205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 836
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Update на нашата сага с молбата за sofort Hilfe, което беше обещано. Първо пуснахме към провинциалното правителство. Чакахме доста, даокто един ден не ни се обади една от служителките там и ни каза, че имало някаква грешка по документите, но можем да я по правим и да разгледат молбата наново, а е добре и да пуснем молба за Bundeshilfe.
Та пуснахме и молба за такава помощ и след 3 седмици дойде писмо, с което ни уведоми ха, че ще получим от пота за бундесхилфе, но от местното правителство няма да вземем.
Та след много чакане ни пуснаха парите.
А аз ще започна да снимам след 10 дена. Имам и официално разрешение.

# 361
  • Германия
Йей! Честито и много клиенти! Току виж след 8-9 месеца имаш Warteliste даже.

# 362
Та пуснахме и молба за такава помощ и след 3 седмици дойде писмо, с което ни уведоми ха, че ще получим от пота за бундесхилфе, но от местното правителство няма да вземем.
Та след много чакане ни пуснаха парите.

В Германия съм с убеждение, че всичко изглежда трудно, но накрая всичко се получава. Проблем е като не знаеш къде да четеш, затова и масово за всичко ползват адвокати, даже на абонамент.

# 363
Мама Ени, не е необходимо да превеждаш пари от сметката към пейпал. Просто се свързва сметката с пейпал и директно се плаща. Но пак май имаше някакъв период за активация.
Ако е толкова спешно, можеш да помолиш приятел или роднина да ползваш техен пейпал или кредитна карта,за да купиш билетите.
Така и не успяхме да платим с напият пейпал, но един бивш колега - германец, с който си останахме приятели ми плати билетите с неговият пейпал и писа някакъв мейл на пейпал-сервиза за нашият проблем, за да можем в бъдеще все пак да го използваме. Най-после ми дойде сърце на място. Ще има ваканция в България и това лято. Юхуууууу

# 364
Вчера дойде и имейл от училището с план за обучението от 15.06. Разделили са класовете на 2 групи. Направили са и разделение 5,7,9 клас и 6,8,10 клас. И ще учат 1 седмица 1-ва група от 5,7,9 клас, 1 седмица 1-ва група 6,8,10 клас и другите 2 седмици от месеца 2-рите групи. Т.е. по една седмица месечно. Учебните предмети са редуцирани до немски, математика, английски и френски/латински, а учебните часове са редуцирани до 4 часа 4 дни в седмицата. Голямо учене ще падне Smile.

# 365
Навсякъде е така. Просто в едни училища ходят всяка седмица по 1 ден, в други само 1 седмица, но всеки ден. Останалото е дом. обучение по план. Учудвам се, че имате и уроци по втори чужд език - при нас втория чужд език и религия/етика е само вкъщи и онлайн, за да не се смесват групите и класовете. Все пак по тези предмети обучението е една група от няколко класа.

# 366
  • Germany
В нашето училище ще си имат всички предмети, с изключение на тези, по които учителите липсват. При големият например, ще има 2 часа Кунст, а няма да имат английски. При малкият ще имат 3 часа музика и нито един биология.

# 367
Ново 20 - класната на малкия е тръшната от вируса и няма да имат немски в училище до края на учебната година. Само през облака ще се обучават.

# 368
  • Германия
Ново 20 - класната на малкия е тръшната от вируса и няма да имат немски в училище до края на учебната година. Само през облака ще се обучават.
Вечке, това означава ли че ще тестват всички деца, които са имали контакт с нея?

# 369
Moni,

при дъщеря ми Кунст има 4 пъти за сметка на немски - 1 път присъствен. Останалите пъти онлайн. Комбинира ли са ги 1 блок "сериозен" предмет + 1 блок допълнителен предмет за присъствен ден.

# 370
Вечке, това означава ли че ще тестват всички деца, които са имали контакт с нея?
Не, няма да ги тестват, защото тя е имала съмнение още преди да започнат миналата седмица занятия в училище и не е имала контакт с никой. Просто сега официално е потвърдено, че е болна и затова ще продължат онлайн.

# 371
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моето дете от 8 присъствени часа в седмицата има по 2 немски и 2 мате на ден, винаги двоен блок. Да видим какво ще дават за домашното обучение.

Вече, честито за помощта! И много клиенти ти пожелавам.

# 372
Дами, имам много сериозен въпрос. Понеже живеем на таванския етаж , в апартамента става ацки мор още от сега ... миналото лято беше ужас с бебе в такова положение.. бяхме купили по препоръки на човек от ХХХL - а за техника едно чудо дето пречиства въздуха, пръска вода и ужкем студи ... да ама в хола ни правеше само мъгла, а стаята ни дори и и да не е много голяма., пак нищо не правеше , дадохме най безсмислените 400 евро... та въпроса ми е , може ли да ми препоръчате нещо, което найстина да изстудява стаята?

# 373
Дами, имам много сериозен въпрос. Понеже живеем на таванския етаж , в апартамента става ацки мор още от сега ... миналото лято беше ужас с бебе в такова положение.. бяхме купили по препоръки на човек от ХХХL - а за техника едно чудо дето пречиства въздуха, пръска вода и ужкем студи ... да ама в хола ни правеше само мъгла, а стаята ни дори и и да не е много голяма., пак нищо не правеше , дадохме най безсмислените 400 евро... та въпроса ми е , може ли да ми препоръчате нещо, което найстина да изстудява стаята?
Някой близък от БГ да ви изпрати климатик? Има много бусове, които пътуват БГ-ДЕ и шофьорите си докарват по някоя паричка пренасяйки багажи.

# 374
  • Germany
Някой близък от БГ да ви изпрати климатик? Има много бусове, които пътуват БГ-ДЕ и шофьорите си докарват по някоя паричка пренасяйки багажи.

Много е вероятно да е забранено да се монтира каквото и да е по фасадата..

Общи условия

Активация на акаунт