Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 069
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, надявам се съвсем скоро и ние да стартираме порцедурата Инвитро/Икси. Съпругът ми е с азооспермия, сега чакаме одобрене от фонда и ще започнем, надявам се.
Имам няколко въпроса, след като получа документите, какво трябва да направя?
Преди стартирането на самата процедура ще трябва ли да правя някакви изследвания?
Другия ми въпрос е, чакаме резултати от носителство на ген за муковизцидоза, както и кариотип.  Преди да излязат можем ли да започнем процедурта или ще трябва да изчакаме?
Благодаря предвартелно!
Успех на всички!!!

# 541
Носите заповедта в клиниката.
Макар, че сте с мъжки фактор, би трябвало и на вас да ви направят изледвания. Снимка на тръбите, хормони, препоръчвам ви тромбофилия и имунология. Микробиология, цитонамазка и още и още..
Ако има нещо ще се лекува и вече ще пристъпите към същинската процедура.
Аз съм диагностицирана март, имам заповед още март издадена и едва сега започвам процедура, до сега правихме изледвания и се лекувахме.
С тубарен фактор съм.

# 542
yoanna789, под "имунология" се има предвид кръвен тест за антиспермални антитела или нещо друго?

# 543
Ох, не знам, какво е това което ти имаш предвид.
Но под имунология визирам най - вече нк клетките.
Ще Ви покажа, моето изледване.

Имах леко завишено Нк и бях на терапия, след 1 месец всичко беше в норма.

# 544
  • София/Севлиево
Йоанка,я сподели за терапията.И аз имам такава назначена ,когато ми дойде.Обаче се чудя дали да я правя сега или да изчакам преди стимулацията.При мен само общия брой на НК бе завишен леко(като при теб)но не знам дали не бе от БХ(точно тогава почнах да се чистя).По принцип знам,че по време на бременност малко се повишават...

# 545
Ели, ами веднага след като излезна имунологията, някъде средата на цикъла ми изписаха ортомол натал за един месец. После антибиотик за 7 дни от първи ден на МЦ.
Бързахме за контрола, за да можем да поставим блок инжекцията, когато я пуснах беше последният ден на последното прахче/хапче.
И бях смъкнала Нк тотал на 10. Само еденица на долу, но и аз знам, че при бременност се покачват.
След + тест ще правя пак контрола.

# 546
Момичета, оказа се, че имам хламидия. Моля която по запозната да ми обясни какво следва. Отлагане на стимулация? Какво е лечението?
П.С. Възможно ли е да е грешка? Да повтора ли изследването? Кръв ми взеха.
И при мен имаше положителен резултат, когато изследваха хламидията при кръвни. Отиваш да ти вземат цервикален секрет за да се потвърди или изключи наличието на бактерията. Кръвните изследвания дават фалшиво положителен резултат. При мен беше точно така, три дни преди стимулацията успях да се изследвам, на косъм бях. Успех

# 547
Благодаря Русинова. И аз пуснах цервикален секрет и очаквам резултата. Имам няколко дена до стимулация, дано да се откажеш права.

# 548
Здравейте момичета искам да споделя с вас днес ми се обадиха ембриолозите ,за жалост моите две ембриончета не са се развили .Не можах да стигна до трансфер с тубарен фактор сме нямам никакви други проблеми с хормони и др. Много ми е тъжно но немога нищо да променя . На есен ще пробвам пак . Качеството на яйцеклетките явно не е добро като се има предвид годините ми 42 .желая на всикки успех в процедурите ще ви чета редовно

# 549
Здравейте момичета искам да споделя с вас днес ми се обадиха ембриолозите ,за жалост моите две ембриончета не са се развили .Не можах да стигна до трансфер с тубарен фактор сме нямам никакви други проблеми с хормони и др. Много ми е тъжно но немога нищо да променя . На есен ще пробвам пак . Качеството на яйцеклетките явно не е добро като се има предвид годините ми 42 .желая на всикки успех в процедурите ще ви чета редовно

