Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 060
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Димитричка на мен сега ще ми е първия опит, многоо яко съм се надъхала,че ще завърши с успешна бременност.
Успех ти пожелавам от сърце, няколко момичета бяхме заедно 3 от тях си имат вече дечица, след първи опит.

# 511
И ние уж щяхме да започваме сега от август първия си опит, но на мъжа му откриха бактерия и сега ще лекуваме и после контрола. Те някои изследвания ще изтекат, пак наново и ако всичко е наред и ако е казал Господ, ще започнем подготовката през септември. Имам чувството че е след година.

# 512
Здравейте имам питане ще ми правят биопсия на матката и др каза че след биопсията понеже тогава ще ми е 20ден мога да почна по дълъг протокол, мисълта ми е дали трябва да изчакам да излезе резултат или аз нещо не съм разбрала че ще е от тоя цикъл, бихте ли ми казали как се случват нещата с тоя дълъг протокол Благодаря

# 513
От 21 ден се започва с блокиращи инжекции, а със стимулацията в началото на следващия цикъл обикновено. Щом док. е преценил, явно има време за резултата и евентуално терапия.

# 514
Misholini, аз питах няколко пъти д-р Персенска за кариотип и тя всеки път ми казваше, ако искаме да си направим изследвания, но тя по-скоро го смяташе за ненужно. Пуснахме за мое спокойствие и резултатите са нормални.
Иначе преди първото инвитро при нея ми беше назначила цветна снимка и ендометриална биопсия - и там всичко беше наред. TSH си следя сама, че съм с Хашимото.
Обикновено ми назначава изследвания на E2 и LH преди тригера, и прогестерон преди транфер (ако има такъв). Други изследвания не ми е назначавала.
Vtri, благодаря ти. На мен не искаше да ми пуска никакви хормони преди първа стимулация на естествен цикъл и затова решихме с мъжа ми да отложим опита за следващия месец и междувременно да си пуснем кариотип, хормони и да направя още една вливка с интралипид. Някак си искам да съм спокойна, че сме се презастраховали преди първото инвитро, иначе само ще се филмирам.
Някой тук прави ли паралелно и схемата на доц. Русев с интралипиди и за тромбофилия и да е в Надежда при Персенска? Можете да ми пишете и на лични, искам да ви питам как да подходя към Персенска, че май не го одобрява особено...
Успех на всички!
Здравей, Мишолини!
и аз имам всъщата дилема- в "Надежда" съм при д-р Цветков, който не одобрява вливките на доц. Русев. Дори не смята за нужно да ми пусне изследване за НК клетки, а вече имам неуспешен трансфер е перфектна яйцеклетка. Сега чета сама из форума и се опитвам да се ориентирам какво да правя. Моля, някой да ми даде информация къде си правите имунологичните изследвания, какъв материал давате и евентуално за назначената терапия после. Имам час при доц. Русе чак през октомври.... и ако мога да си пусна изледванията преди това ще е добре

# 515
  • София/Севлиево
Доктор Владимиров също не одобрява вливките.Според него ефектът е само и единствено плацебо.Явно имат доста общо с Цветков,но ще видим.Все пак терапията ми я назначи имунолог от Надежда...

# 516
Доктор Владимиров също не одобрява вливките.Според него ефектът е само и единствено плацебо.Явно имат доста общо с Цветков,но ще видим.Все пак терапията ми я назначи имунолог от Надежда...
Ще ти бъда благодарна, ако споделиш какъв проблем са ти открили и каква терапия имаш? Може и на лични

# 517
Здравейте! След 4 неуспешни инсеминации се налага да се присъединя в нова тема. Следващия месец ще подготвим документите за фонда и ще кандидатстваме. Хем съм чела за инвитрото, хем ми е много непозната материя. Непозната и страшна. От изчетеното разбирам, че всичко е много индивидуално, а пък така не мога да се подготвя психически за това, което ни очаква.
След повече от 2 години неуспешни опити, оправена овулация, отлична спермограма, отстранени ендометриозни огнища и съответно отпушени тръби, отстранен полип... стигнахме до инсеминациите. Нашият лекар твърди, че няма причина да не се получи естествено, предлагаше да изчакаме, но аз се юрнах. Чакането ни омръзна. И започнахме с първата инсеминация навърх Великден - точно в разгара на извънредното положение и КПП-тата. За 4 поредни месеца направихме 4 процедури. Неуспешни. И сега сме тук. Аз настоявам докато чакаме одобрение да правим изследвания /имунологични, генетични и каквито още се наложи/ докато не открием причината за неуспеха. Тук приемам всякакви предложения.
Ужасно много неща не са ни ясни. Колко време след подаването на документите става одобряването/ориентировъчно/?  Иска ни се да разберем и колко средства ще ни струва едно такова приключение, но това ще обсъдим в болницата. Чували сме, че финансирането е до 5000лв, но днес разглеждах декларациите в сайта на ЦАР и на една беше посочено до 2500лв. Последно? Или зависи от нещо, което съм пропуснала? И как става плащането всъщност - пациентите си плащат на касата в болницата и после ЦАР им възстановява, или сметките се оправят директно между ЦАР и болницата? Още безброй неизвестни имаме, но в момента блокирах. Със сигурност ще ви разпитвам тепърва.

