Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 756
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Търся мнения за ДГ 151 "Леда Милева" на ул. "Оборище". Ако има дечица посещаващи градината, ще се радвам да споделите дали сте доволни.
Предварително благодаря!

# 721
  • Sofia
Днес ми се обадиха от детската градина, в която записахме момченцето ни и ми казаха, че все още не е отписан от старата ( вече повече от десет дни). За първи път разбирам, че не е автоматично. Как така е фигурирал в двете градини?

# 722
Не е, не се отписва автоматично. Той посещава ли новата?

# 723
  • Sofia
Не е, не се отписва автоматично. Той посещава ли новата?
Не, само е записан.

# 724
Притесняват се да не стане дублиране, при нас поне беше така (хем седя само два дни по този начин в системата, накрая отписахме от новата). Проблем е да не посещава и двете, решете и отидете да пуснете молба за отписване.

# 725
Аз като отидох да се запиша в новата, планувах след това да отида веднага да се отпиша от старата, но директорката все пак  ми изнесе лекция как не било коректно и блабла, трябвало да се отпиша едва ли не първо.
Като отидох в старата(не беше посещавало детето) да я отпиша, там пък супер ларж ама що се разкарвахте, ние видяхме, че е записана другаде и щяхме да я отпишем служебно.
А де...

# 726
Не е правилно служебното отписване по принцип. И Наредбата казва, че дете се отписва с писмена молба от родителите/настойниците. Записвате в новата и отписвате от старата, в противен случай има възможност пък да има проблем при записване, напр. с документи, и да останете без място.

# 727
  • Sofia
Изпратих майка ми и го отписахме още днес. Странно, миналата година каката я отписаха автоматично..

# 728
Нас директорката на новата ни предупреди, че трябва да отидем да я отпишем от другата, в крайна сметка друго решихме, де, но все пак това беше при записване.

# 729
Важното е да са структурирани мненията. Четох в една публикация във ФБ, имаше линк с насоки. Идеята е да има ефект, а не да са отхвърлени предложенията. Аз съм литературен инвалид, за съжаление не съм и юрист, но ако тук има юрист може да ни удари едно рамо при желание.

https://sofia.bg/documents/20182/3986515/%D0%9E%D0%B1%D0%BE%D0%B … be94-df73fdfc3576

# 730
Здравейте!
Моят казус е следния- приеха детето ми в детска градина и е записано, трябваше да тръгне на 15ти септември, но понеже се разболя още не е ходило изобщо. Днес получих имейл, че е прието в детската градина срещу нас и, разбира се, ще го запиша там.
1. Има ли някаква причина да трябва да посети старата детска градина (в системата се води, че е записано ,но "все още не посещава")?
2. Всички документи и изследвания наново ли трябва да се вадят?
3. Първо отписването ли се осъществява или първо записването?
В понеделник ще звъня и на директорките, но ми е малко притеснено, затова питам и тук.

# 731
  • Sofia
По-нагоре описах точно същия казус. Записвате детето в новата и отивате да подадете молба за отписване от старата. Документи какви да се вадят отново? Ако са за записване в градина - не, няма нужда от нови.

# 732
Какъв е тоя късмет - хем детето посещава ДГ, хем пак прието...
Ние се джуркаме вече колко пъти и нищо ...
За кой набор става дума?

# 733
  • София
И аз съм си го мислила ама явно се случва за по-големите набори и то в райони с по-малко деца.

# 734
Добро утро,малката ми беше приета в София на ясла и бих искала да попитам при записване в яслата искат копие от трудова или служебна/осигурителна книжка.Аз мисля имам само трудова със стажа който имаш и трябва да е ксерокопие на страниците със стажа нали?Много благодаря на отзовалите се предварително.

Общи условия

Активация на акаунт