Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 063
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Привет, момичета! За първи път коментирам в някоя от темите на форума, ще съм ви благодарна за вашите съвети. Днес излезе резултата от втората ми инсеминация и беше отрицателен, опитваме с ММ от една година и 2-3 месеца и по думите на моята лекарка сме с неизяснен стерилитет, MM има не лоша спермограма, само морфологията варира между 5-6%, при мен всичко е окей, хормони, ову, моята лекарка твърди че имам ПКЯ, аз не разбирам защо, при положение, че имам ову всеки месец, цикъла ми е точен, имам по 10 фуликула в яйчник, но четох че е нормално от 8-10 за нормален яйчников резерв.
Сега в момента сме малко отчаяни от днешния резултат и се чудим дали да не пристъпим към ИКСИ. Моля дайте съвети, тежки ли са много стимулациите, успеваемост и т.н
Моята лекарка настоява за 3та инсеминация, но аз падам духом.
Много благодаря предварително Simple Smile

# 526
И аз знам, че този последния АМХ е най-добре. Ако се съмняваш, все пак си питай лекарят. На мене след пункцията ми предложиха болничен, но аз не исках. След трансфера обаче жената която пише болнични в клиниката ме убеди да си взема. Пише в болничния за какво е и съответно работодателя ще разбере. Ако Не искаш те да знаят, може да поискаш от личния си лекар за няколко дена. Аз си лежах из нас май два-три дни и после тръгнах да обикалям улиците Joy Но до теста не пипах тежко и не се претоварвах. Има различни мнения по въпроса, колкото хора питаш, толкова различни отговори ще получиш. Сега съм в 9ти месец и от теста до сега съм по над 10км дневно ходене. Успех Heart
Happysocks Аз инсеминация не съм правила, но съм чела момичетата, че правят по 4 и след това ин витро. Не съм сигурна, но мисля, че след 4 неуспешни директно кандидатсваш по фонда. Не се отчайвай, всичко ще се нареди в един момент, просто трябва търпение.

# 527
Здравей, напълно те разбирам, ние също сме с неизяснен стерилитит. Щом няма конкретна причина, за да кандидатствампо фонда трябва да имаш 4 опита инсеминации. Що се отнася до стимулацията никак не е страшно и боленено, поне при мен беше така, макар че по време на исетата док ми обясняваш колко е страшно инвитрото. Не се отчайвай, събери сили да пристъпиш към следващия опит, доно е успешен.
Привет, момичета! За първи път коментирам в някоя от темите на форума, ще съм ви благодарна за вашите съвети. Днес излезе резултата от втората ми инсеминация и беше отрицателен, опитваме с ММ от една година и 2-3 месеца и по думите на моята лекарка сме с неизяснен стерилитет, MM има не лоша спермограма, само морфологията варира между 5-6%, при мен всичко е окей, хормони, ову, моята лекарка твърди че имам ПКЯ, аз не разбирам защо, при положение, че имам ову всеки месец, цикъла ми е точен, имам по 10 фуликула в яйчник, но четох че е нормално от 8-10 за нормален яйчников резерв.
Сега в момента сме малко отчаяни от днешния резултат и се чудим дали да не пристъпим към ИКСИ. Моля дайте съвети, тежки ли са много стимулациите, успеваемост и т.н
Моята лекарка настоява за 3та инсеминация, но аз падам духом.
Много благодаря предварително Simple Smile

# 528
Момичета дайте малко надежда. Ходя при доктор Персенска за ин витро,изписа ми утре Цетротид в 16ч и Хориомон в 22,обаче бях стимулирана с ароматен инхибатор Летрозол 5 дни до Петък висока дозя 3 по 1 ,нали той подтиска естрадиола да не расте,днес на прегледа видяха 4 доминантни фоликула,а естраидола 2 дни след като спрях лекарството 88 pg/ml при стойности за фоликулна фаза 27-122 ,тоест като го обърнем в pmol се получава 323.048pmol/L ,лекарката ми обясни че е нормално да е нисък след лекарство което стопира производството му и четвъртък сутрин гладна и жадна съм на пукнция,не очаквам нищо,но толкова надежди и сълзи вложих,че поне едно яйчците да изваят,имам доверие в лекарката,но не знам дали има смисъл от тази пункция? Моля ви за малко кураж,утре отново ще пускам Е2 . Благодаря ви!

# 529
Princeska, спокойно, аз след Летрозол бях с 35 екстрадиол, качи се от 31 в началото на цикъла. Пункцията ми беше успешна. Стискам палци за деня Х!

# 530
Благодаря за куража. Много се вълнувам!

# 531
Преживяването е интересно, с много адреналин и около 72 часа очакване Simple Smile))

# 532
Това защо ще се слага или не е задължително? Като му прочетох реакциите се уплаших- спиране на дишането, сърцето,не съм съгласна,а се разписах..

# 533
Това защо ще се слага или не е задължително? Като му прочетох реакциите се уплаших- спиране на дишането, сърцето,не съм съгласна,а се разписах..
Това е упойката навсякъде има странични реакции дори в аналгина, не се притеснявай аз имам 4 такива упойки нищо ми няма, просто са длъжни да те информират

# 534
Упойката не е ли Проферол???

# 535
Здравейте мили момичета нова съм в темата но редовно ви чета . Моля ви за мнение пореден опит икси борим се от осем години вече без успех . Вчера минеше пункцията извадихме три фоликула .Стимулацията ми беше по дълъг протокол със гонал 200 и меногон 300 цетротид .Днес имах обаждане от ембриолозите и ми казаха че едното ембрионче се дели неправилно и отпада другите две са оплодени без да се делят . Та въпроса ми е имам ли надежда до утре да започнат делене тъй катоми казаха да си приемам медикаментите и да чакам обаждане утре .много съм отчаяна незнам как ще дочакам до утре има ли някоя от вас във моето положение ? Благодаря
 Ви много успех на всички в трудната борба за бебче

# 536
Здравейте мили момичета нова съм в темата но редовно ви чета . Моля ви за мнение пореден опит икси борим се от осем години вече без успех . Вчера минеше пункцията извадихме три фоликула .Стимулацията ми беше по дълъг протокол със гонал 200 и меногон 300 цетротид .Днес имах обаждане от ембриолозите и ми казаха че едното ембрионче се дели неправилно и отпада другите две са оплодени без да се делят . Та въпроса ми е имам ли надежда до утре да започнат делене тъй катоми казаха да си приемам медикаментите и да чакам обаждане утре .много съм отчаяна незнам как ще дочакам до утре има ли някоя от вас във моето положение ? Благодаря
 Ви много успех на всички в трудната борба за бебче

Ирина, ако вчера ти е била пункцията, е нормално днес да си вижда, че са оплодени, а утре трябва да почнат да се делят. От сърце ти желая да са се разделили утре и едничко да е вашето чудо ❤

# 537
Благодаря силно се надявам Heart

# 538
Благодаря силно се надявам Heart
Irina, това е най-доброто, което можеш да направиш. Предстои ти всеки ден обаждане от ембриолозите с актуална информация. Търпение трябва! Стискам палци! ❤️

# 539
Момичета, оказа се, че имам хламидия. Моля която по запозната да ми обясни какво следва. Отлагане на стимулация? Какво е лечението?
П.С. Възможно ли е да е грешка? Да повтора ли изследването? Кръв ми взеха.

Общи условия

Активация на акаунт