Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 058
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 30
Аз да питам нещо.Бърди дете имаш ли , и ако имаш на ясла или детска градина ходи ли ?!

# 31
XuTkO, това не е  по темата...

# 32
Няма проблем ако намокрите леко скоро поставена БЦЖ ваксинация-просто ще се затвори по-бавно...

# 33
Благодаря за отговора - тъкмо мислех да попитам и тук.  Simple Smile

# 34
Искам да попитам за противогрипна ваксина, не се сещам в началото или края на септември се слага. Сега малкия е настинал, колко след минаване на настинката е удачно да се сложи ваксината. Мисля да взема "Вакси грип".

# 35
какво ще кажете за ваксината против хепатит А .Синът ми е 1 година и 3  месеца и не зная дали да го ваксинирам newsm78 newsm78 newsm78

# 36
Искам да попитам за противогрипна ваксина, не се сещам в началото или края на септември се слага. Сега малкия е настинал, колко след минаване на настинката е удачно да се сложи ваксината. Мисля да взема "Вакси грип".
Поставяме я обикновенно в средата на месец Септември.
Ако детето не е получавало нито една доза, правим две дози през минимум месец. Ако е правена в миналото-1 доза само.

# 37
какво ще кажете за ваксината против хепатит А .Синът ми е 1 година и 3  месеца и не зная дали да го ваксинирам newsm78 newsm78 newsm78
Да, ваксината е много добра и резултатна. Две дози през 6м-12м една от друга. Аз работя с "Havrix 720UI" и съм много доволен от нея.
От 01/2006, след корекция на минималната за приложение възраст, може да се поставя след навършени 12 месечна възраст (преди беше след навършени 2 годинки).

# 38
мога ли да я поставя при положение че не зная дали не е заразен,защото живеем в Пловдив а нали е обявена епидемия newsm12

# 39
В този случай би било по-добре да изследвате първо детето за Хеп А и след това да пристъпите към ваксинацията. Ако имате съмнение че е в инкубационен период на болестта, имам пред вид.
Изследват се anti HAV IgM антитела, които се позитивират обикновенно 5-10 дена преди началото на симптомите и могат да се задържат до 6 месеца след оздравяване. Ако има възможност за PCR реакция, тя също може да се използва като средство за диагноза.

# 40
Аз да питам за ваксинации за по-големи деца, над 10 години. Нашата щерка от 4-5 години не е ваксинирана, и вече се чудя дали да не и направя някоя.

# 41
Би трябвало да се консултирате с педиатъра си, защото БГ имунизационен календар предвижда неща, които днес никой не прави-като например повторна БЦЖ ваксинация на възраст 11 години. Днес, никой не поставя повече от една доза БЦЖ (редица страни изобщо вече не ползват БЦЖ ваксината). Аз лично (строго лично мнение) не бих поставил на детето си втора БЦЖ ваксина и не Ви съветвам да го правите, ако в картончето на детето е записана една достоверно направена БЦЖ ваксинация. За трета реимунизация срещу БЦЖ (както пише в Бг имунизационен календар на възраст 17 години) и реч не може да става...

По принцип на 11-12 годинки се слага Дт ваксината (за възрастни) и се проверява за ММР 2 доза дали е направена на възраст 4-6 годинки.
Ако не е, се поставя.
За деца в риск се препоръчва поставянето в тази възраст и на Пневмококовата Полизахаридна ваксина.

Виждате, големи разлики...

# 42
Благодаря на този, който закова продължението на темата ми и оцени усилията и времето, което отделям, за да предложа повече информация.

# 43
А можели да ми кажете какво е ФКУ ваксина?Такова ми е написано на епикризата от изписването на бебето ми.

# 44
Не знам какво имат пред вид под това...
Някой друг?

Общи условия

Активация на акаунт