Избор на сушилня - Тема 15

• 39 943
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Един бърз въпрос - как перете пуловери, на които е указано, че са за ръчно пране? И съответно в сушилня пускате ли ги? Моят мъж си купил блузи /пуловери/ онзи ден и изпрах два от тях на програма вълна. Сега ще останат за сина ми, а на мъжо купих днес два нови! Ако става въпрос за една дреха само, ок, но той си купил 5 такива и трябва все на ръка ли да ги пера?! Уж затова вземаме сушилня, пък той...

# 556
Дрехи за ръчно пране пера и суша на програма ръчно или деликатно пране.

# 557
Привет! Минавам само да споделя опит със Сушилня BEKO DPY 8506 GXB1 след 1 година ползване. В началото я похвалих, а сега не знам как да опиша колко съм щастлива, че избрахме нея🥰 Това са най-добре похарчените ни пари в последните години. 4 членно семейство сме и вече забавих какво е това простиране и сушене с дни, а след това миришещи на влага дрехи.  В интерес на истината ползвам само една програма - памук Екстра сухо. Всичко слагам на нея и до сега не съм имала проблеми(дрехите са основно памук). Изобщо не са така смачкани, както си мислех - изобщо не обичам да гладя и не ми се налага, освен някоя риза на мъжа ми. Чаршафите са леко измачкани на тази програма, но ако не сте перфекционист изобщо не е проблем😀 Тока ни се е увеличил с не повече от 20лв на месец, при положение, че аз я пускам почти всеки ден, а понякога и по 2 пъти на ден. Единственото неудобство е, че трябва да се излива водата след всяко пускане, но за мен това не е проблем, защото става за секунди. Миналата година на черния петък свърши много бързо, така че препоръчвам,  ако някой й е хвърлил около, да изчака другия месец и още в първия ден на черния уикенд да я поръчва😊Дано съм била полезна на някого, защото когато аз се чудих дали да купя някоя по-скъпа марка или да взема този бюджетен вариант, изчетох всички мнения, ходих да се консултирам на място, но най-вече натежа мнението на познати, които също имат Беко и са много доволни.

megi8989 имам няколко въпроса, понеже твоя модел съм го сложил в топ 3 и най-много накрая да хвърлям зар, кой да е.

anyway - при теб има ли метален шум долу отдясно за определен период от време или не ?
Използваш ли вълнените топки ? В чуждите форуми ги хвалят и всеки казва, че когато сложат 6 от тях, програмата за сушене, която и да е тя - става наполовина като време и следователно като енергия. - логики много или малко, но доста хора го потвърждават.

При теб в тясно помещение ли е, ако е, то усеща ли се топлина около сушилнята ?

Иначе има адски грозен вид, но пък ми е в топ 3 някак си Simple Smile

Привет🙂
Единствения шум е когато сложа дрехи с ципове, никакъв друг страничен шум не съм забелязала🙂

Ползвам 2 силиконови и вълнени топки, но честно казано не намирам разлика нито за продължителността, нито като намачкване на дрехите.

При мен сушилнята е в стая около 10 квадрата и не се усеща някакво топлоотделяне🙃

Относно външния вид аз нямам никакви претенции за домакинските електроуреди, освен да работят икономично и ефикасно. Дано съм била полезна🙂

# 558
Един бърз въпрос - как перете пуловери, на които е указано, че са за ръчно пране? И съответно в сушилня пускате ли ги? Моят мъж си купил блузи /пуловери/ онзи ден и изпрах два от тях на програма вълна. Сега ще останат за сина ми, а на мъжо купих днес два нови! Ако става въпрос за една дреха само, ок, но той си купил 5 такива и трябва все на ръка ли да ги пера?! Уж затова вземаме сушилня, пък той...
Само да споделя - нищо им няма на блузите, но явно толкова съм се шашнала....Нищо де, моят мъж получи подаръци без време Simple Smile

# 559
Здравейте ,може ли отзиви за тази сушилня ,ако някой има такава -спряла съм се на нея главно защото пералнята ми е самсунг и съм доволна ....
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV-80M5010QW/p/681643

# 560
Здравейте ,може ли отзиви за тази сушилня ,ако някой има такава -спряла съм се на нея главно защото пералнята ми е самсунг и съм доволна ....
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV-80M5010QW/p/681643
Здравейте! Аз съм със същата от година, супер е, засега нямам забележки!

