205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
И мен не ме свърта никак. Не само мен като гледам. То просто стана прекалено.
За Коледа мислим да съберем тук родата.

# 151
  • Германия
Защо сте с маски на опашката? Нали е отвън и има дистанция? Не бих носила маска навън.
Ние сложихме, защото бяхме на опашката за вътре. Покрай новата ми работа (където маската е задължителна от влизането до излизането през цялото време, дори през паузата, ако в момента не ядеш или пиеш) свикнах да слагам, щом ми се наложи да вляза някъде.

# 152
О, ако е само за свъртане и аз съм любител на пътуванията. Simple Smile

pepelyashka, каква маска носиш в работата си?

# 153
  • Немция
Софт, ако ковид е още на дневен ред е абсурд да си помисля за роднини на гости по Коледа. Ние имаме редовно такива- баба, дядо- през зимния период, те изкарват редовно някой вирус покрай децата и то единият път с усложнения. Представям си и коронавирус да си обменим.
Дотогава има обаче много време, първо чакам лятото и яснота как и къде ще го караме.

# 154
  • Германия
О, ако е само за свъртане и аз съм любител на пътуванията. Simple Smile

pepelyashka, каква маска носиш в работата си?
Разни видове само-ушити. Раздадоха ни памучни като започнахме, пет бройки на човек, но аз сменям поне 3-4 на смяна. Едно, че се овлажнява, друго, че тези, които се окачват на ушите ме дразнят.

Като заговорихте за пътувания...само чакам да дойде август и да няма повече ограничения и отпрашвам  за България.
Досега всяка година за Männertag правехме кратки пътувания из Европа, и планове за Pfingsten имах, но...сметки без Короната си бях направила:(

# 155
pepelyashka, благодаря за отговора. При нас почнаха да предлагат маски, като си направим предварителна заявка. Т.е. не са задължителни, но са препоръчителни. И има два вида. Едните са от онези, професионалните, с буквите.

# 156
И ние се чудим кои дати да изберем за отложения ни през април полет. Мислим за Коледа, но се говори, че тогава се очаква втората вълна. Ако е така, значи ще ни се размине... За лятото също няма яснота - дали ще работим или градината ни остава отворена. Отделно, малките ни забежки през уикендите вече са мираж. Изобщо, много шантава ситуация! А така искам да видя внука, децата си и приятелите в България!

# 157
  • Germany
И на мен ми се пътува, но страха ми е повече... От няколко дни сънувам местенцето до Барселона, където ходим всяка година за Пфингст... Не сме канселирали още августовската ни ваканция в Италия, изчакваме да видим как ще се развият нещата след като народа се разщъка. За България планове тази година нямаме. Луфтханза още не са ни отговорили на мейла, но пратиха нов на мъжа ми, пак с предложение за смяна на датите до края на април догодина. Няма да се съгласим обаче. Ако не ги сменят пак за Пфингст, ще си искаме парите.

# 158
Ако падне карантината в България и билетите не са безбожно скъпи, ще летим през юли. Децата са все пак от 18 август отново на училище.
Знае ли някой, ако личната карта на единия от родителите изтече, дали пълномощното за напускане на страната на децата е валидно? Става въпрос за отсъстващия родител.

# 159
Няма връзка между валидността на волята на родителя и личната му карта. ЕГН-то е определящо, така че ще е валидна декларацията.

Карантината не може да не падне до разгара на лятото, а и сегашната заповед на Ананиев ме устройва. 😂

# 160
Soft click,

Благодаря.

# 161
  • Немция
Имам близка, която вчера е летяла от Дортмунд, тъй като повече не й се седи тук и иска да се прибере вкъщи.
Самолетът е имал преди това полет от България- част от хората, които са дошли, са били върнати обратно. Thinking Подробности не знам, но доколкото моята близка е подочула, са дошли да работят, но са нямали договор и айде обратно. Flushed Звучи ми странно, не са били един или двама върнатите. Може само да се спекулира каква е точната причина.
Сега и те, макар и само полетяли със самолета, трябва да правят карантина в България, то е ясно.

В самолета са седяли през седялка.

Някой знае ли точното наименование на тази джаджа за листи на български?
Знаем как е на немски, но на български не.

Допълвам- "раздел" е на български. Звучи ми странно.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 11:30 от Бибит

# 162
Имам близка, която вчера е летяла от Дортмунд, тъй като повече не й се седи тук и иска да се прибере вкъщи.
Самолетът е имал преди това полет от България- част от хората, които са дошли, са били върнати обратно. Thinking Подробности не знам, но доколкото моята близка е подочула, са дошли да работят, но са нямали договор и айде обратно. Flushed Звучи ми странно, не са били един или двама върнатите. Може само да се спекулира каква е точната причина.
Сега и те, макар и само полетяли със самолета, трябва да правят карантина в България, то е ясно.

В самолета са седяли през седялка.

Някой знае ли точното наименование на тази джаджа за листи на български?
Знаем как е на немски, но на български не.

Кажи, как е името на джаджата поне на немски, за да знам и аз. Ползваме ги в работата. На български също не знам.
Лично аз, понеже съм без немско гражданство, ако тръгнем към България, смятам да си взема Meldebescheinigung-a и бележка от работодателя, точно заради такива изцепки. Не се знае, кой е на смяна в паспортния контрол. Е, ако падне карантината от 2 страни, може и да не взема нищо.

# 163
  • Немция
Lasche e на немски.
Речникът ми го преведе ей сега "раздел" на български, горе редактирах.

Дени, вие имате постоянно жителство в Германия, би трябвало да е достатъчен документа за адрес.
Карантината може да падне, но ако положението за няколко седмици се влоши и пак върнат карантинния период? Тази мисъл също ме чопли. Едва ли ще се стигне дотам, само сценарии са ми в главата. Grinning

# 164
https://images.app.goo.gl/GLD82ywpSBrMLzNg7
Клема било. Търсих го като "държач за листи".

Общи условия

Активация на акаунт