205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 745
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Веднъж годишно на профилактичен преглед  и ваксина, ако няма здравословни проблеми.

# 661
  • Германия
Веднъж годишно на профилактичен преглед  и ваксина, ако няма здравословни проблеми.
И ако излиза навън, нашата ветеринарка и дава нещо против глисти и кърлежи.

# 662
Здравейте, дами!
Идвам с въпрос и молба за информация. Кумовете ни трябва да ми изпратят багаж (дрехи и обувки) от Мюнхен до България. Преди изпращането ще махнат опаковките, така че пратката няма да е с големи размери. Въпросът ми е за най-лесен и евтин вариант за получаване на пратката. Те досега не са ползвали куриерски услуги до България, не са запознати, собствен (а и мой багаж) предходни години транспортираха с личния си автомобил, но тази години този вариант отпада.
Аз вече проверих няколко куриерски фирми, но ще съм благодарна и за Ваши препоръки и мнения.

# 663

Благодаря, а  вярно ли е, че трябва да се регистрира и има ли срок 🙄

# 664
Да се регистрира? Как точно и къде?
Щом сте докарали котето от чужбина, значи има паспорт и ваксини. С паспорта отивате при избран ветеринар,  там го разглеждат и казват за кога да вземете час за следваща ваксина и го завеждат в техния регистър. Толкоз.
Ако котето няма паспорт и ваксини, идете при ветеринар за час веднага.

# 665
Да се регистрира? Как точно и къде?
Щом сте докарали котето от чужбина, значи има паспорт и ваксини. С паспорта отивате при избран ветеринар,  там го разглеждат и казват за кога да вземете час за следваща ваксина и го завеждат в техния регистър. Толкоз.
Ако котето няма паспорт и ваксини, идете при ветеринар за час веднага.

Мерси, един арабин ни каза, че трябвало фа се регистрира при пристигане (около 100,200 евро струвало) 😬 Но реших да питсм тук, а за ваксини - разбира се, че вс има, чип и ваксини, паспорт, все пак със самолет ни го докараха котето.

# 666
Щом е чипирано, можете да регистрирате чипа. Но това е по желание и сумата беше много под 100-200 евро, както са ви казали.

# 667
  • The QC to be!!!
комшийката ми беше регистрирала тяхното коте, защото било задължително за там където живеехме. Но май се оказа, че хазяйна бил го направил задължително... тя така и не можа да ми обясни дали е задължително от към някакви правителствени наредби и закони или от комплекса или?!  Проверете и в кметството и какво пише в договора за наем.

# 668
Здравейте, дами!
Идвам с въпрос и молба за информация. Кумовете ни трябва да ми изпратят багаж (дрехи и обувки) от Мюнхен до България. Преди изпращането ще махнат опаковките, така че пратката няма да е с големи размери. Въпросът ми е за най-лесен и евтин вариант за получаване на пратката. Те досега не са ползвали куриерски услуги до България, не са запознати, собствен (а и мой багаж) предходни години транспортираха с личния си автомобил, но тази години този вариант отпада.
Аз вече проверих няколко куриерски фирми, но ще съм благодарна и за Ваши препоръки и мнения.
Аз пращам с Хермес. За 4-5 дни са в България. Доставят ги "MbM", нещо такова май беше.
На сайта на Хермес има всички видове пратки, размери, цени...

# 669
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Снощи детето го ужили Hummel 😧 на преградата между ноздрите.
За половин час се наду горната устна умопомрачаващо 😧

Няма зачервено, нищо няма, само оток, твърди, че не усеща нищо. Слагах му студен компрес, каза, че не усещал. В спешното му изписаха фенистил капки и хидрокортизон за мазане.
Кога ще се махне този оток? Днес сутринта беше запушена едната ноздра и око 😞
Не можеше и да дъвче....

# 670
Благодаря за отговора, Dreamer!
Ася, аз съм алергична към ужилвания от оси и пчели, като при мен се налага поставяне на инжекция. Щом са изписали само капки и мехлем, не е толкова зле положението. При мен отокът трае много време, ако се забавя с поставянето на инжекция, може и седмица да мине докато изчезне. Така че търпение.
Без да те плаша - следи дали отокът се разраства  в посока към гърлото. Ако да, бързо на лекар.

# 671
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Отива нагоре към носа и окото....🙄

# 672
Много благодаря за помощта.
Последен въпрос - към кого освен обществен ред мога да се обърна за проблеми (с висока музика ежедневно по всяко времв на денонощието) съсед от залепената до нас сграда.
Отговора на орднунгсамт беше да намерим кой е собственика, да говорим с него...
Намерихме въпросния господин и той каза - еми в този квартал е така, свиквайте 😬😬😬 а сме с бебе
Ест не можем да намерим друго жилищв вече над половин година, за да ае махнем

# 673
  • Berlin
Chrissy, благодаря! По втория въпрос нищо от това, което си изброила, е валидно. Ще ги търся значи, то е агенция. Иначе когато имахме да доплащаме, си бяха написали точна дата като срок.😄

# 674
Abs,
При нас, ако ще ни връщат нещо винаги е със следващата фактура. Напр. получаваме, че сме над платили 100 евро Nebenkosten, пишат само следващият наем е със 100 евро по-малко. После пак нормално. При парното е малко по-различно, намаляват ни вноската просто.

Общи условия

Активация на акаунт