Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Децата ви как се приспособиха-нов град,училище,деца,език

# 512

Колко е голямо детето? Моите са родени тук и голямата ходи на ясла, но започвайки градината към училище, едва тогава проговори на английски и си имаше приятели. И нямаше проблем никакъв.

# 513
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка за нашите деца си мисля, че е по-различно независимо кога са проговорили езика, точно защото са родени тук.
За дечица по-големи идващи от БГ може би е ще е различно, но зависи и от характера на детето може би.

# 514
# 515

Колко е голямо детето? Моите са родени тук и голямата ходи на ясла, но започвайки градината към училище, едва тогава проговори на английски и си имаше приятели. И нямаше проблем никакъв.
На 6....

# 516
Ронка за нашите деца си мисля, че е по-различно независимо кога са проговорили езика, точно защото са родени тук.
За дечица по-големи идващи от БГ може би е ще е различно, но зависи и от характера на детето може би.
Може би и средата🤔

# 517
  • Leeds, UK
Моето от 22 юни се върна на училище. Добре, че една приятелка ми даде панталон, всичко му беше умаляло за тия 3 месеца. 😁 12 деца са в клас, спазват дистанция, доколкото могат, учат математика и литература и като беше хубаво времето по цял ден навън.

# 518
Да, има значение средата и че са родени и израстнали тук, но според мен на 6 е още малко и бързо ще свикне. Ще има помощни учители и ще друпне според мен доста. Плюс, на децата им харесва в училище, занимават ги доста, имат и доста забавления и игри навън.

# 519
  • София
Моите деца, надяваме се, ще се връщат септември на училище. Зависи как ще са нещата юли и август, защото ако има втора вълна, може и да почакаме...

Бела, четох сега за сто годишната баба, жива и здрава да е, аз мисля, че всичко е до имунна система, всичко е индивидуално - има млади хора, които с месеци са в интензивно, възрасти - нищо. Наш близък - е около 75 - пие (но пие-пие), пуши много, яде много нон стоп, със страшно наднормено тегло, не се движи - с кола навсякъде, не иска и да ходи и нищо, нищочко му няма - правиха му пълни изследвания за спорта преди време и нищо - докторите казаха че всички органи, функции на тялото са като на млад човек - идеални - как не мога да разбера, има хора спортуват, вегани и не са в топ форма като него...

# 520
Добро утро, списък с отменнените полети от и до София.
https://www.mtitc.government.bg/bg/category/276/aktualna-informa … a-letishte-sofiya

# 521
  • Манчестър

Линка не работи. Дава,че е забранен достъп до страницата.

# 522
Да, сега и на мен не ми го отваря. Тук също ги има: https://www.24chasa.bg/Media/2020/06/26/21b80892-321d-4854-9666-58b287bca853.docx

# 523
Нашето училище има желание децата от у2 - у5 да отидат за един ден на училище през юли. Засега нищо не е окончателно, разбира се, сондират мнения с родители. Мисля да отговоря, че ще заведа детето (много ѝ се ходи), пък ще следя повече как се движи заболеваемостта в района и ако расте, може и да размисля.
Тук има голямо раздвижване на хората, но близките плажове вечер след 6 са почти пусти и чисти.

# 524
  • на малък остров в океана

Моята дъщеря беше на 10 като се преместихме.
В училище още от първия ден едно дете й беше buddy - показваше й всичко, обясняваше й кое къде се намира, разказваше й какво учат. Първите дни не я оставяха и за секунда. Всички деца бяха супер любезни.
Но тя нямаше проблем с езика. Още тогава говореше по-добре от мен.
За по-малко от година смени две държави - Уелс и Ирландия, но се приспособи много бързо и на двете места.
Отделно, преди да почне училище, почна да ходи на coding club в библиотеката и да си избира книги от там. Докато ни пуснат интернета четеше по една книга на ден.
Всички услуги в библиотеката бяха безплатни (влизат в Council tax), така че препоръчвам да се запишете веднага след пристигането.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 12:45 от Ujasia

Общи условия

Активация на акаунт