много се извинявам обаче ще се самоцитирам..

# 2 177
Никой не може да те задължи да направиш каквато и да е ваксинация, особено пък такава, която е извън задължителния имунизационен календар. Няма такъв закон или наредба, която да изисква задължителни имунизации при прием в ДГ или училище (искат само имунизационен статус, което е нещо съвсем различно). Ако не искаш да слагаш тези ваксини си потърси правата.
Надявам се, че си права. НО на входа на ДГ на сина ми пише, че всички деца трябва да представят бележка от личния лекар, че им е направена извънредна имунизация, преди да постъпят в градината за новата учебна година. Звучи задължаващо. Sad
Утре ще говоря с лекарката.

Отиваш при ЛЛ, казваш, че отказваш имунизацията, подписваш на въпросната бележка отказ от имунизацията и я представяш в ДГ. Всеки, който се опита да те притиска, задължава или манипулира, нарушава правата на детето ти. Единствено в яслите има изискване за поставени задължителни ваксини и на това основание могат да откажат прием. Това е истината и такава е нормативната уредба. Всичко останало са свободни съчинения.

Виж т.5 от Наредба № 3 за здравните изисквания към детските градини.

# 2 178
  • гр. София
Някой ще каже ли нещо за Пентаксим? Аз четох по форуми, всички я хвалят и всички са си я сложили вместо тази която е по ЗК и е безплатна.
Реклами колкото искате - била с умрели бактерии и т.н. , по-малък брой убождания и изобщо всичко в полза на клиента
струва 62 лева, слага се 3 пъти, значи пригответе си 186 лева!
АМА...
Защо лекарите, при които я слагаме прибират опаковките?
 #CrazyЗащо питах и аз.
Ами да се били отчели... На някои казват - да били напишели от коя партида е...
Изобщо смешни обяснения. А някои били накарани да си купят наведнъж и трите  #Crazy за да били от една партида и сега те си пазят останалите две в хладилник.
Аз си мисля вече, че се отчитат на друго място. Сигурно се играе играта "Събери 20 опаковки и спечели 200 лева"
Не е ли по-добре да си караме с това, което по ЗК?

Нещо друго. Казват че до 1-2 години Пентаксим ще бъде по ЗК и следователно безплатно. Тогава каква ли ваксина кой ще измисли (заедно с маркетингов план), която ще бъде уж по-добра, че пак да се зарибяваме.

# 2 179
...слага се 3 пъти, значи пригответе си 186 лева!...

Даже 4 пъти, на година и половина има реваксинация. Wink

Hug

# 2 180
Някой ще каже ли нещо за Пентаксим? Аз четох по форуми, всички я хвалят и всички са си я сложили вместо тази която е по ЗК и е безплатна.
Реклами колкото искате - била с умрели бактерии и т.н. , по-малък брой убождания и изобщо всичко в полза на клиента
струва 62 лева, слага се 3 пъти, значи пригответе си 186 лева!
АМА...
Защо лекарите, при които я слагаме прибират опаковките?
 #CrazyЗащо питах и аз.
Ами да се били отчели... На някои казват - да били напишели от коя партида е...
Изобщо смешни обяснения. А някои били накарани да си купят наведнъж и трите  #Crazy за да били от една партида и сега те си пазят останалите две в хладилник.
Аз си мисля вече, че се отчитат на друго място. Сигурно се играе играта "Събери 20 опаковки и спечели 200 лева"
Не е ли по-добре да си караме с това, което по ЗК?

Нещо друго. Казват че до 1-2 години Пентаксим ще бъде по ЗК и следователно безплатно. Тогава каква ли ваксина кой ще измисли (заедно с маркетингов план), която ще бъде уж по-добра, че пак да се зарибяваме.

Моята педи  (т.е. тази на дъщеря ми  Embarassed ) ми взима всеки път листовката на Синфлорикс, която също може да бъде зачислена към безплатните следващата/последващата година ... Защо? Не защото "играе", а защото НЕ ползва интернет, НЕ знае за съществуването и, а родителите я питат и разпитват. Simple Smile А женицата няма идея за какво иде реч! както на мен ми даде своето специализирано списание за педиатрия (в което се съдържа инфо точно за тази ваксина, апропо), така може да е дала предната листовка на друга майка ... Това, да си призная, отвежда нещата в съвсееееееееем друга посока ...
И понеже всеки път забравя къде я е сложила ... ми я иска. Wink Опаковките се изхвърлят! Още в кабинета! Да не са имали предвид това?  newsm78

И какво значи това "Реклами колкото искате?" Това е една от уникалностите на продукта ... що да не го изтъкнат?!  Thinking

Едит: не съм слагала Пентаксим, та да я защитавам ревностно, ама ми се струва нелепо да се събират опаковки за отчет ... има си доста по-хитри начини, напр. - документираният запис в картона на детето, че е ваксинирано с Пентаксим. Май вече си търсите под вола теленце ... Simple Smile

# 2 181
И ние сложихме Пентексим, никой не ме е агитирал. Обаче от дтк и полио много ме беше страх. Разрових има ли вариац ии, разпитах, прочетох и поисках рецепта за да си я купя и сложа на детето. Понесе се леко. Опаковката я   хвърлиха пред мен. Не виждам защо ще ги събират или с кой ще се съревновават. Никой не е в състояние да ме накара да сложа, нещо което не искам. Май наистина се търси под вола теле. Тя не е задължителна, а препоръчителна.

