Избор на сушилня - Тема 15

• 40 190
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Аз не виждам как този препарат ще ви почисти мъха около казана примерно? Или как ще изчисти тази гняс ,която е показана в клипа на plm_79.
Според мен,твърдението,че с този препарат всичко ще е "цветя и рози" и никога няма да се налага да се почиства машината вътре е меко казано подвеждащо и несериозно.
Всеки ,който има поне малко представа за принципа на действие на  сушилните машини със самопочистващ кондензатор ще разбере какво имам предвид. Този мъх НЯМА къде да отиде ако не се почиства физически и човешка ръка от кондензатора.Да,може би част от него заминава в канала (тука отварям една скоба с въпрос към ползвателите на такъв тип машини-имате ли мъх в контейнера с вода след сушене?) ,но това ,което остава  (вижда се на клипа) е осезаемо много и пречи на работата на машината.

# 286
Аз не виждам как този препарат ще ви почисти мъха около казана примерно? Или как ще изчисти тази гняс ,която е показана в клипа на plm_79.
Според мен,твърдението,че с този препарат всичко ще е "цветя и рози" и никога няма да се налага да се почиства машината вътре е меко казано подвеждащо и несериозно.
Всеки ,който има поне малко представа за принципа на действие на  сушилните машини със самопочистващ кондензатор ще разбере какво имам предвид. Този мъх НЯМА къде да отиде ако не се почиства физически и човешка ръка от кондензатора.Да,може би част от него заминава в канала (тука отварям една скоба с въпрос към ползвателите на такъв тип машини-имате ли мъх в контейнера с вода след сушене?) ,но това ,което остава  (вижда се на клипа) е осезаемо много и пречи на работата на машината.

И аз подкрепям това мнение и ако се въртят по 2 сушилни на ден за 1-2 години ще е запушена.

# 287
  • Пловдив
Честотата на профилактиката е според необходимостта,производителят препоръчва да се прави през 3месеца.А що се отнася до ефекта,при мен е на 100%-едната ми сушилня беше на профилактика в сервиз през 06.2015г,от тогава,вече 5год.,я почиствам с този препарат,а другата ми сушилня,във второто ни жилище,8-ма година се ползва и не е ходила в сервиз.Така че,изказвайте се от личен опит!

# 288
Аз съм с Бош самопочистващ се кондензатор . Използвам я всеки ден , през цялата година , за сега не е ходила на профилактика и няма проблем .
Във водата от ваничката има мъх .
А въпросния клип не се отнася само за самопочистващите сушилни . При всички сушилни може да се получи това .

# 289
  • Варна
Така е,може и на тези с почистващ филтър да се случи,но това определено ще е след доста повече време и при занемарена машина. Виждала ли сте колко мъх остава по филтъра на кондензатора след 3-5 цикъла на сушене ? Ако сте виждала,къде според вас отива този мъх при машини със самопочистващ кондензатор? Със сигурност не може всичкия  да отиде в контейнера с вода...

# 290
  • София/Стара Загора
Здравейте,

Изключително полезни са ми мненията в тази тема, защото съм в процес на избор на сушилня и мисля, че везните се наклониха към Горене, но имам един такъв въпрос - трябва ли да се свърже с канал за мръсната вода, спряла съм се на вариант с термпомпа и също така понеже ще е върху пералнята, ще има свързващ кит, а свободното разстояние над пералнята е около 90 см - дали ще е достатъчно. Пише, че е висока 85 см. Ще стоят в шкаф без врата.

# 291
Не е задълително свързването с канал. Има си маркуч отзад и ако имаш условия и канал я връзваш, ако не - ползваш си контейнера. От кит също няма нужда, освен ако пералнята не е слим, защото към нея си има силиконови крачета тип вендузи и лепва идеално върху пералнта. Моята съм я сложила точно така, без кит. Ей сега я измерих точно 85 см. е с крачетата. Не знам колко е кита, ама ако имаш само 90 см. е голяма вероятността да не влезе. С  Gorenje DA83IL/I съм за протокола.

# 292
Здравейте, може ли мнения относно избора на сушилня. Колебая се между 2 модела:
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … i/da83il-i/729363
или
https://techmart.bg/product/product/details/21516/category/712/lang/1
Имам пералня Самсунг и съм много доволна, но дали сушилните са ок не знам. Благодаря ви.

# 293
Здравейте, може ли мнения относно избора на сушилня. Колебая се между 2 модела:
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … i/da83il-i/729363
или
https://techmart.bg/product/product/details/21516/category/712/lang/1
Имам пералня Самсунг и съм много доволна, но дали сушилните са ок не знам. Благодаря ви.
Точно това Gorenje е изпитано тук във форума. Има доста доволни потребители, включително един пост над твоя.

# 294
Благодаря petiaivanov, затова единият ми избор е Горение, точно от мнението от темата, но ми се искаше и мнение за Самсунга, ако някой го има или го е ползвал

# 295
Благодаря petiaivanov, затова единият ми избор е Горение, точно от мнението от темата, но ми се искаше и мнение за Самсунга, ако някой го има или го е ползвал
Аз използвах около година Самсунг, но по-стария модел. Добре се справяше.

# 296
Назад имаше доволни, но не помня от кой точно модел.

# 297
Аз съм със Самсунг, супер е, нямам забележки!

# 298
Много ви благодаря за отзивите.Flowers Hibiscus

# 299
barbo аз имам 6- та серия пералня и сушилня със самопочистващ конфензатор на Бош и съм много доволна .
Взимайте ги Hug

Общи условия

Активация на акаунт