Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 611
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Извинявам се предварително за въпроса, и ако ече е даван отговор, но сега открих темата- ваксинирахаме за тетанус, казаха ми след един месец да отида за васнина против паротит, ланирам бременност, при положение че ми бъде поствана ваксината против паротит, след колко време ще е безопасно възникването на бременността?
Благодаря предварително!

# 1 141
Минимум три месеца след ваксината.

# 1 142
  • София
Благодаря много за бързият отговор!
Искам да попитам само още ако отложа тази ваксина поради по-ранното планиране за бреммността, това какви последствия ще има и също един месец след ваксинацията против тетанус достатъчен ли е безопасното възникаване на бъдещата бременност?

# 1 143
Здравей Бърди!
дъщеря ми скоро ще стане на 1 год и тогава трябва да ударим ваксината против варицела (Windpocken). малката има остър АД и няколко лекари ми казаха,че е по-добре да не слагам ваксината,защото тя обостря обривите.какво е вашето мнение по въпроса?

всъщност не съм сигурна дали в Германия мога да избирам,но все ще се намери някакв начин да се отложи с 5-6... месеца.

# 1 144
Здравей Бърди!
дъщеря ми скоро ще стане на 1 год и тогава трябва да ударим ваксината против варицела (Windpocken). малката има остър АД и няколко лекари ми казаха,че е по-добре да не слагам ваксината,защото тя обостря обривите.какво е вашето мнение по въпроса?

всъщност не съм сигурна дали в Германия мога да избирам,но все ще се намери някакв начин да се отложи с 5-6... месеца.
Няма връзка между ваксините и АД. Мненията следователно може би са от Бг лекари, защото никой друг в Европа и САЩ не променя ваксинациите поради наличен АД и не приема връзка между двете.
Понякога ваксинация може леко да обостри един АД, но това не е повод да се отменят ваксини, да не се правят изобщо, нито противопоказание.

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 21:05 от Birdie

# 1 145
Това абсолютно не е вярно.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pubmed&uid=14690 … mp;indexed=google
http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Atopic_Dermatitis/default.asp
http://www.mf.uni-lj.si/acta-apa/acta-apa-03-3/4.pdf

И още куп информация за връзката между АД и ваксините може да се намери в интернет пространството от авторитетни международни сайтове. Имам дори близки, които спират всички ваксини, заради АД. Помислете си добре.

# 1 146
Прочетете сама внимателно линковете, които давате.

Ето, във втория вдясно има статия,твърдяща точно обратното и има следното заключение:
"From the present study can be concluded that exposure by MMR-vaccinations or natural MMR-infections in childhood does not increase the risk of sensitization to common allergens as well as to allergic respiratory diseases."
Но за да го разберете,трябва да знаете да четете тази информация.

Четете внимателно и третия линк, за да видите за какво точно се касае.

Не се занимавайте с нещо, което не разбирате, и за което нямате нужната квалификация.
Статиите Ви с нищо не подкрепят тезата Ви. Точно обратното.
А и са с 3-4 годишна давност.

Имате си тема против ваксините-там си и пишете.

# 1 147
Защо заблуждавате хората? Твърденията за връзката между АД и MMR не е само на противниците на ваксините - това се доказва именно от линковете, които съм дала. Точно в този втори линк се твърди, че хора дори с мека форма на АД е възможно да получат сериозни усложнения след ваксина срещу дребна шарка:

Atopic Dermatitis and Vaccination Against Smallpox
Although scientists are working to develop safer vaccines, persons diagnosed with atopic dermatitis (or eczema) should not receive the current smallpox vaccine. According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), a U.S. Government organization, persons who have ever been diagnosed with atopic dermatitis, even if the condition is mild or not presently active, are more likely to develop a serious complication if they are exposed to the virus from the smallpox vaccine.

Ок, поддържайте си тезата "за ваксините", но категорично да отричате връзката на АД с ваксините при положение, че толкова много е изписано, не разбирам?!
Не подвеждайте хората за нещо, в което не сте на 100% убеден!

Аз не съм си позволила тук нито веднъж да спамя темата ви и да пиша против ваксините по принцип.

# 1 148
Здравей Бърди!

Няма връзка между ваксините и АД. Мненията следователно може би са от Бг лекари, защото никой друг в Европа и САЩ не променя ваксинациите поради наличен АД и не приема връзка между двете.
Бърди,немският педиатър ми каза,че е възможно влошаване на състоянието след ваксината.според лекарите,при които съм била тук само ваксината против варицела усложнява АД.немският педиатър е на мнение ,че ще получи малко влошаване,което ще мине за 1-2седмици.в Бг един доцент-дерматолог ме посъветва въобще да не я слагам.

# 1 149
@Grace m
Ама, Вие не четете-става въпрос за "...the current smallpox vaccine".
Тоест, за Вариолната ваксина. Кой днес прави вариолната ваксина?

Независимо, че понякога може да има леко обостряне на АД след използване на днешната гама ваксини, АД от само себе си НЕ Е противопоказание за ваксиниране, нито наличието на АД променя ваксинационната схема, или е повод за отлагане или неправене на ваксини.