# 2 182
И ние сложихме Пентексим, никой не ме е агитирал. Обаче от дтк и полио много ме беше страх. Разрових има ли вариац ии, разпитах, прочетох и поисках рецепта за да си я купя и сложа на детето. Понесе се леко. Опаковката я   хвърлиха пред мен. Не виждам защо ще ги събират или с кой ще се съревновават. Никой не е в състояние да ме накара да сложа, нещо което не искам. Май наистина се търси под вола теле. Тя не е задължителна, а препоръчителна.

Мили майки, ама Вие наистина сте много наивни. Не сте ли чували, че във фармацевтичните фирми има търговски представители, които посещават лекарите. И каква си мислите, че е целта на тези посещения? Да ги "зарибяват" да им предлагат лекарствата/ваксините, като за целта лекарите получават заплащане, подаръци, екскурзии и т.н.
И моля Ви преди да ми наскачате, поразпитайте малко. Допреди една година работих в такава фирма само, че аз "зарибявах" аптеките.  Mr. Green

# 2 183
  • гр. София
... ама ми се струва нелепо да се събират опаковки за отчет ... има си доста по-хитри начини, напр. -документираният запис в картона на детето, че е ваксинирано с Пентаксим. Май вече си търсите под вола теленце ... Simple Smile

Кой ще си играе да носи 20 здравни (или амбулаторни) картони някъде си? Shocked
Или да прави фотокопия може би? #Crazy
И кой после ще ги  чете тия картони с криви почерци? newsm78

Най-хитрия начин, най-бързия и най-лесния е преброяването 1 опаковка=1 пациент агитиран

При това аз забелязах как опаковката отива на едно място=шкаф, а упътването на друго - в коша!

Никой не търси под вола теле, просто не очаквах такова нещо... doctor

# 2 184
  • гр. София
Опаковката я   хвърлиха пред мен.
Да, можеха и моята да я хвърлят, а като изляза да си я приберат от кошчето.
Както вероятно е било и при теб. Да, ама не.
Аз си я поисках да си я прибера и те не ми я дадоха.
А ако ми я бяха дали, изобщо нямаше да се усъмня, нито щях да прибирам и другите две, нямаше и да пиша сега...

# 2 185
Опаковката я   хвърлиха пред мен.
А ако ми я бяха дали, изобщо нямаше да се усъмня, нито щях да прибирам и другите две, нямаше и да пиша сега...

Да трудно е да се повярва. Аз доста време не можех да свикна с мисълта, че лекарите получават пари за да изписват лекарства. Но това е тъжната истина. В този бизнес става въпрос за мноого пари и мноого манипулации. Лошото е, че е за сметка на здравето и на нашите деца. #2gunfire

# 2 186
... ама ми се струва нелепо да се събират опаковки за отчет ... има си доста по-хитри начини, напр. -документираният запис в картона на детето, че е ваксинирано с Пентаксим. Май вече си търсите под вола теленце ... Simple Smile

Кой ще си играе да носи 20 здравни (или амбулаторни) картони някъде си? Shocked
Или да прави фотокопия може би? #Crazy
И кой после ще ги  чете тия картони с криви почерци? newsm78

Най-хитрия начин, най-бързия и най-лесния е преброяването 1 опаковка=1 пациент агитиран

При това аз забелязах как опаковката отива на едно място=шкаф, а упътването на друго - в коша!

Никой не търси под вола теле, просто не очаквах такова нещо... doctor

*Моля за пореден път да не измествате темата, и да не пишете нонсенси.

# 2 187

Аз пък не разбирам ,как ще е извън темата  newsm78
Нали темата е за ваксините?Или не съм разбрала?
Ами ако пишехме за салам закуска ,пак ли щяхте да размахвате пръст на всеки,който е против него ?
Или е позволено само в темата за вредата от ваксините да се разисква проблема ?
Или пък ,само там безнаказано някои се запъват да ни обясняват,видиш ли колко сме заблудени,та не бодем децата си ?

# 2 188

Аз пък не разбирам ,как ще е извън темата  newsm78
Нали темата е за ваксините?Или не съм разбрала?
Ами ако пишехме за салам закуска ,пак ли щяхте да размахвате пръст на всеки,който е против него ?
Или е позволено само в темата за вредата от ваксините да се разисква проблема ?
Или пък ,само там безнаказано някои се запъват да ни обясняват,видиш ли колко сме заблудени,та не бодем децата си ?
Бях ясен.
Не е нужно да ползвате просташки език, изрази, речник,  за да подкрепите аргументацията си. Силен? ... може - но литературен.

Темата е за ваксините, и е създадена от мен с цел да насърчава правилните ваксинационни практики.
Не е "против" ваксините, нито поле за обсъждане на "конспирационни теории" или за показ на това, колко е дълбоко дъното на Българската душевна мизерия.

# 2 189
Birdie, къде точно видяхте ´´ просташки език, изрази, речник´´  newsm78
 А относно ´´това, колко е дълбоко дъното на Българската душевна мизерия.´´ - това вече е просташко от ваша страна  Naughty
Не виждам  мизерници в темата,пък и вие май сте далеч от българската действителност  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт