Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 442
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аз Гонала в крайна сметка си го слагах сама от първия път, мъжа ми седеше  и го беше страх повече от мен. ахахах. За ЦЕТРОТИД акушерката ми каза, да не гоня въздуха, а гледах две клипчета и на двете първо изкарват една капка и после го поставят.

# 91
Noci добре е в един и също час да го слагаш . И мен че беше много страх да си поставям инжекциите , при първия опит тези от стимулацията ходех в болницата да ми ги бият и Гонала и Цитродида , с фраксипирина 3-4 пъти свекърва ми и баща ми ми ги биеха ,докато не хванах един ден баща ми да седи до мен за кураж и сама си я поставих . Оказа се,че по малко че боли от колкото ако друг ми го слага .
Сега 3 опит сама си слагах всички инжекции ,просто 1 път трабва сами да се пречупите психическо и ням а проблем , аз също съм много страхлива и като ми взимат кръв всели път ме питат по 100 пъти дали съм добре , смятайте лак изглеждам 😅🥴🥴❤🤗❤🍀

Калина ембриолога дойде при мен и го обсъдихме . 🍀❤🍀❤
Оо умирам дори само при мисълта, че ще ми взимат кръв. Ами днес много хора имаше в болницата, след прегледа док ми даде рецептата и каза слизай за изследване и те щи го бият, от 8 без 20 до 9 и 30 не мога да вляза, излезе сестрата от инвитро дето им слагат инжекциите питах при вас ли трябва да чакам за това лекарство и за кръв, тя каза не това си го купуваш от аптеката ти и си го слагаш сама, викам ами никой не ми е казал че трябва да го купувам аз, слезах до аптеката няма го, аре пак горе на док викам няма го, еика др ще напиша, пак слезах аптекарката ми вика нали ви казах че ги няма кво ги търсите пак, викам ами аз путах за едно това е др, вика едни и същи са, викам ок аз не съм лекар и не разбирам и се качих пак за кръв, там опашката седи, показа се сестрата викам аз чакам от 40мин за кръв хора дойдоха след мен минаха, аз чакам тя вика ей сега ше видим и почаках още малко и влезнах, докато им казвам че го няма лекарството попитах те ли ще ми го бият ако го намеря казаха да купи го и ела, аре пак тръгнах по аптеките да търся, за щастие в 1 аптека го намерих, айде пак в болницата биха го и тръгнах.. Днес много скапан ден в тая болница, само напрежение и чакане.. Та се разбрах с тях че те ще ми я бият, но това значи че в 10ч трябва да съм там, а по принцип почвам работа от 10ч от понеделник до сега почивка заради пандемията но почвам.. Та дали утре да не отида в 8ч да ми е бият по ранко и да си ми остане в 8,9ч биенето.. То толкова много хора че и в понеделник като отида пак на прегледа в 8ч едва ли ще мина толко бързо че и долу ред да чакам по опашката.. Няма как да стане да е в точен час според мен

# 92
Когато трябваше да си бия първата инжекция Гонал си мислех, че е много страшно и ревах преди да забия иглата. След това видях, че всъщност не е кой знае какво. Като се замисли човек е малко странно да се страхуваме от боденето на инжекция или вземане на кръв, на фона на всичко, което преминаваме. Разбрах, че чакането е най страшното нещо през, което минах до сега, нито инжекции, нито цветни снимки, нито пункции не са толкова гадни, колкото да чакаш.... да чакаш да се оплодят яйцеклетките, да ги чакаш до 5 ден, да чакаш да минат ПИД, да видиш дали са здрави...и т.н. Та мисълта ми е не се страхувайте от нещо наистина толкова безобидно, на фона на останалите неща.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 20:51 от Veronika Dimitrova_533999

# 93
Аз не бях хващала инжекция през живота, но всичко от - до си избих сама. Не е приятно, но се преживява. А и има свикване по едно време вече. Ставаш про. 😀

# 94
От както започнахме с инвитрото, почти всички инжекции си поставям сама. Така ми е по-добре Simple Smile

Пипи, хубава бройка яйцеклетки имате. Хайде сега, дано и хубави ембриончета се получат!

Кукумицина, желая и на теб да се получи добро ембрионче!

Fallingstars, при теб добре вървят нещата! Цетротидът се поставя лесно, но пък ако ще ти е по-спокойно, отиди в клиниката.

# 95
Noci, много добре те разбирам. Аз преди инвитрото изпитвах панически ужас от взимане на кръв и не можех да спя като знаех че това следва. Когато стана време за инвитрото обаче, ме бодоха толкова пъти че привикнах и сега сядам като стой та гледай.
А за инжекциите, като ми казаха че трябва да ходя до болницата всеки ден и си казах че ме мързи твърде много за такива начинания и взех да си ги бия сама. Първите 2-3 пъти беше нескопосано, но после хванах цаката.
Както и да ти е по-удобно, ще мине и ще замине, така че си мисли само за датата след пункцията и ще ти е по-лесно. Flowers Four Leaf Clover

Цетротидът ми беше труден, защото ме сърбеше доста от него, но някак си го издържах.

Колко много момичета са в процедури сега. Мисля че ще се заформи една хубава тема с бебета февруарчета!

