Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 118
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Кийп, цетротид са ти слагали ама той е за да не се пукнат фоликулите и мисля че всеки път се включва за да няма фалове.

# 631
Белс желая ти успех Simple Smile нали казват, че ЗеТ е по успешен. Тялото било отпочинало.
Какво съветват докторите в Надежда след трансфер? На мен ми е назначен пълен покой. Вече 4 дена не съм ставала. Ако броя и деня на трансфера цели 5.

Жеси на мен такова ципро.. не са ми слагаши. Мисля, че се слага ако тръгне да се всига ЛХ, защото ако е висото, значи следва овулация. Моето беше под 1.

# 632
Джеси, точно така. Аз сега си погледнах и протокола - дозите Гонал са ми по 250, след това по 350 единици. Цетротид накрая е , аз да не се пукнат фоликулите.

Иначе при мен - клиника Надежда - извадиха 15 Я, от тях 11 годни, 8 оплодени, 5 Е. до 5 ден, от които 1 върнахме и 4 замразихме. Абе, докрая си е шанс .... и все пак аз съм убедена, че зависи от вида стимулация и подхода на доктора. Може с малко Я. да излязат добри ембриони, не е важен броя, а качеството.

В тая връзка, Ели, много се радвам, че си сменила доктора и ти желая успех. АМХ-то ти е супер. Ти правиш доста богата реколта, при всяка стимулация както се вижда, вярвам,  че сега ще успеете. Желая ти го от сърце.

Да добавя за препоръките след трансфера - без резки движения, без секс, алкохол - вино може - питах изрично, кафе може, повече почивка и минимална физическа активност поне първите 7-8 дни, по спомен май това бяха. Не ми е казвал пълен покой, но аз за всеки случай почивах повече първата седмица.

# 633
Йоанна, стискам ти палци за 2 хубави чертички на теста и след 9 месеца да гушкаш здраво и пухкаво бебче! 🤞🏻🤗
На мен след трансфера ми казаха да не вдигам тежко и да не се претоварвам. Но заради лекото усложнение след стимулацията ме приеха на 4 ден в болницата за 1 ден и след това ми казаха да не се движа много много, а особено през нощта да не се въртя и даже казаха на съпруга ми да ме гледа да не се усуча заради яйчника.

# 634
Благодаря момичета за препоръките.
Аз ям даже легнала. Кафе, сладко, алкохол, цигари , всичко ми е забранено.
А такъв запек ме гони( с извинвние) смисъл нямам позиви даже за посещение на WC, просто не съм ходила отдавна.
АГ каза мелилакс клизмички, е 4 сложих, никакъв ефект. 😔

# 635
Аз с друг въпрос, дай Боже да стигнем до трансфер, как стой въпроса с пътуването в кола. С ММ сме решили, че след трансфера (дано има такъв), няма да пътуваме, ще останем в къща за гости до клиниката, и на следващия ден, ще се приберем при свеки, че тя е на 80 км от клиниката, а ние 250. Та как стой въпроса с пътуването?

# 636
Някой стимулиран само с минимална доза Гонал има ли и ако да какъв бе крайният резултат?Знам ,че всеки организъм е различен и реагира различно,но все пак искам да знам как могат да се развият нещата.

Привет и от мен Simple Smile аз започнах с Гонал 150, на третия ден увеличихме на Гонал 175 + Цетротид и така остана до края, последните 3 дни добавихме Мериоферт. Докторът искаше да види как ще отговоря на дозата и тогава да променяме, но тъй като всичко вървеше повече от добре, каза, че няма нужда от високи дози.
Резултат след пункцията: 15 яйцеклетки, след ден 1-ви 8 нормално оплодени... на 5-ти ден замразихме 6бр /4 бр с много добро качество, 2бр с добро/.
Писала съм в другата тема за трансферите...имам два трансфера /връщаха ми х 2/ и при двата имаше имплантация, но приключиха с биохимична. През септември ще върнем последните две Animal Hatching Chick
Успех ти желая Елислава, да си отгледате хубави фоликули, с качествени яйцеклетки Heartpulse

# 637
За пътуването, моя доктор беше категоричен, че трябва да останем до другият ден на обяд в същият град.
Послушахме го, на следващият ден пътувахме 60км и се прибрахме.

# 638
Благодаря момичета за препоръките.
Аз ям даже легнала. Кафе, сладко, алкохол, цигари , всичко ми е забранено.
А такъв запек ме гони( с извинвние) смисъл нямам позиви даже за посещение на WC, просто не съм ходила отдавна.
АГ каза мелилакс клизмички, е 4 сложих, никакъв ефект. 😔
Аз бях по същия начин. Док ми изписа свещички EVA Q, питай твоя док дали можеш да ги ползваш. Принципно са безопасни за бременни.

# 639
Имаше ли ефект от тях? Бърз ли беше?

# 640
На мен за запичането док. ми каза да взема дуфалак, но не беше ми уточнил доза. Едната вечер, точно преди трансфера, явно прекалих, скъсаха ме болки през нощта. Помага иначе много , но трябват да се взима в минимално количество и да не е вечер.

# 641
Имаше ли ефект от тях? Бърз ли беше?
Да ти кажа честно, не подействаха веднага. Наложи се в рамките на вечерта да сложа две, за да има ефект. Хапвай круши, на мен това повече ми помогна.

# 642
Здравейте, от 22 септември се надявам, че стартираме процедура. При нас съпругът ми е с вродена азооспермия - липсват канали. При биопсията, която му направиха имаше много сперматозоиди, но бяха бавно подвижни и не успяхме да замръзим.
Когато се стигне до трансфер,отново ли се прави биопсия за извличане на сперматозоиди .. и какво се прави ако отново не са много качествени?

# 643
Li92 ,
в денят на пункцията ти (когато се изваждат яйцеклетките от тялото нас жената), мъжът ти ще даде материал в "стаичката", след което лаборантите ще изберат най-подвижните сперматозоди, за да оплодят яйцеклетките.

# 644
Здравейте, от 22 септември се надявам, че стартираме процедура. При нас съпругът ми е с вродена азооспермия - липсват канали. При биопсията, която му направиха имаше много сперматозоиди, но бяха бавно подвижни и не успяхме да замръзим.
Когато се стигне до трансфер,отново ли се прави биопсия за извличане на сперматозоиди .. и какво се прави ако отново не са много качествени?

Здравей,
Ако правилно съм разбрала не сте правили оплождане до момента, нали? Ако е така и след като нямате замразени сперматозоиди, ще трябва отново да се направи биопсия, когато на теб ти назначат пункция.

Общи условия

Активация на акаунт