Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 417
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,момичета предстои ми ИКСИ,трябваше да пускаме хормони ида започваме терапия,НО не ми дойде( повече от 50 дни без цикъл)оказа се,че си имам полипи,като при док. Бях във вторник и се разбрахме ако до днес ни ми дойде утре на преглед да го предизвикваме(от вчера има зацапване),ако ми дойде на втори ден започвам Марвинол за 21 дни,като на 7-8 чист ден съм на преглед и съм малко ядосана,че отново чакане,но док каза докато не се оправят полипите без ИКСИ.Та питането ми е някоя имала ли е такъв проблем ?

Не се дразни и при мен беше същото все нещо изникваше, но най - добре да се отстранят полипите. Радвай се, че са ти ги видели ! Дори имах два месеца отстъп м/ у пункция и трансфер.  Но след хистерото ми казаха, че мога да стартирам стимулация на следващ цикъл. За съжаление първият опит беше неуспешен. Сега само умувам да не пропусна нещо.

# 391
А има ли начин да се отстранят медикаментозно или задължително с кюретаж трябва?Защото той като цяло не ми каза точно каква е процедурата по-премахването им,а само,че трябва да се излекуват и тъй като в крайна сметка днес започна леко течение от утре започвам Марвинол  пък ще видим какво ще каже док на следващият преглед 7-8 чист ден,а междувременно утре съм на ендокринолог

# 392
На мен ми махнаха полипа, чрез хистероскопия(влизат с хистероскоп(тънка камера) в матката и изрязват само  полипа)- моя лекар казва,че това е много по щадяща и прецизна интервенция, особено за нераждали жени се препоръчва! Каза ми, че кюретажа е много по груба интервенция-изтъргват стените на матката, което ни било много добре.

А има ли начин да се отстранят медикаментозно или задължително с кюретаж трябва?Защото той като цяло не ми каза точно каква е процедурата по-премахването им,а само,че трябва да се излекуват и тъй като в крайна сметка днес започна леко течение от утре започвам Марвинол  пък ще видим какво ще каже док на следващият преглед 7-8 чист ден,а междувременно утре съм на ендокринолог

# 393
Да и аз така знам,но както казах все още не сме обсъждали с док каква ще е процедурата по премахването и отново сме в процес на чакане

# 394
И при мен хистероскопия, не съм чувала за лечение с медикаменти. Лошото е, че някой се появяват пак. Мина една година и ми се е появил нов полип, но за сега е малък. Чувала съм за диети по - скоро за предотвратяване появата на нови полипи.

# 395
Здравейте момичета, днес ми мина трансфера, но така и не разговарях с док какво е препоръчително да правя след него. Само мед сестрата ми каза, че не трябва да тичам, скачам и не трябва да вдигам тежко, първите няколко дни лежане. Та чудя се на вас док казвали ли са ви нещо друго по различно за ежедневието или за храненето. Успех.

# 396
Mrs. MS, след трансфер ми казаха да огранича стимулиращите храни и напитки - кафе, кола, шоколад и т.н.
Успех

# 397
Здравейте момичета
На мен трансферът ми беше на 26.06 от 11Я само 4 бяха добри и само 2 се оплодиха и ми ги върнаха
Казаха ми да лежа и почивам активно поне 7 дена и да продължавам да пия купищата лекарства до 13.07 и тогава ще ми е кръвния тест
Някоя от вас знае ли за базалната температура колко е при евентуална импланрация

# 398
  • София
Базалнта температура не е критерий за имплантация, тя се покачва от уртогестана. Аз поддържах 37,2-37,4 - но имплантация нямаше.

# 399
Много ми е притеснено дали 2*3 утрогестан са ми достатъчни. Утре е трансфера, а днес базалната температура едва минаваше 36,6С. Вчера малко над 36,8. Ако беше работен ден, щях да го изследвам. Не че имам и начин за консултация, ако е нисък. Въобще, нали трябва да ми е гадно.

# 400
  • София
Чудесна е така трябва да бъде, тя ти се е малко покачила, но над 37 става някъде 4,5 ден след трансфера. Иначе утрогестана като количество което са ти изписали е много добре. Имай в пртдвид, че от него когато то се покачи базалната може да ти набъбнат и гърдите.
Успокой се, всичко ще е на ред.
Пожелавам ти късмет и успех Flowers Four Leaf Clover

# 401
Mandaria, успех и късмет и от мен! И аз бях така преди моя ЗЕТ ноември, бях доста притеснена, че не се е качила БТ достатъчно. В деня на трансфера изследваха прогестерона по мое настояване и беше само 7, вместо допълнителен прогестеронов препарат ми казаха да го приемам орално, вместо вагинално. 2 дена след трансфера БТ мина 37, не знам дали от различния прием, който много изстрадах със страничните ефекти, или както pepita5 каза, че й е трябвало още време да се вдигне.

# 402
Много ми е притеснено дали 2*3 утрогестан са ми достатъчни. Утре е трансфера, а днес базалната температура едва минаваше 36,6С. Вчера малко над 36,8. Ако беше работен ден, щях да го изследвам. Не че имам и начин за консултация, ако е нисък. Въобще, нали трябва да ми е гадно.
Аз имам Урогестан 3×2

# 403
Здравейте отново, след поредния неуспех  на 2 прекрасни ембриона с всичко по учебник започнах да си задавам много въпроси..... Защо аз изобщо не стигам до 7ия 12ия ден след трансфер за тест за бременност да видя дали съм бременна ами ми идва цикъл като на поп нищо, че слагам утрогестани и т.н. всякакви неща. Това се случва всеки път след 3 инсеминациии 2 инвитрота без никой да си зададе този въпрос.... Искам да попитам тук запознати имате ли идея какъв би могъл да бъде проблема? Само да спомена, че в дена на трансфера и преди него никой не ми изледва прогестерон.... на Зет трансфер лупат някакви дози естрофем и утрогестан и на никой не му пука аджеба какви са ми стойностите  на хормоните..... Имате ли тук някаква идея и какви въпроси мога да задам на лекаря....че явно аз трябва да си намирам причината.... е вече имам някои подозрения, но дали ще се потвърдят 🤔

# 404
  • София
Има жени при които не се усвояват добре от организма, излиза все едно, че не ги пиеш. По принцип това трябва да го споделиш с д-ра и ги заменят с няколко други подобни лекарства според случая ти и организма ги приема по добре.
По принцип докато ги пиеш ако се усвояват добре би трябвало да не ти идва цикъла, но след като ги спреш обикновено идва на 4-тия ден.

Общи условия

Активация на акаунт