# 96
Момичета, аз направо съм станала напълно безчувствена относно инжекциите или взимането на кръв, през последната година и половина в н който ходя по доктори направи вече си сядам и сама им показвам къде са ми вените, че при мен се виждат трудно.
Преди лапароскопията обаче направо ми масакрираха ръката със слагането на абоката, по едно време казвам на лекарчето дето се мъчеше, че там дето е в момента има само мастна тъкан, ама няма проблем търпи се, а той ми отговаря, че чак не го боли вече като гледа какво ме правят.
Накрая установиха, че съм стресирана и затова немогат да нацелят вена та ми сложиха някаква тръба под завивките с топъл въздух,та да се видят твзи мистериозни вени.Stuck Out Tongue Winking Eye
Едва тези дни оттока на ръката ми спадна от случката, ще се сещам за това когато трябва сама да си слагам инжекцията.
После като ми слагаха фраксипарин забелязах, че болката зависи от това под колко градуса се слага.
Успех, на момичета с престоящи трансфери, нека това да вашите ембриончета !🍀🍀🍀🍀🍀

# 97
Благодаря Ирен!  Flowers Hibiscus
Имам останал Isomilk на Biogame от бременността. Ще пробвам с него значи. Дано помогне, че миналия път бях като парцалче цял ден.

На мен ми изписаха Фризобин да пия окало 10 дни ( мн.вкусно шейкче ) след пункция - бях с много фоликули. А също и влевка ми правиха веднага след пункцията на протеин.

# 98
Noci, много добре те разбирам. Аз преди инвитрото изпитвах панически ужас от взимане на кръв и не можех да спя като знаех че това следва. Когато стана време за инвитрото обаче, ме бодоха толкова пъти че привикнах и сега сядам като стой та гледай.
А за инжекциите, като ми казаха че трябва да ходя до болницата всеки ден и си казах че ме мързи твърде много за такива начинания и взех да си ги бия сама. Първите 2-3 пъти беше нескопосано, но после хванах цаката.
Както и да ти е по-удобно, ще мине и ще замине, така че си мисли само за датата след пункцията и ще ти е по-лесно. Flowers Four Leaf Clover

Цетротидът ми беше труден, защото ме сърбеше доста от него, но някак си го издържах.

Колко много момичета са в процедури сега. Мисля че ще се заформи една хубава тема с бебета февруарчета!
Ох много благодаря за подкрепата, дано имаме всички късмет, даноо. Аз се шашкам и още повече, че прочетох че и кръв има при някои повече като си ги бият сами и това окончателно ме спира

# 99
Мина прегледа, каза че отговорът на яйчниците е добър, по-добре в десния и по-малко в левия... Не разбрах съвсем, но 10 има със сигурност и продължи до 14 май и аз не съм съвсем сигурна Simple Smile Изписа ми цетротид + гонал 225, преглед в неделя и каза, че може да включи и мериоферт, но по-скоро нямало нужда и виждала пункцията четвъртък или петък Simple Smile Успех на всички Simple Smile

Някой поставял ли си мериоферт и за какво ли е Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 11:53 от AnMary

# 100
При първата стимулация за 2-3 от инжекциите ходих да ми ги поставят в клиника до нас. След това до края, а сега и за втората стимулация всичко поставях сама.
М ми пазеше страх единствено дали поставям всичко точно като количество, въпреки че после разбрах, че не е проблем и ако не успея съвсем.
Взимането на кръв не е проблем за мен. Имам проблемни вени обаче и за това всеки път предупреждавам, че може и да не успеят от раз Simple Smile
Първата стимулация беше извън БГ. Не стигнахме до трансфер, ембриончетата не оцеляха до ден 5.
Втората е в БГ. Започнахме стимулацията леко с ниски стойности на Гонал /175мл/ и така до края + цетротид и т.н.
При пункцията извадихме 15Я, които разделихме за Инвитро и Икси . От тях за замразяване останаха 6, с различно качество.
След като и този месец изпуснахме трансфера, се надявам юни месец да ни е на късмет Simple Smile
Пожелавам на всички ни успех! Simple Smile
В последните три дни от стимулацията поставях, мисля че беше свързано пак с по-доброто развитие на фоликулите /съответно яйцеклетки.
Винаги съм гледала да запомня правилно кое кога и как да поставям, останалите обяснения са ми в мъгла Smile

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 11:54 от AnMary

# 101
Много се радвам как започна темата. Момичета успех! Пипи, кукумицина- стискам палци да ни се похвалите с хубави две чертички ( по две за всяка) Hug
Аз поставих вече повече от 200 инжекции. Досадно ми е, понякога има кръв, друг път боли, нооо вярвайте ми и грам не се замислям. Около мене всички се молят да ми ги спрат, аз се моля за здраво бебече, инжекциите са ми най-малкия проблем. Първите пъти докато свикнеш по-скоро психически, После спира да ти прави впечетление.

# 102
В момента и аз го поставям. В листовката пише, че се използва за да предизвика развитието на няколко фоликула/ яйцеклетки.

# 103
Момичета до сега след пинкция винаги съм поставяла Кринон гел , сега с антибиотика за 3 дни ми изписаха утрогвстан глобули 3х2 да слагам ,казаха ми като ги сложа да лежа 20-30 мин . Странно ми е ,че са сменили препарата дали е по добре от Кронин гела този утрогвстан  ?

# 104
Момичета до сега след пинкция винаги съм поставяла Кринон гел , сега с антибиотика за 3 дни ми изписаха утрогвстан глобули 3х2 да слагам ,казаха ми като ги сложа да лежа 20-30 мин . Странно ми е ,че са сменили препарата дали е по добре от Кронин гела този утрогвстан  ?

Не знам дали е по-добре, това вземах и аз след пункция, същата доза.

Общи условия

Активация на акаунт