Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 059
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
ако си била с блокираща инжекция и кървенето е слабо няма проблем, нормално е.
но ако не е така е добре да отидеш да те прегледат.
С блок инжекция бях, да. Ще изчакам днес и утре да видя как вървят нещата и ако не спре ще отида до болницата
Минавам да споделя, какво се случи при мен... Оказа се, че заради блок инжекцията яйчниците ми не работят нормално и за това продължавам да кървя. След преглед се установи, че лигавицата ми е едва 2мм и док ми изписа естрофем по схема за 10 дни. Дали случайно на някоя от вас и се е случвало същото и кога да очаквам да спре, понеже забравих да питам док за това?

# 496
Misholini, аз питах няколко пъти д-р Персенска за кариотип и тя всеки път ми казваше, ако искаме да си направим изследвания, но тя по-скоро го смяташе за ненужно. Пуснахме за мое спокойствие и резултатите са нормални.
Иначе преди първото инвитро при нея ми беше назначила цветна снимка и ендометриална биопсия - и там всичко беше наред. TSH си следя сама, че съм с Хашимото.
Обикновено ми назначава изследвания на E2 и LH преди тригера, и прогестерон преди транфер (ако има такъв). Други изследвания не ми е назначавала.
Vtri, благодаря ти. На мен не искаше да ми пуска никакви хормони преди първа стимулация на естествен цикъл и затова решихме с мъжа ми да отложим опита за следващия месец и междувременно да си пуснем кариотип, хормони и да направя още една вливка с интралипид. Някак си искам да съм спокойна, че сме се презастраховали преди първото инвитро, иначе само ще се филмирам.
Някой тук прави ли паралелно и схемата на доц. Русев с интралипиди и за тромбофилия и да е в Надежда при Персенска? Можете да ми пишете и на лични, искам да ви питам как да подходя към Персенска, че май не го одобрява особено...
Успех на всички!

# 497
ако си била с блокираща инжекция и кървенето е слабо няма проблем, нормално е.
но ако не е така е добре да отидеш да те прегледат.
С блок инжекция бях, да. Ще изчакам днес и утре да видя как вървят нещата и ако не спре ще отида до болницата
Минавам да споделя, какво се случи при мен... Оказа се, че заради блок инжекцията яйчниците ми не работят нормално и за това продължавам да кървя. След преглед се установи, че лигавицата ми е едва 2мм и док ми изписа естрофем по схема за 10 дни. Дали случайно на някоя от вас и се е случвало същото и кога да очаквам да спре, понеже забравих да питам док за това?
Здравей. Аз имах подобен проблем след БХ. На мене ми идваше през 15 дена, като през 12 от тях имах кървене, въпреки че последните дни беше по оскъдно. Според мене ако в рамките на 5 дена не започне да намалява или получиш други неразположения им се обади и питай. Ако е оскъдно не би трябвало да е проблем. Хапвай повече червено месо и дробчета по възможност.

# 498
Днес 13 ден след блокираща инжекция(золадекс) още нямам цикъл.
А ми казаха, че трябва да изкървя към десетият ден.

# 499
Geizer, благодаря ти, че сподели твоят опит! 🤗 Имам час за преглед след 10на дни, но както и ти каза, ако след още 5-6 дни не намалее ще отида пак до болницата по-рано.

# 500
Здрвеейте на всички. Престой ми кн витро в Надежда София и имам няколко въпроса.Ще бъде ин витро на естествен цикъл при докторЦветков. 1-во:  Някоя от вас да знае колко излиза като цена горе долу. Каза ми около 1000-1200 но все пак. Второто квото искам да знам е вика ме на 2 ден да ме прегледа и да изпише ми дадял хапчета,някой знае ли какви хапчета дава при стимулация на естествен цикъл? Колко време горе долу след последното хапче,те се пиели 2-6 ден се прави пункция и упойката много ли е силна,защото имам проблеми с ниско кръвно понякога. Последния ми въпрос е колко време след пункцията могат да ми направят трансфер. Извинявам се за дългия пост,но страшно много се вълнувам.

Здравей, аз съм почти по същата система като теб при д-р Цветков, но се борим за развитие на Е до 5 ден, за да му направят генетично изследване, тъй като имам 2 неуспешни инвитро опита със стимулации.

На нас ни излезе да кажем 1000 лева, като:
-Фемарата ми беше около 30 лева.
-Кръвни общо и за двамата 170 лева.
-Инжекции преди трансфер 100 лева.
-Пункция  370 лева.
- Оплождане на 1 яйцеклетка и обработка на материала на ММ (тази обработка е заради лоша морфология и подвижност, може да я няма при вас..) 410 лева.

Ако имаш повече яйцеклетки, цената за оплождане се увеличава. В документите, които ще ти дадат да попълниш има ценоразпис.

Упойката не е страшна. Аз също съм с ниско кръвно, но съм била добре след нея, но след като се прибера вкъщи спя цял ден.
За нея се попълва един доста обстоен въпросник, който анестезиолога преглежда преди да те приспи. Може да си го и питаш нещо, ако имаш притеснения.