# 518
Tommy ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ти. Първо съжалявам, че не се е получило до сега.
Фонда поема до 5000 за ин витро. Парите се оправят директно с клиниката, одобрението е вече около месец - два. Става много бързо. От клиниката ти искат само заповедта да им занесем и от там на татък е тяхна работа. За имунологични изследвания по-добре се консултирай с доктора който си избрала да ти прави процедурата. Ние също докато чакахме одобрението си пуснахме всякакви изследвания с ММ. Като допълнителни пари е много трудно да се каже цифра. Много зависи от индивидуалният случай.

# 519
  • Варна
Здравейте, вчера разбрах, че имам няколко единични простифиброаденоми на двете гърди до 0.7 см, а мислех този месец да правим стимулация. Някой имал ли е и какво можете да ме посъветвате.

# 520
Здравей Нели, аз след 1 стимулация и последващи 2 трансфера с Естрофем получих страхотно възпаление и буца колкото орех в дясната гърда. Веднага отидох на мамолог, оказа се че имам около 9 такива кистички под 10мм и се е получило струпване на няколко от тях. Тогава взех решение, че от тук насетне ще избягвам естрофема, който е страхотен катализатор за подобни образувания. Нещото, което знаех и направих са компреси с хума. Вода и хума на каша, слагаш напоен тампон на гърдата в стегнат сутиен или потниче и след 3 дни нямаше и помен, нито от възпалението, нито от бучката.
Надявам се да съм ти била полезна, успех в начинанието ти 😊🤞🍀

Здравейте, вчера разбрах, че имам няколко единични простифиброаденоми на двете гърди до 0.7 см, а мислех този месец да правим стимулация. Някой имал ли е и какво можете да ме посъветвате.

# 521
  • Варна
И аз мисля, че естроферма много лошо ми влияе на гърдите.
Благодаря за съвета!

# 522

Привет, преди стимулацията ми, едно от нещата, които трябваше да проверя, бяха именно гърдите.
Лекарят ми обясни, че има опасност от нарастване или развиване на злокачествени /ако ги има/, за това  задължително се подсигурява преди започване на стимулацията.
Каза ми къде да отида, откриха ми фиброаденом в ляво и аденозна зона в дясно /стари кисти/.
Не беше спокоен от резултата, за това ме изпрати за второ мнение при друг специалист. Потвърди се, каквото беше открил и първият. Решиха да направим ТАБ на това в ляво, за да е сигурно, че няма да нарастне и че няма нещо злокачествено, което да се развие.
Направихме стимулацията, сега просто трябва да ходя на профилактичен преглед на всеки 6 месеца и да си следя нещата.

# 523
Имам поставена блок инжекция преди 20 дни. На 14 ден от инжекцията ми изписаха регулон за предизвикване на Менструация, пих го 5 дена, вече 2 дена от последното хапче М е още мираж. Имам силен ПМС, но М не идва и това е.
Някой бил в същата ситуация, може ли да ми драсне 2 реда, ще бъда благодарна.

# 524
Александрия, благодаря за информацията!

Трябва да си пусна АМХ, а досега не съм. В лабораториите покрай мен виждам следните опции:

Цибалаб:
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation - 38лв.
AMH plus (анти Мюлеров хормон+)   - 47лв.

Рамус:
Антимюлеров хормон - 78лв.
Inhibin B, антимюлеров хормон  - 110лв.

Доколкото съм чела, май последното е най-добре? Правилно ли съм се ориентирала?

И още една питанка - след трансфер полага ли се болничен? Задължителен е и какво пише  в него? Интересува ме най-вече дали работодателят разбира какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт