205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 797
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Germany
Катерица, аз съм правила тест за антитела точно за Морбили на децата. Мисля, че във всяка лаоборатория правят, нещо като 20 евро мисля, че беше цената. Аз тогава платих повече, защото ми казаха, че на деца не взимат кръв и трябваше да си платя при частен педиатър да им вземе кръв.
И едно питане от мен - знаете ли дали могат да ми направят проблем, че пуша на двора и понякога дима отива към двора на съседите? От 7г. сме в тази къща и не им пречеше, сега покрай карантината явно изперкаха от стоенето вкъщи и съседката почна да мрънка. Аз пуша макс 10-15 цигари за целият ден и не винаги дима отива към тях /къщи в редичка сме/. Освен това, когато видя, че отива към техният двор се местя. Тя не мрънка активно, но почна да си пуска вентилатор да духа към нас. Сто пъти й казах да казва, ако й пречи, но явно е по лесно да прави демонстрации. Та, искам да знам, има ли законово право да ми мрънка и може ли да си имаме разправии или да не я мисля?

# 541
Не, не могат да ти направят проблем,  че пушиш в двора си.

Но като непушачи със съсед пушач, мога да споделя, че не е приятно и се усеща,  колкото и далече да е пушача и накъдето и да духа вятъра. Е, демонстрации не правим и вентилатори не пускаме. 😄

# 542
Само полет до Пловдив би ме накарал да преглътна отношението като към добитък, което често си позволяват в Райън и Уиз.
SmileySmileySmileySmiley  
Аз съм летяла и с трите компании и не намирам разлика, освен в онлайнчека, който е безплатен в Луфтханза на летището и който аз с огромно удоволствие избягвам сама по задължение да правя.

Моята "демократична" лична лекарка изхвърли пред очите ми личният ми картон с ваксинациите от детските години. Аз тогава обаче бях на под 20 и не разбирах колко тъпо е това, за да си го взема.

# 543
  • Germany
Аз се ядосвам, че 7 години не им пречеше и сега буквално изперкаха. И не може да ми даде отговор защо баш сега почна да й пречи. Междудругото дъщеря й пуши също и като им дойде на гости си пуши на двора, даже ми е искала цигари през оградата. Ще се опитвам още малко да пуша по средата на двора и ако пак мрънка или пусне вентилатора, ще я отсвиря.

# 544
Ние напоследък все с Ryan летим. Летището ни е близо и ни качват безплатно столчето на детето. Никога не сме имали каквито и да е проблеми, освен че веднъж ги съдихме. Laughing

Исках да кажа за кърлежите. Според мен няма никакъв смисъл да се пръска щом в съседство има неокосена трева. Кърлежите пак ще налазят. Пръскането ще убие само наличните.

Съседките ни пушат. Често ми влиза дим през кухненския прозорец. Дразни ме ужасно много. Мразя смрад на цигари. Не съм им правила забележки, защото мога да затворя все пак.

Чудим се дали да резервираме море за края на лятото... уффф.

Да не би вече да не е задължително носенето на маски навън? Половинката ходи до пазара сутринта и каза, че никой вече не носи маска, а преди всички са били с.
Носенето им така или иначе било вредно: https://sphcm.med.unsw.edu.au/news/cloth-masks-%E2%80%93-dangero … -z2Ot6fBOX1l3UveQ

# 545
много благодаря на всички, които се включиха с мнение и опит по казуса с ваксините и соц.-картоните. Hug Flowers Hibiscus

Допълвам. Simple Smile
Синьо, изследването е върху платнените маски в сравнение с медицинските.
Пише, че носенето на платнените може да представлява риск от респираторни инфекции при медицинския персонал.
Ясно е, че мед. персонал носи маска часове наред в силно контаминирана среда.
При мен маски се носят много дисциплинирано.
Не съм забелязала "хулигани". Дори напоследък хората си носят маска дори като са само на разходка или навън, на открито..
При мен има съседи пушачи. Като усетя, че пушат -  затварям прозореца.
Разбирам ги хората, пуши им се. Аз не понясям пушек от цигати, но не е болка за умиране да си затворя за няколко минути прозореца, ако съм го отворила изобщо. Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 16:19 от Катерица

# 546
Бъгът със страниците продължава. Сега съм на страница 37.2.
При нас носенето на маски в ГТ и магазините си е задължително.

# 547
  • DE
Аз съм на третия етаж и съседите отдолу редовно ни осмърдяват с манджи. Ако съм вкъщи и ги усетя затварям за около час докато спре миризмата и после отварям, не съм и помислила да се разправям.
Ако някой във входа готви с чесън няма да ви казват каква гадна миризма влиза навсякъде, понякога целия квартал мирише на чесън, а най-гадно е когато сме в стая със затворен прозорец и от другите влезе миризмата Mask

# 548
Някой има ли представа как седи въпроса с влизането в Германия.
Майка ми има билет и на 25.06 ще кацне в Хамбург.
Какво да очаквам ,дали ще има проблем?

# 549
  • Germany
Аз съм пушач, но също мразя дим да ми влиза вкъщи или в лицето и съм склонна да се съобразя до някаква степен. Едната съседка гледа зайци, тори, завива си някой растения с вълна и от нейният двор непрекъснато мирише на обор. Не ми е приятно, но нищо не мога да направя и в името на добрите отношения си мълча. Сега се подразних много, защото с другата бяхме близки и не разбирам, защо изперка така. Явно ситуацията с вируса и факта, че си чупи 2 пъти за 6 месеца крака я изнервиха и си го изкара на мен. Няма да си го слагам повече на сърце, да се оправя.

# 550
Някой има ли представа как седи въпроса с влизането в Германия.
Майка ми има билет и на 25.06 ще кацне в Хамбург.
Какво да очаквам ,дали ще има проблем?

Не би трябвало.

Аз предпочитам винаги авиокомпания, която не е нискобюджетна, но най-много предпочитам доректен полет до Варна, а такива от летища около мен имат само Уиз. Между другото, една приятелка, която ще пътува с куче си купи билет Кьолн - Варна от Bulgarian Air Charter, 380 за двете посоки, жагаж и куче. Само че не продават директно билети, а чрез туроператори като TUI например.
Иначе между Уиз у Райънейър предпочитам Уиз. Райънейър са ужасни просто, а и на Уиз самолетите вече са доста нови.

https://www.bgaircharter.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/

# 551
  • Немция
Явно ситуацията с вируса и факта, че си чупи 2 пъти за 6 месеца крака я изнервиха и си го изкара на мен. Няма да си го слагам повече на сърце, да се оправя.
И аз така си го обяснявам. Да слагаш вентилатор в посока на съседите е многозначително действие. Close Опитай се да не й обръщаш внимание. Достатъчно е, че се опитваш да й намалиш дискомфорта, пушейки далеч от нея.

В магазините при нас също масово са маскирани.

# 552
И при нас откачиха: сутринта министър-председателят на Хесен е обявил, че от 22 юни тръгват децата в началните училища нормално всеки ден, всички класове - 2 седмици преди края на годината. Голямо учене ще падне. Сега получих официално писмо от директорката. И те не знаят, как ще процедират - в клас всички ученици, само в коридора ще се спазва дистанция. Чакат инструкции от министерството.

# 553
  • Germany
И в нашата провинция са казали, че децата в Грундшулетата ще тръгнат нормално на училище най вероятно от 1 юли. Избързват според мен, но това е положението. Най вероятно искат да видят какво ще се случи за да знаят как да процедират от следващата учебна година, което няма да е много меродавно, защото в момента бройките падат навсякъде и няма да има бум, но не се знае след отпуските какво ще се случи.

# 554
Moni,
Ако бяха казали преди 2 седмици, че почват нормално, щях да ги аплодирам. 1 месец нормално учене - супер. Ама сега - 2 седмици преди ваканцията, хайде няма нужда. Знам, че е експеримент, ама и някое дете точно пред ваканцията да се тръшне, кому е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт