205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 758
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Ние в Бг сме декларирали само,че живеем в Германия,не са ни искали точен адрес.Бяха пратили на българския ни адрес повиквателна за мъжа ми от военните,та от там се сетихме,че няма да е лошо да зявим,че живеем в чужбина...
Иначе ни поискаха нов Meldebescheinigung при подаването на документи за подновяване на книжка,голяма разправия се оказа! Stuck Out Tongue Winking Eye
Заради короната всичко е с онлайн термини и ти трябват 2-3 дена да подадеш документите,не става в един ден!

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мама Ени, не правя аз гранита, защото е с доста захар. Един път правих от диня: пюрирах, добавих гъст захарен сироп като за баклава и изсипах в плоска кутия. Оставих за 2ч във фризера, после на всеки 30 Мин с една вилица разбърквах и махах замръзналото от стените, за да станат малки кристалчета. Добре стана за лятото, но си я ядах сама.
Така от всичко можеш да направиш, даже и кафе или някакъв сок.

Скоро правих не веган сладолед, който ми хареса: 2 белтъка на сняг, йогурт, нещо за подслаждане. 8 часа във фризера, после разчупих, пюрирах и още 30 Мин във фризера. Стана пухкав.
Иначе веган става от замръзен банан с кокосово мляко от консерва. Някои слагат и авокадо, но на мен не ми харесва.

# 617
Габито,
Вие и 2 с мъжа ти сте българи, детето също, нямате немско гражданство и при излизане от Германия сама ти искат декларация за детето? Никога не се е случвало при мен.

# 618
  • Deutschland/HE
Ако сте български граждани няма на какво основание да ти искат такава декларация, пътувам всяка година сама с децата и не с ами искали декларация, за излизане от България си имам декларация. Пътувала съм от Берлен, Франкфурт, Франкфурт Хан, Дортмунд и Кьолн.

# 619
  • в сърцето на един мъж...
Ние когато си подавахме документите за нови паспорти, в адресите е вписано, че имаме постоянен адрес в Германия, но винаги искат декларации и правят проблеми, понеже никъде по самите документи не е вписано, че постоянния адрес е немски. Това е голямата щуротия. И понеже е по преценка на граничаря, те си преценяват кога и как да те тормозят.

# 620
А, от България винаги си пътувам с децата с декларация. От Германия - не.

# 621
  • Германия
Ние когато си подавахме документите за нови паспорти, в адресите е вписано, че имаме постоянен адрес в Германия, но винаги искат декларации и правят проблеми, понеже никъде по самите документи не е вписано, че постоянния адрес е немски. Това е голямата щуротия. И понеже е по преценка на граничаря, те си преценяват кога и как да те тормозят.
А аз си мислех, като минат паспорта на скeнерите, им излизат на компютъра всички данни Flushed

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 10:46 от pepelyashka

# 622
  • Germany
От Германия никога не са ми искали декларация, от България винаги. По Коледа, като подавахме за нови паспорти ни накараха да си впишем адреса в Германия на бланката, но не знам дали тази информация реално излиза някъде.
Пак се е смрачило при нас и го дават да вали от днес до петък... Май тази година лятото беше през април...

# 623
  • Пловдив
Един единствен път на FJS в Мюнхен са ми искали декларация. Искаха и на хората пред нас на опашката. Обясниха ми, че след като имам адресна регистрация в Германия трябва да показвам декларация преведена на немски. Моята е само на български. В крайна сметка ни пуснаха, както и другите семейства. Нямам представа каква беше тази акция, както казах се случи само веднъж. След това нито там, нито на Меминген съм имала проблеми.

# 624
Мдам... нещо се страхува да започне лятото тази година. Април наистина беше страхотно времето. Доста тен хванах тогава.

С какво бих могла да заменя сокоизстисквачката, че нямам?
Не знам. Май няма с какво. (Аз накиснах орехи и днес на пук на времето ще правя сладолед. Обожавам орехов, но да не е с печени/карамелизирани орехи, а просто с нежен орехов вкус.)
Хубаво и плътно сорбе става от замразено манго. Няма нужда от подсладители, мангото е достатъчно сладко... поне за моя вкус.

# 625
Скрит текст:
Габито,
Вие и 2 с мъжа ти сте българи, детето също, нямате немско гражданство и при излизане от Германия сама ти искат декларация за детето? Никога не се е случвало при мен.

Знам, че не би трябвало да ми искат, но ми искаха. И аз бях много учудена, защото всички твърдяха, че няма да ми искат. Обаче понеже съм си паника, си бях направила, и те ми я поискаха. Joy И оттогава всеки път си правя и не чакам да ми поискат, директно я давам. Сигурно зависи на кого попаднеш на паспортната, не знам и аз. Rolling Eyes

# 626
  • Germany
И на мен на летището в Мюнхен са ми искали декларация на немски, въпреки че сме бг граждани всички. Те тук са си малко шашави 😉

# 627
  • Am Dorf (BB)
Момичета адресната регистрация в Де трябвало май да се подновява на всеки 6 месеца,това вярно ли е,аз мислех ,че само при смяна на адрес се подновява. Thinking
Знам,че трябва да се носят задължително ,ако пътуваме извън ДЕ тази година.
За пръв път чувам, живея от 14 год. тук.

# 628
Относно постоянно живеещите в чужбина деца, които имат българско гражданство :

"Не се изисква декларация за съгласие, когато:

1.4 Малолетните и непълнолетни български граждани, живеят с родителите си дългосрочно в чужбина и това е отразено в техните български документи за самоличност или притежават официален документ за пребиваване, издаден от съответната държава – т.е. когато детето притежава валиден български паспорт, в който под формата на стикер или печат е отразено разрешение за дългосрочно пребиваване в съответната държава или заедно с паспорта представи отделен такъв документ под формата на карта или удостоверение, съдържащо официално уверение за продължително пребиваване от съответните власти.
    В тези случаи е много важно родителите и децата коректно да са посочили действителния настоящ адрес в чужбина при издаване на български лични документи или пред съответните служби “Гражданска регистрация и административно обслужване”."

Ние още преди седем години при издаването на паспорт на детето в МВР писахме точен адрес в чужбина. При подновяване обновихме тази информация.

Не сме пробвали да пуснем дъщеря ни да минава без декларация, но последния път забрави в къщи тази от мъжа ми и граничен полицай от летище Варна на разсъмване се обади на мъжа ми. С Meldebestätigung и може би щоер идентификационния номер би трябвало да стане, ако е заявен в МВР адреса в чужбина. Но по-добре с декларация, че не се знае кой служител на какъв кеф е.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 18:13 от Анонимен

# 629
  • Германия
Подозирам, че откакто имаше случаи на разделени родители и изведени от държавата деца само от един родител, превантивно се искат декларации от пътуващи сами с дете; независимо от произхода.

Общи условия

Активация на акаунт