205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 824
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Germany
Moni,
Ако бяха казали преди 2 седмици, че почват нормално, щях да ги аплодирам. 1 месец нормално учене - супер. Ама сега - 2 седмици преди ваканцията, хайде няма нужда. Знам, че е експеримент, ама и някое дете точно пред ваканцията да се тръшне, кому е нужно.

Уф, и аз това се чудя. Не стига, че се измъчиха и родителите и децата с това измислено онлайн обучение, ами и ваканцията да провалят на някой от тях. Дано всичко е наред и всички дечица да са здрави!

# 556
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз получих писмото.
При нас класовете ходят zeitversetzt, влизат в училището през стълбището, излизат през аварийната стълба.
Класът са 16 деца, май 2 са с атест, всеки випуск един клас, та за мен няма драма.

Сега съм в очакване дали мутитата ще вдигнат олелия, колкото вдигнаха за тестовете с оценка. Или ще се зарадват да им се махнат децата от главата 🤣

# 557
  • Берлин
Момичета,чета в бг медии,че до края на август Германия забранява пътуване до Турция. Ако ви попадне нещо на немски или английски, моля за линк. Това ще ми спаси някаква сума от планираната почивка в Анталия,от която се отказахме.

# 558
Papurche, тук много добре е обяснено:
https://www.tagesschau.de/inland/reisewarnung-corona-103.html

При Reisewarnung, каквато остава засега за Турция, имате право безплатно да анулирате.

# 559
Папурче,
По немските новини казаха за Reisewarnung за страните извън ЕС, включително Турция и Египет до края на август.

# 560
  • Немция
Папурче, я виж
https://www.reisereporter.de/artikel/11947-reisewarnung-verlaeng … n-ein-land-reisen

Да, предчувствах, че навсякъде ще искат да пробват тези 2 седмици заедно с целия клас.
Мнозинството от родителите в класа на малкия са против, включително и аз. Почти не съм чула да има доволни от това решение.
Досега имаше напъни за дистанция, от другата седмица целия клас ще си играе на нормалност. Rolling Eyes

# 561
  • München, Deutschland
Аз пък тъкмо разглеждах за оферти в Турция, само че за септември. Попринцип Reisewarnung не е забрана за пътуване, Папурче, та ако имате желание, би следвало да можете да си отидете на почивката. В обратния случай, т.е. ако вие нямате желание, са писали момичетата преди мен, а и аз го чух в тагесшау днес, но нз дали варнунг е основание за отмяна на пътуване.

# 562
  • Немция
Не е забранено, но не е препоръчително. Отделно на линка, който дадох пише, че обичайната здравна застраховка в такива страни не важи, тоест е желателно да се сключи специална здравна застраховка за път в епидемична ситуация.
Не съм чела всичко. Преценете и вероятността в случай на локдаун да не можете известно време да се върнете в Германия. Имаше преди 1-2 месеца туристи в заварено положение в различни страни,където са били на почивка.

# 563
  • München, Deutschland
И аз още не съм навлизала в детайли, само това по новините чух. Ако се окаже неподходящо, ще идем някъде другаде, просто Турция я мислехме от преди, а с тези хаотични мерки на нашето черноморие и с ограничението на шума след 11, не ни устройва. То никакво барче не работеше, вечер нямаше къде да седнеш, беше ни като санаториум. Иначе беше хубаво, че когато отивахме на плаж, много хора си тръгваха, защото ставаше обяд и се освобождаваха места. Просто идеално ни се разминаха часовите зони с други почиващи, което беше удобно за всички. Не съм сигурна как ще е в Турция в това отношение, дали ще сме с тълпата и дали ще има нещо отворено вечер/нощем.

# 564
За пътуване до България предпочитам Луфтханза пред нискотарифните,  и Райън пред Уиз. Често обаче Райън са ми най-удобни и пътувам с тях. За дълги полети най-обичам катарците.
Мьос, то има и една категория пътници, които се държат точно като стадо говеда и съвсем не говоря само за братята, ами за чисти българи, съвременни байганьовци. Шумни, нахални, бутат се, зор първи да се качат и първи да слязат. За щастие в последно време тези индивиди все по-рядко ги засичам.

Няма забрана, а предупреждение за пътуване, което и в момента съществува и го удължават за Турция и още към 160 страни до края на август. В сайтът на външно министерство има подробна информация за сторнирането на резервации.
https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/covid-19/2296762
https://www.auswaertiges-amt.de/de/service/fragenkatalog-node/05 … ruecktritt/606072

Бяхме си харесали едно местенце за медения месец, но за там 14-дневната карантина остава и отпадна като вариант. Май ще си седим у немско цяло лято. Ами и ние в интересни времена решихме да се женим. Като бях ученичка често се шегувах, че ако аз реша да се женя това ще бъде ясен знак, че апокалипсисът идва. Шега, шега, ама стана тя една накрая...Grin

# 565
Reisewarnung е препоръчително, обаче Einreiseverbot си е направо забранено и от март месец насам, от турска страна е забранено пристигане в Турция, за немски граждани обаче. Подробности има в линка, със забележката, че правилата търпят промени и в него не пише нищо за българси или друг вид граждани, освен немски.

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/tuerkei … sicherheit/201962

# 566
  • У дома
При нас от понеделник синът тръгва нормално на училище. Всеки ден, целия клас заедно. Ще имат и занималня, съответно ще може и обяд да се поръчва. Ние имаме още цял месец на училище, до 17 юли са. Не съм видяла мрънкащи майки в групата. Май всички са хепи.
Досега бяха в две групи, през ден, без занималня.
И това на фона на 2 случая на корона в момента в детската градина. 2 деца, в различни групи с положителна проба. Градината е затворена от няколко дни.
Щерката, последни дни на училище. Тази седмица имат Mottowoche. Кефя се на начина, по който се забавляват тук. Много по-различно отколкото в БГ.
Другата седмица са двата писмени изпита по мате и английски, след още 2 седмици е устния изпит, тя си избра да се яви на биология. Приключва много добре този етап от обучението, аз съм една много горда майка.  Сама си избра с какво да продължи, дано да осъществи мечтите си.
Мислим да си ходим до БГ, но още не сме решили на 100%. Пътуваме с кола и ще видим, според обстановката. Отпуската ни започва с ваканцията на децата, 4 седмици. Имаме време.
Сестра ми си отмениха сватбата Pensive. Голяма част от гостите им от чужбина няма да  могат да дойдат. Самите те също не могат да пътуват, при тях има и карантина. Стана някаква каша и решиха да се разпишат в кметството, в района където живеят.

# 567
  • Берлин
Благодаря за помощта. Ще пробвам да анулирам така,пък каквото сабя покаже.

# 568
С мъжа ми си заявихме отпуските пред шефовете. Смятахме да пътуваме за 3 седмици до България през лятото, даже поразгледахме някои оферти за хотели в Поморие. Но вчера казаха, че извънредното положение се удължава. Вече не знам какво да правим? Не съм от хората, които дълго обмислят и планират нещата, но това, че хептен никакъв план не мога да направя, почва леко да ме изнервя. Sad

# 569
Pipi_,
Кое се удължава?. Удължава се извънредната епидемиологична обстановка до 30 юни. Но маски само в ГТ,  на другите места след 15 юни пожелателно, всичко работи. Ще отворят дори барове и дискотеки. Баловете ще се състоят в края на юли. Новите случаи основно са от Сърница и Доспат, населени с помаци и заразили се по време на Байряма.

Общи условия

Активация на акаунт