СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 522
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
И аз ще го изпратя днес.

# 331
По принцип и аз разчитам на квесторите, ама откакто детето с проблема е в нашето училище... не толкова. Въпреки че явно ще се развият уж благоприятно нещата за него
Подсетете ме формулите ние ли си носим

Не разчитай много на квесторите. Имала съм случаи, когато квестор е за първи път на матура и не е наясно. А инструктажът е толкова сложен и претрупан с подробности, все едно ще литна в космоса. Но тогава бяхме по двама и все единият квестор е опитен. А сега , както ще са по един, се плаша. Та май наистина е добре детето да бъде запознато в къщи. Аз още не съм стигнала до това, но ще го направя.

# 332
Възхитих се на Регалия. Не разбрах, че Ния се е логнала и е почнала с пи, докато не чух аудиофайла за част 2. Никакви драми с това как да се логне, кое как да прикачи. Толкова ясни инструкции дори за дете.

# 333
  • гр.София
Хах, шЪ умра!  Казах изрично да си остави поле, след като прочетох тук, и тя нанизала буквите от ръб до ръб почти. Ето, казва, имам поле-а то към сантиметър.  Поне ще й е за урок.

# 334
Сега видях, че моята девойка пише преразказа на лист с редове.
Каза, че било лудост на чисто бял лист.

# 335
Ния никакво поле не е оставила! Знаела си, че на нво трябвало да спази ограниченията, но тук си било пи и просто снимка, а и на листа нямало заложено ограничение...
Здраве да е, дано въпреки това да й оценят преразказа, защото това ми е важното.

# 336
  • София
За полетата и на мен не ми е ясно. На истинското НВО ще има бланка с редове и рамка отстрани, нали? Ако са вътре в рамката, са ок. Или не?
Моето дете пише с голямо поле 2см отляво, но отдясно пише до ръба и даже сгъчква думи, за да не ги пренася. Така пише на пробните преразкази, които предава на кариран лист. Като почнахме ДО, усетих, че скенера много лесно отрязва около 1 см ако не сложиш листа съвсем прецизно по отбелязаните места на скенера.

# 337
Пуснах я вчера в pdf, за да може, който иска да я разпечата и децата да я ползват по ПИ. Сега я пускам на снимка, за желаещите просто да я видят. Червената рамка е моя, защото иначе листът се слива с фона във форума и не могат да се видят полетата. От миналогодишния образец е.

# 338
Няма ли и едни сиви маркери на тези листа?
И нещо друго: по математика за част 2 всяка задача на отделен лист ли трябва да се решава? Ния сутринта ме пита, че там пишело 3 листа за белова, колкото са задачите, а по бел били 2 листа белова, което било притеснително малко. Това не зная къде го е видяла, забравих да я питам, но сега не мога да я прекъсна, че прави някакви аудио записи. Вярвам, че някъде го е прочела, но не го виждам на прима виста.

# 339
  • София
Здравейте, днес ми попаднаха бланките от миналата година - https://www.mon.bg/bg/news/3650, може да се тренира на разпечатки направо.

По БЕЛ - белите листове са за чернова, а тези с редове - за белова, правилно ли разбирам?

Благодаря ви за ценната информация, която се намира тук!

# 340
  • София
самата идея за внимателно разкачване на телчета ме плаши, аз лично със сигурност не бих се справила с тази задача от фината моторика...ами ако скъсат нещо по неволя? загубено време, стрес, нерви...

колко по-лесно би било да са отделно чернова и белова.

# 341
  • София
И от мен една похвала за инструкциите на Регалия за ПИ.
Много леко мина всичко, дано и резултатите да са добри.

# 342
Предполагам, че вече са окомплектовани материалите. Това за "внимателното" го откраднах от техните инструкции Simple Smile.
С "крокодил" ще е достатъчно внимателно и лесно.

# 343
По БЕЛ - белите листове са за чернова, а тези с редове - за белова, правилно ли разбирам?
Не могат да се объркат. Листовете за чернова имат воден знак " чернова".

# 344
  • София
Не могат да се объркат. Листовете за чернова имат воден знак " чернова".

Задължително ли е да се пише чернова и белова? Ако детето пише направо на белова?
А ако е написало само чернова и не му стигне времето да препише на белова?

Какво се случва в тези варианти?

Сега се замислям за тези технически подробности и питам, защото не знам отговора...

Общи условия

Активация на акаунт