# 1 150
Здравей Бърди!

Бърди,немският педиатър ми каза,че е възможно влошаване на състоянието след ваксината.според лекарите,при които съм била тук само ваксината против варицела усложнява АД.немският педиатър е на мнение ,че ще получи малко влошаване,което ще мине за 1-2седмици.в Бг един доцент-дерматолог ме посъветва въобще да не я слагам.
Да, правилно са Ви информирали-може да има леко обостряне, но също правилно са Ви казали че това не е проблем.
За вариолната ваксина става въпрос, а не за варицелната. Но така или иначе варицелната все още е не задължителна и по принцип АД не е противопоказание за поставянето на последната.
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf

"...в Бг един доцент-дерматолог ме посъветва въобще да не я слагам."
->Некомпетентно, необосновано. Не се поддържа това днес.

Ясно виждате че става въпрос за две неща:

*обективната истина, поддържаща се от двама души от различни школи, които непознаващи се, имат напълно покриващи се мнения.
*Бг "патенти" на хора далеч от истината.

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 21:07 от Birdie

# 1 151
Скоро тряя да стене и тука

# 1 152
Birdie, а вие препоръчвате ли ваксина срещу варицела изобщо? И ако да, защо?

# 1 153
Не, не я ползвам все още.
Нямам вътрешното убеждение че е безопасна на този етап.

# 1 154
Бьрди,
Да си имаме уважението Simple Smile

Ей това не ми харесва...
Цитат
Не се занимавайте с нещо, което не разбирате, и за което нямате нужната квалификация.
Статиите Ви с нищо не подкрепят тезата Ви. Точно обратното.
А и са с 3-4 годишна давност.

Не е нужно човек да има квалификация zа да се опита да мисли, да раzсьждава,да тьрси логика,да подлага на сьмнение или да критикува,ако не му харесва.ВсьЩност благодарение на точно такива хора имаме еволюция вьв всичко днес.Вкл.и в медицината.Благодарение на мислеЩите раzумно хора се откриват греШките на другите.
Статиите подкрепят теzата (теzата не е ничия) ,че васкините могат да предиzвикат усложнения и ти го zнаеШ добре.

Цитат
ОбобЩаваШ ваксините,после каzваШ,че става дума zа вариолната вакцина и не е релевантно.Напротив.Йеннер убива децата си с нея.АД даже е ниЩожна реакция в сравнение с убйиство.
Ваксината еспряна zаЩото умряха пове4е хора от нея отколкото от болестта.Стара истина,иzвестна на цялото медицинско сьсловие.

Цитат
АД от само себе си НЕ Е противопоказание за ваксиниране, нито наличието на АД променя ваксинационната схема, или е повод за отлагане или неправене на ваксини.
Раzбира се,на кой му пука,ако детето получи обостряне,което Щяло да отШуми...

Цитат
"...в Бг един доцент-дерматолог ме посъветва въобще да не я слагам."
->Некомпетентно, необосновано. Не се поддържа това днес.

Ясно виждате че става въпрос за две неща:

*обективната истина, поддържаща се от двама души от различни школи, които непознаващи се, имат напълно покриващи се мнения.
*Бг "патенти" на хора далеч от истината.

ЗаЩо да е некомптентно или необосновано? Човека може да не се е обосновал пред пациентката,но да има аргументи и то доста компетентни.
Не става вьпрос zа раzлични Школи,а zа наука.Биология и химия най вече.Те са в цял свят едни и сьЩи.Аz не сьм руска Школа,zаЩо раzсьждавам така?

Цитат
обективната истина, поддържаща се от двама души от различни школи, които непознаващи се, имат напълно покриващи се мнения.
Това пьк иzобЩо не е критерии.Рано или кьсно модата в медицината идва при всеки.В БГ малко по кьсно,но пьк може и да е zа добре.

За варицелната ваксина
Цитат
Не, не я ползвам все още.
Нямам вътрешното убеждение че е безопасна на този етап.
Как може лекар да даде такьв аргумент??? "ВьтреШно убеждение"....Или ваксината има риск полzа аналиzа ,която клони кьм полzа или не.Личните негативни наблюдения кьм таzи ваксина не са повод да я отричаме по "вьтреШно убеждение".Нали се придьржаме кьм световните лидери и Школи? Според CDC i WHO е мнооооого полеzна и неzаменима ваксина,беz странични ефекти...а сега де....zаЩо се отклоняваШ от Школата? Mr. Green

Цитат
А и са с 3-4 годишна давност
В повод на това се сеЩам неЩо актуално от лятото 2007 на една конференция.
"Всеки новодипломиран лекар е вече с пет години zнания НАЗАД от сьвременният статус на медицината"

И zаЩо ни гониШ постоянно да си ходим в другата тема? Ние гоним ли те?Нали искаме да има дискусия,да се мисли,да се тьрси истината.

Приятелю,Ще се рдвамм да се zамислиШ повече един ден.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт