205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 703
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Баща ми е с българска дебитна карта. При плащане с нея в супермаркет, тегли 200 Евро, за да има пари в брой (например Нетто предлагат тази услуга). Няма такси,  картата му е на ДСК.
Да за ДСК става въпрос ,тоест на касата като си плащаш ,може да си поискаш да изтеглиш ?Не бях чувала за тази опция .Това е доста добра идея и ще върши чудесна работа ,благодаря.
При онлайн прехвърлянето от нейна към моя сметка ,не се ли взима пак за превод ?

# 76
  • Немция
Моят второкласник се чувстваше като в небрано лозе на първия си учебен ден тази седмица.
Влизане в училище, наредени с конуси, които определят дистанцията. Влиза се с маска. Върви се винаги от дясната страна на стълбището. Слиза се пак само от дясната. По средата на стълбището има стол, който го разделя за по-добра ориентация. Не са в класната си стая.
В стаята са без маска.
Влиза се с дрехите и обувките.
До тоалетната трябвало да се вземе някакво кошче с нещо, нашият не е разбрал и се е стискал. Rolling Eyes
В пауза навън не ги пускат, защото няма кой да контролира играта на по-малки деца.
Имат само 3 часа, така че се издържа без излизане навън.
Накрая за капак си беше забравил маската в стаята, та беше драма. Ходихме да я вземем, че да се успокои.
Така че беше за него един доста странен учебен ден.
Ще свикне, но докато свикне и ще свърши учебната година. Има само 1 учебен ден в седмицата.

# 77
  • Deutschland/HE
Таксите за преводи в страни от ЕС трябва да са колкото е таксата за превод между банки в България, това е по регламент от 15.12.2019. Точно ДСК бяха измислили начин как да го заобикалят, но приятелка плати 0,50лв за превод от ЦКБ до Шпаркасе.
Най-добре е майка ти да пито банката.

# 78
Папурче,
Тази пенюарна мода я гледам още от миналата година в H&M, както и десените като на мъжки пижами от 80-те години. Направо ужас!

# 79
Таксите за преводи в страни от ЕС трябва да са колкото е таксата за превод между банки в България, това е по регламент от 15.12.2019. Точно ДСК бяха измислили начин как да го заобикалят, но приятелка плати 0,50лв за превод от ЦКБ до Шпаркасе.
Най-добре е майка ти да пито банката.
Ще питаме да ,и аз знам че не би трябвало да има такси (за европа),но аз примерно направих онлайн  превод от тук към Обб и си удържаха в бг 20лв за превода....затова сега разпитвам за варианти .Simple Smileда съм подготвена.

# 80
Да за ДСК става въпрос ,тоест на касата като си плащаш ,може да си поискаш да изтеглиш ?Не бях чувала за тази опция .Това е доста добра идея и ще върши чудесна работа ,благодаря.
При онлайн прехвърлянето от нейна към моя сметка ,не се ли взима пак за превод ?
Да, след като се плати на касата, може да се изтеглят до 200 Евро. Иначе баща ми не е правил преводи, защото няма онлайн банкиране.

# 81
  • В страната на мечтите
Много се извинявам, но ще сменя рязко темата Blush
Ще сменяме жилището и единственото що-годе подходящо е на Vonovia, а чета ужасни отзиви в нета за тях. Има ли някой с личен опит? От месеци търсим и е много трудно с намирането, така ни хареса този апартамент и се надявах, но като попрочетох и косата ми настръхна, само проблеми. Дали има някой с личен опит?

# 82
Life,моя приятелка си намери нова квартира ,стопанисвана от Vonovia.  Като цяло нямат проблеми!Единствено се сещам,че тъй като сградата и околните и са сравнително нови, вътрешния им двор не е довършен и доста се забавиха със сроковете за издаване на обекта,т.е. продължават да работят и е голяма мръсотия! Flushed Мислеше  си да слага батут за децата,но все още всичко е в кал...

# 83
За какви проблеми става въпрос при Vonovia? Нашето жилище от 2 години се стопанисва от Vonovia, преди това беше Deutsche Annigton (ако съм го изписала правилно). 1 път ни се наложи да се смени в банята сифона на мивката, че сам падна и чакахме 1 месец. Но и от други хора, съм чувала подобни проблеми с ремонти и майстори. Май бързо става само, ако хазяинът е човек, а  не фирма.

# 84
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хахаха..... нашият хазяин е човек, но бързо не става.
За по-големи неща чакаме, за дребните бързо се задейства, но трудно намира хандверкер, ерго пак не е бързо, но не зависи от него.

# 85
Когато търсихме квартира и аз попаднах само на негативни мнения относно Vonovia,така че разбирам,защо Life пита... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 86
Нашият хазяин е човек, но всякакви ремонти сами си правим и даже не му се обаждаме. Само с парното ако има проблем звъним.

# 87
Ако ние си правим ремонтите, трябва ние да ги платим, а все пак жилището не е наше. Няма да ни намалят наема за това. Досега поправка по наша вина няма. За ел. уреди не говоря, те са си наши.

# 88
  • Берлин
Ние сме вече с 2ра квартира към Vonovia. Никакви проблеми не сме имали нито с изравнителни сметки,нито с връщане на надвнесени суми. Да,малко са бавни,но аз не знам нещо бързо да става тук (освен дърпането на парички за фактури от сметката хихихи) . Препоръчвам ги и ако се наложи,пак чрез Vonovia ще търсим квартира. Препоръчала съм ги на още 4 близки семейства през годините,никой не се е оплакал досега. Да чукам на дърво.

# 89
Похвалвам данъчните - обработили са ни данъчната декларация за 3 седмици.  Направо космическа скорост за тук.

Похвалвам и местното спешно. Влязох в 18.00 часа - триаж с интервю и температура , първоначален преглед , десетина рентгенови снимки,  втори преглед, още снимки, ортопед, шина, документи и излязох в 19.50 часа. Желязна организация .

Общи условия

Активация на акаунт