# 561
Здравейте! Включвам се за първи път в темата и то с въпрос. Подариха ни сушилня Мийле, не е от най- новите модели, но върши работа. Проблемът е, че дрехите винаги миришат след това на спарено. Първо слагах омекотител, после разбрах, че не било препоръчително и спрях. Сменях различни прахове, сменях и различни програми на сушилнята, изваждах дрехите леко влажни и винаги греда. Изчистих сушилнята изцяло и пак си имаха неприятен мирис дрехите. Вие имате ли такъв проблем и ако да- как се справихте с него? Гледах някакви ароматизирани кърпички на Ленор, които уж ще ароматизират и прането. Ползвали ли сте нещо подобно и струват ли си?

# 562
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Включвам се за първи път в темата и то с въпрос. Подариха ни сушилня Мийле, не е от най- новите модели, но върши работа. Проблемът е, че дрехите винаги миришат след това на спарено. Първо слагах омекотител, после разбрах, че не било препоръчително и спрях. Сменях различни прахове, сменях и различни програми на сушилнята, изваждах дрехите леко влажни и винаги греда. Изчистих сушилнята изцяло и пак си имаха неприятен мирис дрехите. Вие имате ли такъв проблем и ако да- как се справихте с него? Гледах някакви ароматизирани кърпички на Ленор, които уж ще ароматизират и прането. Ползвали ли сте нещо подобно и струват ли си?
След пералнята миришат ли дрехите или миризмата се появява след сушене? Ако е след сушене, може би й трябва профилактика. Ако е след пране, на пералнята й трябва профилактика. По принцип на мен дрехи са ми миришели на спарено след пране, причината е в пералнята. След като я почистя с препарат, се оправя.

# 563
След пералнята миришат ли дрехите или миризмата се появява след сушене? Ако е след сушене, може би й трябва профилактика. Ако е след пране, на пералнята й трябва профилактика. По принцип на мен дрехи са ми миришели на спарено след пране, причината е в пералнята. След като я почистя с препарат, се оправя.
След пералня си миришат прекрасно, само след сушилнята миришат на спарено. Много съм зле на тема сушилни, но как се прави профилактика- само в сервиз или?

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Май ще трябва да я видят от сервиз. Пишете, че сте я чистили основно, значи всичко, до което сте могла да стигнете, е почистено. Кондензаторът достъпен ли е? Ако е достъпен, почистете и него. Като цяло машината мирише ли на лошо, като я отворите? Вероятно някъде са се натрупали мъхчета и влага или има мухъл.

# 565
Май ще трябва да я видят от сервиз. Пишете, че сте я чистили основно, значи всичко, до което сте могла да стигнете, е почистено. Кондензаторът достъпен ли е? Ако е достъпен, почистете и него. Като цяло машината мирише ли на лошо, като я отворите? Вероятно някъде са се натрупали мъхчета и влага или има мухъл.
Да, чистих и кондензатора.. Като я отворя не мирише на нищо. Само дрехите накрая.

# 566
Здравейте пак,изчетох цялата тема и в края на краищата се спрях на този модел
https://www.technomarket.bg/sushilni/gorenje-da83il-i-09164573
Моля ,за бърз коментар на тези които я имат ,че до обяд ще ходя да я поръчвам да ми я доставят днес.
Благодаря предварително ❤️

# 567
Не ми се отваря, но ако има добра гаранция я вземай.

# 568
Не ми се отваря, но ако има добра гаранция я вземай.
Две години

# 569
  • София
Да, чистих и кондензатора.. Като я отворя не мирише на нищо. Само дрехите накрая.
Възможно е омекотителя, да е направил слой на сушилнята и при загряване да смърди. Вземи спирт и на памук и с мека кърпа (с памук ще ти останат власинки) обтрий хубаво баранаба, решетката, вратичката отвъртре всичко. Остави отворено няколко часа да се отмирише спирта. Не знам дали ще помогне, но поне няма да наврени. Сушилнята нова ли ви я подариха или е ВУ?

Общи условия

Активация на акаунт