Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 924
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Лорелай, благодаря Ви много за информацията! Лъжат като...как не ги е срам? Мислели за родителите и децата...
https://m-dnevnik-bg.cdn.ampproject.org/v/s/m.dnevnik.bg/bulgari … _shte_napusnat%2F

# 496
Явно уседналостта няма  да се въведе скоро, а и какъв ще е смисъла като сега пуснаха местата и вече ще се заемат.

# 497
Явно уседналостта няма  да се въведе скоро, а и какъв ще е смисъла като сега пуснаха местата и вече ще се заемат.

Да се забужадава обществото, че се прави нещо...А то - пак лъжи, лъжи, лъжи!

# 498
Момичета, отговорът, който получих на зададения от мен въпрос във формата за обратна връзка, гласи:

"КЪМ МОМЕНТА НЯМА КРИТЕРИЙ ЗА УСЕДНАЛОСТ."

Толкова!

# 499
Преди месец бях пуснала тази статия. https://m.24chasa.bg/region/article/8808175
 Именно в нея Чобанката говори за новите критерии, които искат да влезнат в сила от 2021г. и отпадане на уседналостта от септември тази година.
Правят си каквото си искат. Нито е имало обществено обсъждане, нито даже някой е разбрал за поредните им глупости в посока преливане от пусто в празно.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 23:14 от schofito

# 500
Едно е ясно - правят ни на маймуни.
Никакви градивни решения не се взимат. И никакви съществени мерки не се предприемат. Ще се обсъждат и променят критериите до откат, за да се симулира някаква дейност. Само медийни изяви и демонстрации на ангажираност. А реалният проблем - недостигът на места в детските градини си остава.

# 501
Започвам да си мисля, че всичко е само с цел да "успокоят" определена група хора в някакъв момент. Започват се обещания, говорят пред медиите какво се прави и до там.

# 502
  • СОФИЯ
Всичко това не обяснява защо наредбата в момента е с новия критерий, а ИСОДЗ не дава възможност за прилагането му. Можеха да напишат в ПЗР, че влиза в сила и се прилага от еди кога си. Не са го направили.

# 503
Наредбата е нова, от 2020 г. Никога не е влизал в сила критерият “уседналост”. Определението за домакинство е променено. Има ново решение на ОС.

# 504
  • СОФИЯ
Наредбата не е нова, изм. и доп. е миналия месец, ето го решението на СОС https://council.sofia.bg/web/guest/meetings-mandat-2019-2023/-/a … p_p_col_count%3D1

# 505
Здравейте,
Имам следното питане- в крайна сметка и двамата родители ли получават точки за постоянен (настоящ адрес)?
Примера е следния: аз имам постоянен адрес примерно р-н Лозенец и кандидатсъвам за детски градини в р-на, съответно би трябвало да имам 3 т.. Но съпруга ми ( паръньора  ми),  има постоянен адрес гр. Пловдив, това означава ли автоматично, че той получава 0 т. и  нащите точки стават с 3 по малко само заради това? И трябва ли заради кандидатстването да си прави поне настоящ адрес в София? Благодаря Ви предварително за ингормацията!

# 506
  • Sofia
И аз имам въпрос. Има ли друг начин за връзка в системата, освен формата за обратна връзка?

# 507
  • София
Имам следното питане- в крайна сметка и двамата родители ли получават точки за постоянен (настоящ адрес)?

В Наредбата за прием ясно е записано
Цитат
Постоянен/настоящ адрес на един от родителите/ настойниците на територията на Столична община

# 508
 Привет,
Опитах се сам да достигна до необходимата ми информация, но явно поради липса на опит нямам успех.
Детенцето ни е родено на 12.04.2019 година и искаме да го пуснем на градина от 2021, та въпроса ми е кога трябва да са направи въпросното кандидатстване през електронната система.
Благодаря Ви
Усмихнат ден
Бъдете здрави!

# 509
Привет,
Опитах се сам да достигна до необходимата ми информация, но явно поради липса на опит нямам успех.
Детенцето ни е родено на 12.04.2019 година и искаме да го пуснем на градина от 2021, та въпроса ми е кога трябва да са направи въпросното кандидатстване през електронната система.
Благодаря Ви
Усмихнат ден
Бъдете здрави!

За да започне градина, по-точно яслена група детето Ви през 2021 г., трябва да кандидатствате през май месец, когато е голямото класиране и ако бъде прието ще започне през есента. Свободните места се обявяват през март и има около 2 месеца до класирането за подредба на желания и нанасяне на промени в профила.

Общи условия

Активация на акаунт