Привет, сигурно ти е тежко сега, но не се отчайвай, може есента да е твоят сезон Green Heart
На 43 съм.  Миналата година правих първа стимулация в чужбина и въпреки, че моите 5 ембриончета се държаха в първите дни, не оцеляха до края, не стигнах до трансфер.
Тази година втората стимулация беше тук в БГ, оцеляха 6, които замразихме, заради пандемията.
Мисълта ми е, че това, че първият път не са оцеляли, не значи, че вторият път няма да стане Flowers Four Leaf Clover

# 550
Благодаря ти за куража който ми даде и аз правих стимулация в чужбина в Германия съм аз

# 551
Има няколко различни медикаменти за стимулиране. Често организма не реагира добре на един, а с друг се получават добри резултати. За съжаление няма как да се предвиди кой медикамент ще се окаже най подходящ, но обикновено от втория път се получават по добре нещата.
Стискам палци на есен всичко да е наред.

# 552
Здравейте! След 4 неуспешни инсеминации се налага да се присъединя в нова тема. Следващия месец ще подготвим документите за фонда и ще кандидатстваме. Хем съм чела за инвитрото, хем ми е много непозната материя. Непозната и страшна. От изчетеното разбирам, че всичко е много индивидуално, а пък така не мога да се подготвя психически за това, което ни очаква.
След повече от 2 години неуспешни опити, оправена овулация, отлична спермограма, отстранени ендометриозни огнища и съответно отпушени тръби, отстранен полип... стигнахме до инсеминациите. Нашият лекар твърди, че няма причина да не се получи естествено, предлагаше да изчакаме, но аз се юрнах. Чакането ни омръзна. И започнахме с първата инсеминация навърх Великден - точно в разгара на извънредното положение и КПП-тата. За 4 поредни месеца направихме 4 процедури. Неуспешни. И сега сме тук. Аз настоявам докато чакаме одобрение да правим изследвания /имунологични, генетични и каквито още се наложи/ докато не открием причината за неуспеха. Тук приемам всякакви предложения.
Ужасно много неща не са ни ясни. Колко време след подаването на документите става одобряването/ориентировъчно/?  Иска ни се да разберем и колко средства ще ни струва едно такова приключение, но това ще обсъдим в болницата. Чували сме, че финансирането е до 5000лв, но днес разглеждах декларациите в сайта на ЦАР и на една беше посочено до 2500лв. Последно? Или зависи от нещо, което съм пропуснала? И как става плащането всъщност - пациентите си плащат на касата в болницата и после ЦАР им възстановява, или сметките се оправят директно между ЦАР и болницата? Още безброй неизвестни имаме, но в момента блокирах. Със сигурност ще ви разпитвам тепърва.

Здравей, Tommy.

Ние също бяхме така - 2 години опити и всичко ок, след 4 инсем.  - нищо. Така подадохме документи в началото на февруари и в началото на април вече излезе заповедта. Относно парите, които излиза всичко преди самата процедура - ми бяха изписани витамини, после 1 месец следяхме овулация да видим дали всичко е ок - имах задържан фоликул и пиех противозчатъчни да се махне, изследвания пускахме микробиологии, вирусологии, за мен цитонамазка и хоромони. При всеки е индивидуално - при мен с прегледите и всичко излезе към 1000 лв. После за процедулата - стимулации, изследвания на хормони итн. -  ще ти правят вече в клиника и ще е за сметка на фонда.

# 553
Здравейте с тия стойности може ли да се почне инвитро процедура по дълъг протокол, нещо се шашнах на 03 август ми биха блокираща инжекция и на 17 ме викат на преглед за започване на стимулация ни като погледнах изследвания се стреднах от стойността дали блокираща инжекция има действие да падат тия стойности

# 554
И аз имам нужда за тълкуване на резултати. Пуснах си АМХ и инхибин б на втори ден от цикъла. АМХ е 4.0 при реф. стойности от 0 до 10.39 Нисичко ми се вижда. На 27 г. съм. Но инхибинът е 167 при реф. 21 до 53... Идея си нямам какво означава това.

Общи условия

Активация на акаунт