Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 727
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 080
  • В средата на времето
Синът ми е ваксинирам с TetraActHib както е по имунизационен календар. На 1г. и 4м трябваше да му се направи реимунизация, която и до ден днешен не сме направили поради разни стечения на обстоятелствата. Моят въпрос е - има ли смисъл все още да се прави реимунизация, след като е минала близо една година от тогава..?

# 1 081
Привет,искам да Ви попитам нещо за ваксинирането с Пентаксим,а именно кога се прави 4-тия прием на ваксината?
Дъщеря ми има три ваксинации с пентаксим,също така и ваксината която е за шарките на 1г.и1м. и нашата педиатърка твърди ,че следвало имунизация на 1г.3м. с полиомиолид и на 1г.6м с инфарикс???Според мен поне от това което съм чела трябва направо на годинка и половина да се постави пентаксим ,моля за съвет и компетентна информация

п.п.Барди ,Вие какво ме съветвате да направия

Предварително благодаря на всички

# 1 082
krissi_K ама ти изобщо не четеш когато хората ти отговарят. За трети път поставяш един и същи въпрос - за трети път ти поствам моето виждане по него. Бърди също може да се изкаже разбира се, но ако търсиш неговото лично виждане има и други начини да го получиш.

Привет,искам да Ви попитам нещо за ваксинирането с Пентаксим,а именно кога се прави 4-тия прием на ваксината?

Да поразгледаме съдържанието на PENTAXIM и Вие сама решете коя е подходящата възраст. Моето аматьорско мнение е, 4 доза - на 15 месеца.
12-15 месеца е срокът за поставяне на Акт-Хиб; 15-17 (24) месеца е срокът за поставяне на ДТК. Ако ги правите по-късно съществува риск.
Доколкото съм говорил с хората от Авентис, те са ми казвали, че най-подходящата възраст за бустера е 18 м. Сама виждате обаче, че остава непокрита възраст с Акт-ХИБ.
В листовката на PENTAXIM е доста размита възрастта за 4тата доза:
Цитат
The general recommended schedule includes a primary vaccination in 3 injections one or two month interval from 2 months of age, followed by a booster injection during the second year of life.

А разделянето на PENTAXIM на IMOVAX и INFANRIX е толкова неприемливо, че изобщо не подлежи на коментар.

# 1 083
Здравейте!
Имам въпрос към вас...Преди два месеца заведох седем годишния си син за ваксина - тетаност и дифтерия.Десет минути след като му биха ваксината детето припадна и получи гърч
докторката каза,че се е бил притеснил...него никога не го е било страх от инжекции.
възможно ли е да се е получило от самата ваксина?

# 1 084
# 1 085
Кратко и ясно Simple Smile
А аз се бях притеснила...напоследък в нета попадам само на лоши писания относно ваксините Благодаря:)

# 1 086
Цитат
Десет минути след като му биха ваксината детето припадна и получи гърч
Залагам си дипломата,че това е реакция от ваксината,която много добре е наблюдавана и документирана.
Беzотговорността най добре се приема от наивността. Peace

# 1 087
  • Виена
Цитат
Десет минути след като му биха ваксината детето припадна и получи гърч
Залагам си дипломата,че това е реакция от ваксината,която много добре е наблюдавана и документирана.
Беzотговорността най добре се приема от наивността. Peace
ЗаЩо и друг не си заложи дипломата при подобна категори4ност на твърдението Лошото на един загубен бас в подобна ситуация е, 4е времето не може да бъде върнато назад.  Confused Дано детето да няма проблеми вбъдеЩе!  Praynig

# 1 088
И аз помислих,че е от ваксината...още на следващия ден го заведох при др.Попова в детската педиатрична клиника,направиха му ЕЕГ и нямаше никакви изменения....не знам какви други мерки трябва да взема,но много се замислям дали да ваксинирам по-малкия му брат....

# 1 089
Трябва да иzчакате и да следите сьстоянието му.Така или иначе е вече кьсно zа сьжаление. Sad

# 1 090
Здравейте. Искам и аз да попитам нещо. Днес дъщеря ми навърши 13 месеца.Личната ми лекарка каза, че трябва да поставим ваксина против заушка. Детето ми в момента е със зачервено гърло и лека кашлица. Пие Калциев глюконат, витамин Ц и капки Синекод. Може ли в това състояние да й се постави ваксина или трябва да се изчака и ако е така колко време? Тази ваксина дава ли някакви странични действия като температура или друго? Благодаря ви.

# 1 091
Здравейте. Искам и аз да попитам нещо. Днес дъщеря ми навърши 13 месеца.Личната ми лекарка каза, че трябва да поставим ваксина против заушка. Детето ми в момента е със зачервено гърло и лека кашлица. Пие Калциев глюконат, витамин Ц и капки Синекод. Може ли в това състояние да й се постави ваксина или трябва да се изчака и ако е така колко време? Тази ваксина дава ли някакви странични действия като температура или друго? Благодаря ви.
спокоино отложете докато се изясни състоянието. калциевият глюконат е излишен.

# 1 092
Синът ми е ваксинирам с TetraActHib както е по имунизационен календар. На 1г. и 4м трябваше да му се направи реимунизация, която и до ден днешен не сме направили поради разни стечения на обстоятелствата. Моят въпрос е - има ли смисъл все още да се прави реимунизация, след като е минала близо една година от тогава..?
разбира се че трябва да я направите.

# 1 093
Стана ми интересно, като прочетох на предишната страница за тетануса - първо, колко време след получаване на раната трябва да се направи инжекция с анатоксин? И второ, сега децата получават 3 ваксини ДТК през първата година и след това се правят регулярни реимунизации - това не е ли достатъчно, за да предпази от заразяване.

Имам и още един въпрос - как се определя кои точно болести да се комбинират в една ваксина. Защо точно дифтерия, тетанус и коклюш (ДТК) или същите плюс полио и ХиБ в пентаксима? Защо ХБ и БЦЖ се правят отделно?

# 1 094
Стана ми интересно, като прочетох на предишната страница за тетануса - първо, колко време след получаване на раната трябва да се направи инжекция с анатоксин? И второ, сега децата получават 3 ваксини ДТК през първата година и след това се правят регулярни реимунизации - това не е ли достатъчно, за да предпази от заразяване.

Имам и още един въпрос - как се определя кои точно болести да се комбинират в една ваксина. Защо точно дифтерия, тетанус и коклюш (ДТК) или същите плюс полио и ХиБ в пентаксима? Защо ХБ и БЦЖ се правят отделно?
има ваксина която комбинира и хеп Б - инфанрикс -хекса.
правят се заедно за удобство. някои са отделно защото примерно в германия не се ваксинира за туберкулоза а навсякъде другаде се прави по време различно от това в което се правят и другите ваксини. има и несъвместимости на съставките /ще дам по прост пример - несъвместими в една спринцовка са пеницилин и гентамицин/ . кога да се сложи ТАП? колкото може по - скоро. защо се слага? предизвиква образуването на антитела срещу тетанусовия токсин, които е проблема при това заболяване. виждала ли си тетанус? аз да макар и при животно... тежка гледка. противния вариант - е слагането на антитетанусов серум или гамаглобулин. количествата са с банки /при серума/. много по опасен вариант. дотолкова опасен, че не знаеш дали  няма да убие човека.

Общи условия

Активация на акаунт