205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 785
  • 740
  •   1
Отговори
# 525

Ася,
Франкфурт-София-Франкфурт за 2 възрастни и дете около 536 евро с чекиран багаж. Като за 20 юли отиването беше около 114 евро на човек, връщането на 7 август е по-евтино. Но са купени на 1 юни.

Soft Click,
по принцип и на мен ромските братя не ми пречеха, аз основно с Уиз си пътувах, докато не се озовах на полет с 70 % ромски братя в 2 посоки. Е, няма такова нещо. Първо, жена с бебе, добре но покрай нея още 20 души искат да се качат с предимство на борда. Нали са една фамилия. То крясъци, не спазване на местата, стюардесите няколко пъти обясниха на майките с бебета да си закопчаят децата, kакво ти спане.. Накрая като кацнахме в София се наложи и да чакаме полиция, защото един много искаше да слезе, още докато самолетът маневрираше на летището. На връщане - същата история. Всеки път си пътуваме с Уиз, че ние по-евтино, ама такова чудо не бяхме видели. Оказа се, че средите са най-евтините билети и тогава пътуват масово именно братята. Иначе сме пътували петък и събота основно, няма такова нещо - нормални хора - българи, чужденци и тук там някоя малобройна ромска фамилия. Ако не го бях видяла с очите си, нямаше да повярвам.

# 526
  • Берлин
Pipi,имах проблем с кецове от Дайхман. Купих ги, обух ги два пъти и ми бяха много неудобни. Върнах ги без никакъв проблем

# 527
А защо предпочитате Уиз и Луфтханза пред Райън? Или те просто не летят от удобните за вас летища?

Ние живеем близо до Щутгарт и обикновено летим Меминген-София. Тази година купих билети за по 65 и 77 Евро в посока. Летим само с ръчен багаж. Куфарите ги пращам по бус. И гледам да си взема отпуската така, че да започва в петък и да свършва в понеделник, защото билетите за тези дни са доста по-евтини от билетите за събота и неделя.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:08 от мама-ени

# 528
  • Deutschland/HE
До Варна летят Уиз и за това ги предпочитам. Да Франкфурт ми е по-близо, но и до Кьолн е по-малко от час пътя. Преди пътувахме и с Сънекспрес лятото, но в последно време са много неудобни часове и са доста скъпи, а в момента отменят полети...

# 529
мама-ени, има вече полети от Щутгарт до София. Чух, че са ги възобновили след карантината.
Днес получих по пощата служебни маски и едно шише с дезинфекционна течност. С инструкции как да ползваме продуктите за защита.
Дет се вика- по- добре късно, отколкото никога.
Три месеца всеки в работата ми се спасяваше по единично.

За комбинирането и избора на училищните предмети ми е полезно да чета споделен опит, защото при нас това тепърва предстои..

Да попитам съвет. Някой имал ли проблем с документ за ваксина? От работата ми искат да предоставя документ, че съм ваксинирана от морбили. Питах РЗИ - София, питах в Консулството в Мюнхен, питах ЛЛ, която ми беше навремето в Бг...и се получава абсолютен омагьосан кръг. Всеки ме препраща...
Със сигурност съм ваксинирана, защото майка ми е спазвала соц-ваксинационния  календар, но картон нямам, загубил се е по трасето, разбира се.

# 530
  • Deutschland/HE
Да си направиш тест за антитела? В темата за морбили в Клюкарника коментираха, че има такъв тест.
Ако имаше картон с отбелязана ваксина или им.паспорт от РЗИ ще ти издадат документ.

# 531
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз предпочитам Райън през уиз, но основно гледам цена и часове.
Макар да сме близо до ФРА, като време ми излиза същото до Хаан. До Хаан с кола ми е час и половина, но чекирането е бързо. Във Фра се мотам като гламава по тези коридори.

# 532
мама-ени, има вече полети от Щутгарт до София. Чух, че са ги възобновили след карантината.
Вероятно са ги възобновили, но всъщност никога не е имало директни полети Щутгарт-София.  Е може би някога, но не и в последните 10 години, откакто ги следя. Нискотарифните компании не летят по този маршрут и отделно от това цената за паркинг за 3 седмици престой в Щутгарт и Меминген е коренно различна.
Но и пътуването до Меминген крие рискове. Един път имаше такива задръствания, че пристигнахме 3 мин.преди крайния срок за чекиране. Яко се изпотихме тогава и вече мъжът ми настоява да тръгваме 2 часа по-рано. После висим на летището, но всичко това е част от спомените.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:15 от мама-ени

# 533
мама-ени, Полетите Щутгарт - Софи бяха нововъведение. Но по време на карантината, ги спряха.
Знам, че години наред нямаше. Simple Smile Имаше само лятото чартери до Варна и Бургас.

colibri, благодаря много за насоките. Ще търся как да правя тест за антитела. Ще потърся и темата за морбили. Не знаех, че има такава. Blush

# 534
мама-ени, Полетите Щутгарт - Софи бяха нововъведение.
Веднага пробвах и не намерих директен полет. Ще се радвам да ми пратиш тук или на лични. Може би аз не търся правилно.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:33 от мама-ени

# 535
А имате ли идея къде могат да се намерят отзиви за тава училище https://www.schule-schloss-salem.de/en/.
Наши приятели от България искат да зи запишат детето там ( за никого не е тайна, че в бг има богати хора нали)

# 536
мама-ени, Полетите Щутгарт - Софи бяха нововъведение.
Веднага пробвах и не намерих директен полет. Ще се радвам да ми пратиш тук или на лични. Може би аз не търся правилно.
С Eurowings, през техния сайт.
Ето примерни дати, за август :
https://www.eurowings.com/de/buchen/fluege/flugsuche.html?destin … lug-buchen/select

# 537
Много ти благодаря! Скъпо е, но повече възможности никога не са излишни.

# 538
А защо предпочитате Уиз и Луфтханза пред Райън? Или те просто не летят от удобните за вас летища?

Райън до София от Франкфурт няма, поне доскоро. До Кьолн без кола с 2 автобуса до гарата във Висбаден и 3 прекачвания с влак 2,5 часа - S-ка, IC, S-ка, не искам. Този филм 1 път го играх.
Чувала съм мои познати да пращат като карго багажа си, но не съм пробвала, защото и в София нямам кола и някой, който да ми вземе багажа. Та предпочитам да си летя с куфарите.

# 539
Сайтът ми показва, че пиша в темата на страница номер 36,9334333...  😁
От няколко години летим само с Луфтханза в отсечката Франкфурт-София, като планираме отрано и често хващаме цени 28 или 57 евро на посока.
Само полет до Пловдив би ме накарал да преглътна отношението като към добитък, което често си позволяват в Райън и Уиз.

Общи условия

Активация на акаунт