Съветвам те да си спокойна, няма нищо страшно и травмиращо психически.
Всички до сега са били много внимателни и отзивчиви. Аз единствено имам по-силни болки след пункцията при ходене, но минават до следващия ден.

Пожелавам ти успех и няколко перфектни ембриончета!

# 501
Благодаря ти за успокоението,какво ли не прави човек в борбата за рожба. Не само перфектни ембриони, но и успешен трансфер, спокойна бременност си желая и на всички които се борят

# 502
Момичета, след като първото ми инвитро приключи неуспешно с мисед в 9та седмица, се настанявам отново при вас. Имам телефонен разговор с желаната от мен лекарка от клиниката на 4.08, тогава ще говорим и за тестване на тромбофилия и имунология. Обаче следващ опит ще можем да стартираме евентуално през октомври. На мен до октомври безкрайно дълго ми се вижда, за това искам да правим веднага след първия цикъл естествени опити със стимулация с фемара. Тук фемара обаче почти не предписват за овариална стимулация и ще се наложи аз да обяснявам на гинеколкога ми какво искам.
Въпросът ми е как протича стимулацията с фемара, 5 дни като кломифена или по дълго?
Успех на момиметата във процедура в момента!🍀🍀🍀

# 503
Момичета, след като първото ми инвитро приключи неуспешно с мисед в 9та седмица, се настанявам отново при вас. Имам телефонен разговор с желаната от мен лекарка от клиниката на 4.08, тогава ще говорим и за тестване на тромбофилия и имунология. Обаче следващ опит ще можем да стартираме евентуално през октомври. На мен до октомври безкрайно дълго ми се вижда, за това искам да правим веднага след първия цикъл естествени опити със стимулация с фемара. Тук фемара обаче почти не предписват за овариална стимулация и ще се наложи аз да обяснявам на гинеколкога ми какво искам.
Въпросът ми е как протича стимулацията с фемара, 5 дни като кломифена или по дълго?
Успех на момиметата във процедура в момента!🍀🍀🍀
Аз пих от 2ри ден на Ц 2х1табл. 5дни

# 504
Здравейте и ние сме отново по трънливия път на ин витро. Втори опит ще ни е в Тутракан при д-р Любомир Бойчев, миналата година август ми беше пункцията и нито една оплодена яйцеклетка, подадохме документи за втори опит веднага щом се прибрахме във Варна. Плана беше да започнем пак март, но пусната корона обърка всичко. Странното ми е обаче, че така и нямах разговор с лекаря какво се обърка, защо така се получи, за сметка на това, имах няколко разговора с ембиолозите, това нормално ли Ви се вижда? Никакъв профилактичен преглед преглед до сега, като се обадих предния месец за такъв ме питаха дали имам нова заповед, ако да да се обадя на първи ден от новия Ц за да ми кажат кога да отида и да стартираме. Ужасно ме гложди, ами ако пак няма нито една оплодена, ами ако пак всички покрай мен са с бебета, само аз не. Имам чувството че се побърквам вече. Опитваме от 8 години!! На 37 станах и все така чакам...

# 505
Димитричка Кръстева, в никакъв случай не бих повтаряла ин витро при нулево оплождане. За мен поудачно би било да минете на икси.
Ако причина за липсата на оплождане е удебелена стена на яйцеклетката също икси е по добре.

# 506
Димитричка Кръстева, в никакъв случай не бих повтаряла ин витро при нулево оплождане. За мен поудачно би било да минете на икси.
Ако причина за липсата на оплождане е удебелена стена на яйцеклетката също икси е по добре.
Тя процедурата и преди това беше Икси, при три яйцеклетки, няма как да е класическо ин витро, причината е не качествен материал от ММ, сега мислим за Макси, че по щателна да ги огледат.
Активни и нормални сперматозоиди има по малко от 0,5 % дано хапчетата са си свършили работата 🤭.

# 507
Тя процедурата и преди това беше Икси, при три яйцеклетки, няма как да е класическо ин витро, причината е не качествен материал от ММ, сега мислим за Макси, че по щателна да ги огледат.
Активни и нормални сперматозоиди има по малко от 0,5 % дано хапчетата са си свършили работата 🤭.
Извинявай тогава, явно аз не съм разбрала. Успех да хванете читавите другия път.

# 508
Извинявай тогава, явно аз не съм разбрала. Успех да хванете читавите другия път.
Няма проблем, това съм го пропуснала да спомена. Много негативно съм настроена този път. Първия си миех, че всичко ще е"ток и жица", ще кажат че са се оплодили и се развиват добре и след 9 месеца ще гушкаме бебето 🥴😂, много лековерна съм била. Сега ММ е много обнадежден, а аз скептично гледам на нещата, за баланс 🤭🤗

# 509
Димитричка на мен сега ще ми е първия опит, многоо яко съм се надъхала,че ще завърши с успешна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт