205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 747
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Germany
Софт, дъщеря ти има ли стикер в паспорта удостоверяващ, че живее постоянно в чужбина? Ние за 2ри път пишем в заявлението за паспорт адреса в Германия, но не съм видяла нищо по различно в паспортите на децата.

# 631
  • Berlin
Сокоизстисквачката може да се замени с блендер. Аз съм правила мляко от кашу там, но трябва да е мощен, иначе ще изгори (както стана при първия ми опит😅).

# 632
Подозирам, че откакто имаше случаи на разделени родители и изведени от държавата деца само от един родител, превантивно се искат декларации от пътуващи сами с дете; независимо от произхода.
Много вероятно да е заради това. Има какви ли не случаи. Някои са стряскащи и ужасяващи.

anelka87, да не се бъркаш с валидността на Meldebescheinigung? Ако трябва някъде да доказваш, че живееш на даден адрес, ти трябва актуален документ, да. Не може да покажеш издаден преди 2-3 години.

abs, да, всъщност може и в блендер с малко вода и след това да се прецеди. Хич не се сетих. Smiley Аз си прецаках една кана при правенето на пудра захар (тя не беше за сухи неща). Сега имам комбинирана, че главно за брашно и кокосово мляко го ползвам този блендер.

# 633
Синьо,да точно за валидността имах предвид.От две години имам регистрация тук и не съм сменяла адрес ,и съм си същия Meldebescheinigung,евентуално ще се наложи да се прибираме това лято,з ада изкараме на малкия пасаван ,Значи ще трябва да си подновя регистрацията в общината като кажа,че ще пътувам,и да поискам също и за децата,винаги ми казват че ще ги изпратят по пощата за децата, а от 2 години нищо не съм получила.Но за пътуването ще ни трябват на всичките и то актуални Meldebescheinigunga.
Тези дни ще пиша и до посолството,да видя какви документи ще са ми нужни за пасаван на малкия(той е на 1.9г и все още няма паспорт,тъй като откакто се е родил не сме се прибирали за БГ.)
Благодаря на всички,които ми отговориха,Полезни сте и то много!!

# 634
  • Германия
Актулна адресна регистрация и има една Haushaltsbescheinigung, която ми дадоха като доказателство, че децата живеят при нас, издават веднага на място. Този вторият документ си го носех миналото лято, като летях сама с две от децата плюс декларацията от Пепеляшкин, която изтеглихме от сайта на ADAC.

# 635
Каква е тази декларазия на ADAC? За последно летах сама с децата миналото лято от Франкфурт, нищо не са ми искали.  Освен това, доколкото знам, нямат право да спират деца, чужди граждани, прибиращи се в страната си.

# 636
  • Германия
Каква е тази декларазия на ADAC? За последно летах сама с децата миналото лято от Франкфурт, нищо не са ми искали.  Освен това, доколкото знам, нямат право да спират деца, чужди граждани, прибиращи се в страната си.
Дени, моите са всички германци, аз с български паспорт, затова нося бумаги при излизане от Германия.
Ето за долната декларация

[url][/https://www.adac.de/reise-freizeit/ratgeber/reiserecht/reisevollmacht-kinder/]

# 637
Ние в Бг сме декларирали само,че живеем в Германия,не са ни искали точен адрес.

Ние не сме заявявали. Къде трябва да заявим, че живеем в Германия?

# 638
  • Germany
Ние в Бг сме декларирали само,че живеем в Германия,не са ни искали точен адрес.

Ние не сме заявявали. Къде трябва да заявим, че живеем в Германия?

В заявлението за паспорт. Нямам идея дали има и друг начин.

# 639
В МВР, най-често в заявлението за паспорт, но няма пречка и отделно да се заяви.

Адрес съм доказвала и с писмо до мен. Не носех Meldebestätigung и служителката ме попита дали нямам някакво писмо в мен, а в моята чанта винаги има няколко. 😂

# 640
pepelyashka,
Тогава разбирам при теб за декларацията.
Моят мъж се наложи да извади Meldebescheinigung сега, оказа се, че там фигурираме всички, та ще си го копирам за всеки случай.

# 641
  • Germany
Това с декларацията ми се е случвало само на FJS. Аз имам българската си декларация преведена на немски и винаги си я нося, защото не знам на кой какво ще му хрумне 😉 Чувала съм и от други хора, че са им искали да показват разрешение от другия родител за пътуване на дете.  На летището в Меминген обаче, никога нищо не са ми искали, честно казано там имам чуството, че и слон мога да изведа с мен от страната. Много лежерно е положението 🤣

# 642
Аз от много страни съм пътувала с дете и никой никога не е питал това дете чие е или къде е баща му.
Като искат декларация от другия родител, откъде въобще знаят кой е той? В България знаят, но другите няма откъде. Честно казано, винаги съм си мислела, че тази разкази за поискани декларации в чужбина са градски легенди основаващи се на измишльотини.

# 643
  • Berlin
Смяна на настоящ адрес става в общината, попълва се една бланка, с която се заявява настоящ адрес. Ние писахме само “Германия”.
Ние като идвахме за насам един път с децата, май втория път беше, защото само два пъти сме пътували досега с тях😄, на летището (за Берлин ще летим) подпитаха малкия къде отива и къде живее. Той вика “....”. Иди обяснявай, че това е кварталът ни в Берлин. Те понякога казват и че живеем на Rathaus-a. 😂

# 644
Pipi,свекърва ми има приятелка в общината,та тя свърши тази работа,не ние лично... Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт