Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • UK
Ujasia, как са мерките при вас, почнаха ли да ги отпускат.
Искам да попитам някой дали е срещал някъде по новините кога ще отворят детските площадки?
Голямата ми дъщеря беше на годинка, когато дойдохме, а малката е родена тук. Ще ти напиша за детето на наши близки, които се преместиха тук. Момчето тръгна на училище, в ресепшън декември месец и до Великден вече имаше приятели, говореше езика повече от добре. Но той си е много контактни дете.

# 526
Мм каза че от 4.7 отварят площадки. Имам приятелка в Лондон, която каза че при тях вече са отворени.

# 527
  • UK
Някъде съм бляла и не съм прочела дребния шрифт. Четох сега и май ще ги отворят.

И аз съм в Лондон, децата чакат с нетърпение да отворят площадките. Още са заключени.

Редактирах се, че прочетох наредба от 1юни.

# 528
  • Mediterraneo
Момичета, отпадна ли карантината при вас за влизащи в ОК? Интересува ме, защото работя в туризма предимно с англичани и долу- горе да се ориентирам кога се очаква да се възобновят свободните пътувания за туризъм от Англия към Испания.

# 529
  • някъде в орбита...
Малките площадки между къщите при нас са отворени, с табели ръцете да се мият веднага след игра. Големите площадки още са затворени, предполагам заради човекопотока там.

# 530
  • UK
Тарталета, договорили са коридори с някои европейски страни-Франция, Гърци, Испания и др. Обаче не съм сигурна от кога, май от втората седмица на Юли. Ние имаме почивка в Испания, август месец и е активна на сайта на туроператора.

# 531
  • Mediterraneo
Благодаря, да се надяваме, че ще се раздвижат малко нещата. Онзи ден говорих с клиент, който е на ваканция, но ще стои цял месец. Затова не знаеше дали като се прибере в ОК ще бъде под карантина. За коридорите и тук излиза информация, уж още от 1/07, ама ще видим.

# 532
Момичета, отпадна ли карантината при вас за влизащи в ОК? Интересува ме, защото работя в туризма предимно с англичани и долу- горе да се ориентирам кога се очаква да се възобновят свободните пътувания за туризъм от Англия към Испания.
Правителството препоръчва да не се пътува извън граница. За всеки влязъл в страната независимо от къде, ще има 14 дневен карантинен престой. Кога ще отпадне не е ясно.

# 533
  • UK
Има, има вече договорени коридори с най-популярните дестинации,само че не е официално обявено от кога. На сайта на ББС пише от 6ти Юли.
Завръщащите се от тези страни няма да подлежат на самоизолация.

# 534
Къде мога да ги видя тези коридори?

# 535
  • на малък остров в океана
Ujasia, как са мерките при вас, почнаха ли да ги отпускат.
Да, от днес отварят почти всичко. Non essential магазини, ресторанти и барове. ДОри фризьорските салони отвориха 3 седмици по-рано. Пускат само по двама в салона и трябва да си с маска през цялото време.
До вчера можеше да се пътува на най-много на 20 км от дома, от днес вече може да кръстосваме страната.
На 9 юли се очаква да преразгледат махането на карантината за влизащите в Ирландия от страни с малко активни случаи. Ние още нищо не сме планирали за ваканцията ни. Ако махнат карантината може да отскочим до Португалия. Влюбихме се миналата година и нямаме търпение пак да отидем.

# 536
  • UK
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/news/amp/business-53206148

Това е статията от ББС, но още не е официално публикувано. Тази седмица трябва да кажат със сигурност.
Ужасия, за съжаление Португалия остава извън списъка.
Мои роднини ходиха миналата година там и казаха че е уникално красиво. Препоръчаха ни Балеарските острови за почивка с децата.

# 537
  • на малък остров в океана
Ами каквото такова. Здрави да сме, ще има и други възможности. Пък и има две седмици до тогава.

# 538
  • Bristol
За сега нищо потвърдено няма, но евентуално ето това, двустранно премахване на карантината:
Coronavirus: UK to open up European holidays from 6 July
They are thought to include Spain, France, Greece, Italy, the Netherlands, Finland, Belgium, Turkey, Germany and Norway - but not Portugal or Sweden.
Всички седим и тупкаме топката 🤪

За цените на ферибота, да си кажа, има значение кога пътувате. Ние февруарската ваканция като го ползваме, за £100 ако намерим двупосопно, ще е супер далавера. Цените в този период наистина са около £200, а влакът е още по-скъп. Лятната ваканция не сме пътували, но винаги може да се провери в Интернет.
В Австрия има платени тунели и не са никак евтини, но може би зависи какъв път ще изберете, могат и да се избегнат.

# 539
Мъжът ми рвдовно пътуваше лятото в двете посоки с кола. Едва миналата година понеже се прибираше по често летеше. През Австрия винаги сме минавали покрай Виена, през околовръстното.  Следвали сме навигация. Не си спомням да е имало тунел накъде по пътя.
Чакаме площадките ние ...

Общи условия

Активация на акаунт